Thursday, September 27, 2012

Sepit pangkal hidung?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis
27-09-2012

DIY — Do It Yourself.

Aku tak rajin nak buat. Alasan. Antara sebab lain, sepit baju jenis kayu kat rumah aku cepat benor susutnya. Sebab CHAK suka buat main pondok-pondok. 





Mudah bagi orang rajin.

Teringat:
aku pernah serumah beberapa bulan dengan seorang saudara lelaki yang tiap malam akan sepit pangkal hidung dengan penyepit baju. Untuk mancungkan hidungnya. Dan betul, beberapa tahun selepas lama tak jumpa, aku lihat hidungnya betul-betul mancung!



 



16 comments:

  1. Cantik nyer ... idea yang sangat bagus dan sangat cantik. Sapa punyer idea ni kak?

    ReplyDelete
  2. As salam sis...sungguh kreatif kan mcm tu....tp mna nak cri dah sepit tu...mcm ssh nak jmpa je...

    Yg sepit hidung tu...mmg mancung ke...senyum simpul plak sy baca....hehe....

    ReplyDelete
  3. Kalau kita sepit hidung kita sekarang, agak2nya boleh mancung tak dalam masa dua tiga bulan lagi? :)

    ReplyDelete
  4. buat letak lilin? macam takut terbakor ke kayu tu...

    ReplyDelete
  5. ACIK:
    Ada orang forward ke email.


    ASYIFA:
    Kalu gigih buat tiap malam semasa tidor, harus lah mancung.
    Sepit jenis ni, biasa kat kedai-kedai hardware/barangan plastik or pasar malam, ada jer. Murah.

    ReplyDelete
  6. KAKCIK:
    Meh kita cuba, nak? Hehehe


    KUCING OREN:
    Lilin tu masuk dalam gelas dulu. Tak terbakar rasanya.

    ReplyDelete
  7. NM02:
    Orang yg kreatif biasanya dapat berjimat.

    ReplyDelete
  8. eh.yg tanam rumput tu cun la. idea ni.ting!

    ReplyDelete
  9. tak sanggup rasanya nak menyepit pangkal hidung sendiri!

    ReplyDelete
  10. boleh bernafas ke Kak Azie? Nak cantek punya pasal takut tersekat hidung jek :)

    ReplyDelete
  11. kreatif betul la....sepit pun boleh jadi cantik mcm tu....sepit hidung ehmmm nak cuba lah tengok gathering lain kali hidung ABK dah jf macam mat saleh heheheh.....

    ReplyDelete
  12. Kreatifnya.... penyepit mcm ni takde pun kat rumah munna

    ReplyDelete
  13. Kalau rajin dan kretif benda biasa2 jadi luar biasa...

    Ehhh...betul ek cepit hidung boleh mancung. Nak trylah...ekekeee..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails