Tuesday, September 18, 2012

Hidup Selangor..!!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
18-09-2012


Yessss... masuk kerja semula! Anak-anak semua dah kena halau ke skulah dah.

Ada ker yang malas, rasa nak sambung cuti lagi? Sambung jerrrr...

Musim Open House dah menyusut, tapi kalu orang jemput dah hujung-hujung ni, rasa semangat plak nak pegi.

Ni malam minggu hari tu:


Majlis Raya anjuran parti politik kawasan taman kami. Tetamu khas VIP, YB Dato’ Noh Omar. Kami sampai seawal jam 8.00 mlm, maklum cuma sepelaung dari rumah. Pentas dan khemah sepanjang hadapan bangunan kompleks Axis Atrium, Cempaka.


Kemudian penuh tetapi terkawal sebab meja pun banyak. Ruang untuk just duduk tanpa meja pun banyak.


Pentas utama. Semasa Menteri sampai, ada persembahan kebudayaan. VIP berjalan dari meja ke meja beramah mesra, tapi sebelum dia sampai ke meja kami, kami dah bangun beransur. Spot light terang suluh muka, nanti masuk tv plak. Baik blah cepat. Hehehe

Tapi anak-anak lelaki aku tunggu sampai ada persembahan artis. Katanya ada Awie dan Amy Search. Yang aku dengar dari rumah adalah bunga api dan mercun berdentum-dentum! Raya la sangattt...!


Ada banyak menu. Cuma yang takda Kambing Golek dan Sate. Yang lain: Laksa, Mihun, Kueyteow (semua goreng di situ), Nasi Lemak, Roti Canai, Tosei, Pasembor, Aiskrim, Lemang, Rendang dll. Kenyang...!


Tahun-tahun sebelum, majlis sebegini dibuat di padang bola sepak depan rumah aku jer. Buffet tanpa meja pun. Tahun ini... wahhh macam bajet banyak jer? Takpa, asal untuk tahun-tahun mendatang, aku still dapat AIR FREE! Ahaks!


Hidup Selangor!!
dan
Selamat Hari Malaysia!






~...HISYAM, masih cutikah kamu?
SERI BULAN setia di sini...~

 








20 comments:

  1. hahaha, janji air free! famly saya pindah selangor baru lah merasa jimat air,hehe

    ReplyDelete
  2. Hidup Selangor! Hidup merah kuning!

    ReplyDelete
  3. Kakcik singgah sekejap di situ masa balik dari Setapak. Ada yang menantikan kehadirabn Along, terpaksalah singgah. :)

    ReplyDelete
  4. ZULFADZLY: Wahhh jimat air. Kak Azie dah bertahun-tahun air free tau. Alaaa kalu nanti bertukar, parah la kamiii.. AMIE: Yessss!!!!

    ReplyDelete
  5. KAKCIK SEROJA:
    Ohhh ya? Laaa tak terfikir plak nak sms sesapa. Tapi saya balik awal, sebelum kul 9 saya dah balik, sbb nak kejar tengok Masterchef! hehehe

    ReplyDelete
  6. Kenalah lebih gah tahun ini AA sebab PRU dah tak lama lagi..

    ReplyDelete
  7. Hip Hip Horeee ... Hidup Selangor, bukan senang nak dapat air free kan kan kan :)

    ReplyDelete
  8. KAK ZAKIE:
    Yaaaa itulah maksud saya!


    ACIK MLMW:
    Yesss! Best kan dapat AIR FREE bertahun-tahun. Mandi berkali-kali sehari pun takda sapa nak marah lagi dah!

    ReplyDelete
  9. KAK ZAKIE:
    Yaaaa itulah maksud saya!


    ACIK MLMW:
    Yesss! Best kan dapat AIR FREE bertahun-tahun. Mandi berkali-kali sehari pun takda sapa nak marah lagi dah

    ReplyDelete
  10. cuma kebelakangan ni ai kena bayar bil air.. terlebih guna ler ni.. lepas ni.. jimat banyak2.. tak perlu bayar ye dak.. :)

    ReplyDelete
  11. hahaha dah dibagi amik je la kan...rezeki jgn ditolak~

    ReplyDelete
  12. AIZAMIA:
    Bil
    air tu jika kurang dari 20 ml padu, free la, tapi jika lebih dari itu,
    kena bayar semua termasuk 20 ml padu yg pertama itu. Bijak tak depa
    cover? hehehe


    MUNNAFENDY:
    Rezeki sementara ada, terima dgn penuh syukur...

    ReplyDelete
  13. Makan-makan free rezeki jangan ditolak.

    ReplyDelete
  14. Sorry to say..
    Benda macam ni (lebih2 lagi parti politik anjurkan)...dah jadi membazir.

    ReplyDelete
  15. pB:
    Memang kena banyak duitnya nak jamu rakyat makan.


    JUNAINA:
    Memang bab rezeki makan ni, laju jerrrr...!

    ReplyDelete
  16. DADDY ZIYYAD:
    Mujur pun ramai gak rakyat yg datang. Kawan saya yg dapat tender masak 1 menu di situ cakap, makanan semua licin. Cuma bab persembahan artis tu susah nak komen. Bunga api dan mercun memang membazir!

    ReplyDelete
  17. Huihhh berbalang2 ayaq minuman tu tak tau nak pilih mana satu :D

    ReplyDelete
  18. DINAS ALDI:
    Kami asyik amik ayaq kaler biru jer. Berselang selang amik ayaq ahat Indo Cafe!

    ReplyDelete
  19. besar belanjanya tu sis.sib baik ramai yang dtg,teruja tgok air pelbagai warna kt situ

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails