Friday, September 21, 2012

Fenomena ASST: Aku semakin memahami...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Salam JumAAt
21-09-2012



Saya sebak.


Sebab saya beli ASST tanpa sebarang rekmen, tak pernah tahu, tanpa pernah melihat sebarang promo.. tapi bila mata terpandang kali pertama, hati terus suka, tangan terus ambil beli.

Apa yang sebenarnya ALLAH nak tunjuk pada saya (melalui novel ini)?

Sekarang saya semakin memahami...



Persaingan yang sihat adalah datang dari jiwa yang sihat dan ikhlas.

Bila Aziz Desa bertanya, andai ASST dijadikan drama or filem, banyak pendapat tentang hero dan heroin yang diberikan peminat. Nama Aaron paling banyak disebut. hehehehe...!

Aku mahu AQASHA sebagai Hilman Yong! Dia ada ‘Chinese-Korean look’ Ahaks!


*novelis MELUR JELITA akan berada di pejabat KaryaSeni pada hari ini dan esok untuk sessi TT novel terbaru beliau ILUS.

update:
ASST = “Awak Suka Saya Tak?”
ILUS = “I Love You, Stupid!”




~...HISYAM, jika kamu diibaratkan sebelah tangan saya, tolonglah ambil SERI BULAN seperti sebelah telinga awak, sebelah mata awak dan juga sebelah pipi awak... gebu sikit!...~


 



10 comments:

  1. saya belum pernah baca lagi. tapi kalau orang macam kak azie boleh jatuh cinta dengan novel beliau, nampaknya saya kene baca!

    ReplyDelete
  2. GADISBUNGA:
    Novel beliau bukan sahaja ada cinta, tapi lebih kepada Islamik yang indah..!
    Tak reti nak explain mcmana, tapi U should beli n baca. Then akan faham...
    ASST ni dah jadi macamana fenomena dah sekarang ni.

    ReplyDelete
  3. ASST tu singkatan dari apa..... aduhai .. bukan ambik pusing sangat. Tapi bila baca ..... teringin pula nak membacanya ...

    ReplyDelete
  4. bagilah chance hero lain..asyik Aaron ajis aja....rosyam noor hero tua pun nak merasa! hahahaha

    ReplyDelete
  5. CHIK ATT:
    Sori sebab tulis singkatan sahaja. Sebab entri pasal novel ni dah banyak sangat, so saya ingat dah tak penting (kecuali pada saya jer).
    Saya dah updates.



    DADDY ZIYYAD:
    Aha la kan? Asyik asyik la Aaron. Kasi ler peluang pada Pak Hamid Gurkha ker... Dato’ Jalaluddin Hassan ker...

    ReplyDelete
  6. Setuju dengan akak. Aqasha sesuai sebab ala ala Cina Mualaf

    ReplyDelete
  7. erk..saya ketinggalan! tak pernah baca lagi novel ni...huhu.. :-(

    ReplyDelete
  8. ACIK MLMW:
    Ada juga yang minta NAZIM OTHMAN, gara-gara dia hari-hari muncul kat drama TV3 petang-petang. NAZIM pun ok, dia nampak romantis, tapi dia takda Chinese look!



    SITI MURNI:
    Sila beli dan baca. Tak rugi. Malah berbaloi!

    ReplyDelete
  9. nak kena gedik manja dengan en. suami ajak teman g beli ni.. ;)

    ReplyDelete
  10. bessttttttttttt.. ASST dlm class nya tersendiri..tahniah kak melur jelita.. novel ni mjadi cermin diri saya untuk lebih dkt pada sang Pencipta.
    Hilmanku.. klu bukan di dunia mungkin diakhirat sana. Dengan kasih sayang Allah, tiada yang mustahil...

    p/s: pg td call teacher nk continue clas piano smula after 1 n half year miss the lesson!.. erkk..penangan ASST kot.. he he he

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails