Sunday, September 18, 2011

Udang Sama Udang, Mana Sama Ladang Sendiri...

Assalamualaikum
Ahad
18-09-2011
...santai hari cuti



Tiada plan khusus hari ini. Jemputan ke majlis beraya ada 2,3 nanti nak adjust samada nak pegi atau nak kena dok rumah selesaikan kerja rumah yang banyak.

Semalam DAK AMOI keluar beraya di majlis Open House kawan dia. IKA yang balik hari Khamis pun, beraya di rumah kawan skulah lama dia juga. Aku jer yang tak pegi ke mana, sebab rumah takda orang plak kalu Kakak aku datang.

Ikut hati nak berehat lepak-lepak guling jer seharian ni. Sekali sekala memalaskan diri sendiri... oh sangat best ok?

Minggu depan Sabtu-Ahad pun ada lagi jemputan. Sabtu depan juga, MyTempatKerja pun akan organize makan-makan sempena Raya. Kali ini takda sapa pun kena masak, sebab kami dah order dari orang. Plannya, masak untuk sekali makan saja, sebab Sabtuday adalah separuh hari dan kemudian ramai nak sambung ke open house. So rata-rata sengaja nak kosongkan perut. Boleh ker Azie? Ahaks!~ hahahahaha...

Ada orang hanya pergi ke OpenHouse kengkawan yang dia mesra saja, yang dia tak berapa mesra (walaupun kenal dan dapat jemputan) dia taknak pegi dengan alasan nanti takda geng nak borak.

Yeahhhh... terpulang alasan.

Udang pun, kalu beli kat pasar tetap tak sama dengan udang yang dibela dalam kolam sendiri, kan? kan?




Yang pasti, Goreng Makan Free jugak yang sedap sekali!



~...merindu atau tidak, meradang atau meraban, acara makan tidak pernah menjadi masalah buat SERI BULAN, tetapi HISYAM yang pening macam meroyan kerana selalu jadi tukang bayar... hahahaha!~








16 comments:

  1. seronok nya dapat banyak jemputan. boleh makan free.. kat sini pun ramai kawan2 panggil makan tapi tak de transport nak g umah dorang.. hehehe

    ReplyDelete
  2. CIK SU:
    Pegi mana yang mudah dan tidak menyusahkan. Kalu tak boleh, jangan susahkan diri sendiri. kan?

    ReplyDelete
  3. AA..dah selesai puasa 6 dg Qada ni baru best nk pegi open house..minggu dpn sampai 30hb dah habis raya masih ada lagi jemputan...sy tak kira mesra atau ala2 sy pegi je bila dijemput dan ada member nk pegi...

    ReplyDelete
  4. NYANYISUNYI:
    IDA, ada orang sengaja tak pegi open house sebab dia sedang berpuasa tapi segan nak bagitau pada yang menjemput...

    ReplyDelete
  5. kak ,

    hamboiii... besaqnya udang... best dapat makan dengan nasik panaih ni...

    ReplyDelete
  6. sedapnya tengok udang tu...ehhh tetiba nak masak udang cam tu lah...hehehe

    ReplyDelete
  7. now u see udang...now u dont!! hehehe...nasib baik tak boleh makan udang...kalau tidak memang terliur sudah! licinnnn plak tu....

    ReplyDelete
  8. tayang2 udang goreng.... dah la peberet saya gak tuh

    ReplyDelete
  9. EJA:
    Kalu udang sedap camtuh, nasi sejuk pun takpa aihhh...:)



    MAMA MIRAKI:
    Kalu saya kan, terus goreng udang kunyit jer. Cepat dan sedap. hehehe

    ReplyDelete
  10. ERI-CHAN:
    Bagi peminat seafood, tengok gambar saja dah teruja, kan?




    A KL CITIZEN:
    Oh tidak. Kat mana ler pulak nak letak kolam udang cikgu...

    ReplyDelete
  11. SITI MURNI:
    Awat? Allergik eh?



    EELOBOR:
    Sama ler kita. Peminat udang gak. Tiap minggu mesti nak beli masak sendiri.

    ReplyDelete
  12. FADZIL:
    Mujoq saya tak makan cili padi tu sekali...

    ReplyDelete
  13. kalo anak saya nampak udang camni, jenoh berebut, depa suka sgt

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails