Monday, October 22, 2012

Unfriend dan remove senarai blog: Sori Berlori....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Ahad
21-10-2012


Hari Ahad yang lapang kerana tiada appointment di luar (ada tapi postpone). AMOI tiap minggu balik dan IKA memang dah bercuti semester. So agenda masak makan adalah agenda utama.

Sambil..
meneliti beberapa senarai nama friends di FACEBOOK yang perlu di“unfriend” kerana beberapa sebab; antaranya tag game banyak sangat, tag benda yang takda kena mengena dengan aku, tag produk yang annoying... juga yang dok update setiap 5 minit. Spesis yang dok update setiap 5 minit ni aku nasihatkan dia berjinak-jinak dengan Twitter!

juga...
menyemak dan menganalisa beberapa blog yang perlu diremove dalam senarai. Kerana beberapa sebab juga:

• sekian lama tak update, malah ada yang berbulan.
• tak mesra alam, balas komen tidak, tegur tidak jawab soklan pun tidak. Nak harap depa mai ke blog kita, lagi la tak mungkin. Ya depa hebat. Korang sendiri faham lah...

Sekian.


 




68 comments:

  1. Hari Ahad hari santai :D

    Cek pun pernah kena jugak dengan yg "hebat2" tu. Huhuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi ceq rasa, depa tak kisah pun, kan? huhuhu

      Delete
    2. i cant understand your language :(

      Delete
  2. Today unfriend 2 org yg balik2 send request game...balik2 naik notification mcm tu...sehari byk kali lg tu...dtg mood geram block terus...sori :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu dah banyak kali, sampai kita bosan, memang elok hukum block!

      Delete
  3. pasal fb tu, saya pun 'unfriend' kan jugak atas sebab yg sama....

    ya, dia orang tu 'hebat', sapelah kitakan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak kali saya perhatikan. Saya komen beberapa lama, mereka tak pernah respons pun. Saya tak tahu mereka baca komen ke tidak.

      Delete
  4. assalam azie....difb acik kemain banyak jualan..sampai susah nak nampak status kawan2..tunggu cuti sekolah hero acik ada dirumah nak minta dia buatkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik, nak remove/unfriend senang saja. Pegi kat nama tu, cari bahagian option ada pilihan “unfriend”. Terus klik YES!

      Delete
  5. suka..suka..suka..! nak buat jugak di fb...di blog ni macam pening jugak nak remove satu2..hebat-hebat..malu la nak list kan blog depa yang hebat kat blog kita yang serba biasa ni...uhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba bayangkan, kita dok pi bertandang rumah orang tapi tuan rumah buat tak layan pun! Maluuuuu....

      Delete
  6. Replies
    1. Kita baru nak listkan awak! hehehe

      Delete
    2. sampai nya hati... hihi. kalau dah nasib terbuang. ku pasrah.

      Delete
  7. Salam AA,

    heheheheh auntie dah spring clean dah last month, yg belum approve berderet2 lagi, biarkan dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun ada lagi yang belum saya approve...

      Delete
  8. salam sejahtrea,
    Masak apalah hari ni...
    hehe kita tak berkawan pun kat Fb kan, kat sini pun ok jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masak Sambal Tumis saja hari ini Mama JU.
      Saya berkawan semua. Semua yang sudi.

      Delete
  9. akak hebat tak azieeee.......???

    ReplyDelete
  10. salam azie.... kira ahad yg ade keja jugak la kan... remove mengremove, friend unfriend..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu dah dok dapur tu, keja la jugak namanya kan? Macam saya ni, pandainya tidak jugak tapi bersilat di dapur hari-hari.

      Delete
  11. tapi kak nama saya mesti tak tersenarai dalam nama yg nak kena remove tukan...hehehehehe

    ReplyDelete
  12. mama tersentak.. adakah mama dlm golongan 'hebat' itu.. ????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hebat tetapi mesra tidak sombong, adalah hebat yang dihormati. Setuju?

      Delete
  13. Kakcik pun dah lama tak jawab komen.... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekurang-kurangnya ada juga menjawab, banding ada blogger yang langsung tak jawab apa setelah sekian lama kita dok membebel kat kotak komen dia!

      Delete
  14. Betui2..kdg annoying gak diorg yg suka tag game apa tu...tp member ckp dia tk buat pun,,tp FB automatic request..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada yer yang automatic camtuh. Tak tau la pulak saya.

      Delete
  15. ekekek saya pun akak buang dlm blog list saya yg saya rasakan , ashik saya je meninggalkan jejak di rumah mereka .. ekke
    sbb kita x leh nak ke semua rumah kan ..
    kalau mereka x pernah jenggah kita .. x perlah ..;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jengah kita tu masih ok lagi, tapi tak respons soalan tu saya anggap mereka terlalu buzy.

      Delete
  16. kdg2 saya mmg tak komen..jadi pembaca je...kdg2 mmg ada yg tak baca kalau saya rasa tak curios nak amik tahu... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ler. Ada entri yang Kak Azie juga cuma baca.

      Delete
  17. saya terima sahajalah apa jua hukuman yang akan dijatuhkan ..

    ReplyDelete
  18. Kdg2 org yg x bpe aktif fb depa buat mcm tuh. Post on behalf. Maybe psl nak suh org tuh aktif blk kots. Blogger retis mmg x smpat nk balas komen, kak.. Har3.. Tapi tak semua blogger retis mcm tuh. Ada gaks yg ok.. Yg penting jgn delete sy dari hidupmu.. Ehehehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. I tak senarai blog retis pun. Paling ada pun, Zahiril Adzim sorang jer. Tapi memang dah tahu dia tak akan respons punya.

      Delete
  19. alaa....blog kita tu jgn la remove..sian kita tau ^_^

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum,
    Errrr...errrr...tolong la, nak main game ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angry Bird kah? atau tanam sayur banyak-banyak? hehehe

      Delete
  21. As salam kak AA,

    Saya annoying tak...ngeee~~ ;)

    Jgn remove tau! Babab nnt! hehehe :)

    ReplyDelete
  22. AA
    Kita rajin balas komen awak dan semua yg sudi mengomen, kankankan? tapi mmg heran jugaklah kenapa ada yang tak mau atau tak ambik kisah nak balas komen. Adakah itu hak mereka? Well..well.. pussy in the well..

    p/s: syabas rajin masuk dapur, ekekeke..

    ReplyDelete
  23. dulu kita follow twitter, lama² rimas fon asik blinking ada orang update status. rasa macam 'tak rehat' asik nak dok matikan blinking (sudahnya tak baca pun twit update). sekarang off terus. aman rasa dunia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ler kita. Dah lama stop bertweet. Tak termenang mata nak baca. Laju sangat! Nampak gaya Tweet ni utk orang yang 24 jam pegang hp!

      Delete
  24. memasak utk anak2 mmg aktiviti yg mennyeronokkan.. kan kak azie.. skrg ni sibuk sikit.. manuskrip, outstation, audit.. jd FB, blog mmg tak sempat nak layan sgt.. kdg tu sempat update.. tp tak sempat balas komen dan jejak.. rasa tak best dan bersalah sgt pada kawan-kawan.. harap2 dapat kembali aktif macam dulu selepas ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila teruskan rutin yang lebih memerlukan komitment dan menjadi priority. Entri ini mengambil kira mereka yang langsung TIDAK pernah respons.

      Delete
  25. Saya pernah terfikir nak buat macam nih gak tau...tapi macam malas ler pulak, ekeke!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaa bab malas ni, memang susah nak tolong. Hehehe

      Delete
  26. Hehehehehe.....tatau nak ckp pe la kak.

    ReplyDelete
  27. kak azie,kenape saya try add fb kak azie x dpt? kat situ yg ada subscribe jek. x boley nak add :( dulu saya pernah add fb kak azie,tak lame pastu maybe kak azie unfriend kot sebab tgk list friend dh xde :( mcm mane nak add semula ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie tak pasti cemana jadi camtu. Sori jika itu kerana kesilapan Kak Azie. Bagi nama, Kak Azie cuba add semula.

      Delete
    2. its ok kak azie. cuba kak azie add saya. Search Nurul Ezza Niea dalam fb

      Delete
    3. Jumpa Nurul Ezza banyak, tapi tak berani nak add lagi, sebab U punya ada 3 nama. "Niea" kat belakang tu tak jumpa nama sebegitu.

      Delete
  28. Erkkk...jangan remove saya okeh!

    ReplyDelete
  29. Oh yer ker gitu, kita link sebab info yg ada saham positif, blog Gua tada positf pun, memang meme laa, kena unfrend tak pun elok remove, blog yang kosong jer,,kan kan,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog awak masih tersenarai. Jangan panik

      Delete
  30. Lagi pun gua tak meniaga apa apa.

    ReplyDelete
  31. agi pun Wa tak nak tumpang Blog glemer..huuL

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pernah glamer lagi, Bro. Nanti saya glamer, saya ajak awak.

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails