Friday, September 23, 2011

Dari Kari ke Kari: Pes Kari Raub...

Assalamualaikum
Khamis lagi
22-09-2011


...sambungan entri makan-makan. Jangan TERbaca dan TERgoda lagi duhai para pengamal diet yang ketat. Anda tidak dialukan masuk membaca entri makan-makan-makan ini.

Satu lagi jemputan Majlis Hari Raya dari salah satu our big client. Jalan Duta, berdepan dengan Kompleks Sukan Negara (cer teka?).


Nasi Beriani Gam ler tu, kan? Sedap juga. Cendol tu memang kena puji. Lazat!


Snap dari jauh je lah. Paling hujung berbaju Melayu kelabu, our former prime minister Tun Abdullah Ahmad Badawi, yang menjadi tetamu kehormat.


Char Kuey Teow, pun sedap gak.

Menu hampir sama dengan mana-mana majlis Raya korporat lain juga. Ada Sate, Kambing Golek, Rendang, Ketupat, Lemang, Mee Rebus, Cendol dan lain-lain....

Juga nampak penyanyi Nora dan suami Johan Nawawi di meja sebelah. Tapi rasanya, hadap makanan lebih berbaloi dari hadap wajah selebriti.

Terimakasih mengundang kami.

****

Hari ini tak boleh la gantung apron lagi. Tapi nak try masak ini:

Pes Kari hasil buruan seorang kawan yang selalu berulang-alik ke Raub sambil pekena Kari Kepala Ikan. Thanks!



~...SERI BULAN tahu tiada langsung bermakna menunjuk muka atau wajah cuka kerana HISYAM tidak pernah kenal Asam Jeruk dan Cuka Getah, jadi memulangkan semula Gelang Getah pun tidak akan mengubah siapa pemenang mutlak Lompat Getah...~









21 comments:

  1. Akak terpaksa tolak beberapa jemputan majlis hariraya sebab nak habiskan puasa sunat syawal minggu ni....syawal dah tak berapa hari lagi....

    Hari ni berbuka puasa dengan nasi kerabu. Terliur pulak tengok kari kepala ikan tu....esok last puasa. Boleh jadikan juadah berbuka...

    ReplyDelete
  2. salam AA...
    mak aiii...memang menitik ayaq liuq nengok gambaq tu....teringat kotew doli kat taiping..nasik berani gam kat batu pahat..memang mables...

    ReplyDelete
  3. huii pess kari kepala ikan...boleh bau pon jadi larr

    ReplyDelete
  4. Cek suka sangat beriani gam tuhhhh! Diet miet tu takda dalam vocabulary hidup cek.

    ReplyDelete
  5. salam ceria dipagi jumaat kak azie..
    hehehhe.. bila baca entry kak.. dapat bayangkan saat kak makan2..... tanpa angkat muka ke arah Nora.. hehehehe

    kak... baru perasan, header kak dah tukar pada kasut puple.. sebelah lagi, ada pada ayu nie.. nak tolong letakkan ker??
    hehehehhe..gurau

    ReplyDelete
  6. Esok dan lusa (malah tengahari ini pun) masih ada jemputan di sana-sini. Harap2nya tidak menjadi seperti 'lebai malang'. :)

    ReplyDelete
  7. selagi syawal lom abes selagi tu perkataan diet terpaksa dikeluarkan dari diary harian

    ReplyDelete
  8. ayoooo...
    yenna karik???
    kak...asyik makan jek...jeles sy...heheheh...byk umah terbuka tak dapat nak pg laa...puasa tak abis lagi...dah nak abis raya dah nihhh...huhuhu...tu laa...awal2 dulu tak puasa...sibuk melantak aje....hah skrang....huhuhuhu

    ReplyDelete
  9. semalam pun pekena nasi beriyani kambing.... best woooooo

    ReplyDelete
  10. ayooo...bestnya banyak pergi jamuan makan ye kak AA

    ReplyDelete
  11. bulan ni bulan open house..memang banyak entri makan-makan...takpa..sabaq...sabaq..

    ReplyDelete
  12. esok ada lagi jemputan open house dari tengahari sampai ke malam.....teman gantung periuk lagi ler heheheehehe

    ReplyDelete
  13. KAK ARIZAKIAH:
    Wahh bestnya Kak berbuka dengan Nasi Kerabu.
    Nanti kalu Akak try buat Kari Kepala Ikan tu, buatlah entri ya... :)



    PAKLONG:
    Lama sungguh saya tak pekena Kueyteow Dolli tu. Amboiiii mengidam dah nih!

    ReplyDelete
  14. FADZIL:
    Sila tinggal hidung penyek anda di skrin sendirik!



    DINAS ALDI:
    Sama ler kita Cikgu. Memang tak koser nak diet miet nih.

    ReplyDelete
  15. YAN:
    Memang kita mewah dengan makan dan makan...



    AYU:
    Salam AYU.
    Ohhh patutlah Kak Azie carik sebelah lagik tak jumpa-jumpa. Rupanya dia sorok buat pengubat rindu yaaaaaa... Kasi balik!

    ReplyDelete
  16. KAKCIK:
    Kalu takmo jadi Lebai Malang, sila pergi yang paling dekat dan mudah sekali, sebelum ke majlis yang lebih jauh...



    NM02:
    Hasilnya tetap mabeles gituh. Cuma tak snap gambar, sebab tak berapa lawa. hehehehe

    ReplyDelete
  17. KHAIRIN:
    Kak Azie tak perlu tunggu Syawal lagi dah. Memang tiap bulan pun tak der nak diet nyaaaa.... hahahaha




    AZIAN:
    amboiiii sama ler kita sayang oiiii.

    ReplyDelete
  18. EELOBOR:
    Wow! Jeles wooo Nasi Beriyani Kambing! Jangan pitam yaaaa



    MUNNA:
    Best tak best pun ada juga yang kes terpaksa. Temankan bos dan juga kerana penuhi jemputan client.

    ReplyDelete
  19. SITI MURNI:
    Begitulah budaya di negara kita. Bila raya saja, sampai sebulan. Makan dan makan. Murah rezeki.



    ZUWAIDAH:
    Kalu dapat gantung periuk hari hari sampai sebulan lagi best kan? kan? adeh

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails