Wednesday, September 12, 2012

Santai: Dah dapat dah...!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
12-09-2012



Pernah dulu, aku tanya sapa bleh bagitau kat mana bleh dapat Kerepek Pisang yang enak lagi lemak (especially yang datang dari IKS, Banting)?

Akhirnya seorang student yang balik bercuti, ingin menjengah mentornya di Banting lalu aku sms mengirim. Dapat sebungkus pun jadilah. Tak kira berapa pun harganya.

Yang aku dapat adalah 2 bungkus besarrrrRRRR... dan free! Alhamdulillah.

Aku ada sorang kawan baik, my best buddy, tiap minggu pun ke Banting untuk urusan kerja dan menjengah projek. Tapi memang aku malas nak harap dia carikan, sebab aku tahu dia mesti malas punyerrr! Huhhh...!


Makan sorang tak kongsi!
Sebab ketagih sangat dah!



~...HISYAM bukan jenis berkira, bukan juga jenis malas tetapi kreativitinya tidak akan pernah setanding dengan kehendak SERI BULAN yang sering bukan-bukan...~

 








22 comments:

  1. Ingat tadi nak bawak satu ke pertemuan 23/9... hehehe...

    ReplyDelete
  2. KAKCIK SEROJA:
    Sori Berlori la nampaknya. Dah habis dah pun. Tu pun macam tak cukup! hahaha

    ReplyDelete
  3. Kak azie hari tu dah habis maklumlah musim raya kalau tidak memang sya bawak buah tangan

    ReplyDelete
  4. SYA:
    Yang Kak Azie dapat ni kira saki baki jualan Raya ler kot. Sebungkus camtuh (besar jugak la) cuma RM8. Ada orang jual RM18 tauuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu dah berganda harga tu sbb tu sya kata musim raya memang habis kadang beratur tunggu yg sedang di packing dkt kilangnya

      Delete
  5. ...kerepek pisang memang kegemaran lebih2 lagi ketika menonton drama kesukaan...dalam tak sedar 1/2 kampit dikerjakan.

    ReplyDelete
  6. Kak Azie...raya baru ni Aina beli Rm12, kwn adik ipar bawak dari sepang. Kira oklah tp kalau Rm18 rasa cam mahal sikitlah.

    prup prap prup prap tau2 habis sebungkus...ehehehe...

    ReplyDelete
  7. FARID:
    I makan sekampit sorang pun rasa tak cukup. Sebab I suka yang masin lemak. Yang manis tak suka.


    JUNAINA:
    Memang ralit jer melayan Kepek pisang ni. Sebab tu Kak Azie makan time tengok tv atau time baca novel jer. Enjoy..!

    ReplyDelete
  8. KAKCHIK ELLA:
    Nanti kita tempah dari SYA, dia orang Banting. Mesti tahu tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok saja sya boleh tolong belikan tak ada masalah pun

      Delete
  9. kerepek pisang nie kalau dapat yg fresh,baru buat..memang sedap gile..kejap je leh abis sebungkus :)

    ReplyDelete
  10. ACU:
    Kalu buat sendiri memang tak sempat nak bungkus2 dah. Tuang jer dlm tin, satu hari selesai.!

    ReplyDelete
  11. masa akak pi Sg Besar kat Selangor tempohari, singgahlah kat iks sana, belilah kerepek serba sikit, tp sayangnya rasanya dah rosaklah Azie.. dah rasa plastik...sayang sgt kan? naper ek depa taknak upgrade kan pembungkusannya macam kerepek2 yg jual kat pasaraya tu, at least dalam dia ada macam foil tu...so kualitinya terjamin lama...

    ReplyDelete
  12. Alahai...
    tak FAsal-fasal terasa-rasa lah puak na makan kerepek pisang yg enak cenggini...
    minta shitit....

    ReplyDelete
  13. KAK QUEENIE:
    Biasanya makanan yg bergoreng ni cepat berbau dek krn minyaknya. Apa lagi kalu berbungkus dlm plastik. Kata orang bau tengik. Rugi rasanya terkena yg dah rosak..


    AKAK:
    mehhh saya kongsi meh.

    ReplyDelete
  14. alaaaa nak jugak kerepek pisang tu...

    ReplyDelete
  15. ICE:
    Alaaa budak takdak gigi mana bleh makan kepek!

    ReplyDelete
  16. tak kira kak...nak jugak, kepek pisang memang best ;p

    ReplyDelete
  17. Hello Azieazah, Wow! Saya suka ni kerepek pisang.
    I buy it very often here in Canada....it comes from the Philippines. I love to much bila tengok TV.
    You have fun and simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  18. ANN ISHAK:
    Dah habis dah youuuu... hahahaha



    UNCLE LEE:
    Hello Uncle.
    Ohhh di Canada pun ada jual Kerepek Pisang. Good!
    Have a nice day, UNCLE!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails