Monday, September 12, 2011

Ahad pun letih jugak?

Salam
Ahad
11-09-2011
...pun letih jugakkk...!


Terimakasih komen di entri sebelum.

Malam tadi sempat bertemu dengan blogger YAN, yang sudi datang ke Pandan Jaya. Terimakasih, walaupun tak sempat nak duduk bersembang panjang kerana YAN sekeluarga harus segera balik atas urusan keluarga. Lagipun hujan semakin lebat dan kebetulan semalam Sabtu memang jalan jem seluruh KL...!

Gambar pertemuan singkat penuh makna itu, mungkin ada di blog beliau, nanti.

******

Ahad adalah hari untuk menguruskan urusan peribadi dan yang berkaitan dengan body — berkait tak? Entah...

Menghantar Tart Nenas agak jauh kali ini. Kerana blogger ACIK ERNA di Seremban dan blogger ANYSS di Bangi, lalu penghantaran dengan komuter adalah paling mudah.

Singgah di stesen komuter Batang Benar (pertama kali aku naik komuter beberapa bulan lalu, bila tempuhi stesen ni, aku sms sorang MyBest Buddy pasal nama tempat ni, dan kami sama-sama tertawa, sebab tak pernah dengar nama tempat nih...!).

Sempat lepak di stesen dan borak-borak sementara menanti next tren untuk terus ke Seremban pula. Thanks ANYSS, siap ada buah tangan pula.

Pertemuan dengan blogger ACIK ERNA berlangsung di stesen komuter juga. Gambar mungkin akan ada di blog beliau, agaknya.

Terimakasih teman-teman blogger!

Ni pic hari ini — Koc Wanita. (My kamera, silence mode!)

Ni pic hari apa ntah, snap dari my FB Wall.

Keretapi Tanah Melayu patut kena buat papan tanda besarrrRRRRRR... dalam pelbagai bahasa!

Menuju pula ke The Mall untuk penghantaran kepada NORAINI IBNU yang datang bersama suaminya Kang Herman Tino.

Phiewww...! Balik dapat lah rehat. Sempat jamah sejemput Pulut Kuning yang dibuat dek MyTOKLAKI pagi tadi.

Shift petang adalah bersantai dengan anak-anak.

Part yang MyTOKLAKI tak suka nak tunggu, adalah bila masuk zon ini. Alaaa... semua kaum bapa macam tuh lah!


Tembak itik dalam air.



Jusco, Taman Maluri.



Kenyangkan perut bebudak dan... si Bapak Budak! Mak Budak kenyang air saja, makan dah tak berapa nak boleh, sebab badan letih!


~...HISYAM harus berpergian jauh tetapi SERI BULAN sedia faham, lalu kuih yang dibuat sengaja dihabiskan, jeruk yang diperam sengaja dimasamkan, gula-gula yang dihajat berkongsi sengaja ditamaknya, lalu HISYAM pasti ada isu untuk merajuk dan dia sedia menggunakan keistimewaan memujuknya yang terpendam sekian lama...!~








23 comments:

  1. Salam azie, masih rancak bisnes kuih tat yg cantik tu ya... rezeki masuk wpun letih kan...

    tengok dlm coach wanita tu mmg gerammmm je kan... mmg x paham ke buat2 x paham?

    pertama kali tengok nama stesen batang benar tu macam jakun gak! ke kak rose je yg rasa camtu?

    ReplyDelete
  2. kak AA,

    patut kan suh depa hat jantan tu pakai skirt masa dok dalam koc wanita tu.. baru padan muka.. tapi dengan syarat.. sila cukup bulus kakis... hehhehe

    ReplyDelete
  3. Assalam azie..dah letak gambar dah..he he.
    acik jarang sangat naik komuter..
    sesekali je..

    ReplyDelete
  4. sungguh x boleh diterima lah.. ladies coach yg dinaiki lelaki.. r they foreigners?? x paham bahse..

    ReplyDelete
  5. wah....saya pun melewati jugak stesen komuter batang benar semalam, tapi lupa lak lokasi sebenar kat mana. cuma terperasan ada terbaca. masa tuh dari nilai nak ke seremban... betul kah?

    ReplyDelete
  6. kami perlukan koc lelaki....!


    Grrrrrrrr.....!

    ReplyDelete
  7. entah bila agaknya nak dapat jumpa blogger annys...

    ReplyDelete
  8. Seronoknya kalau dapat jumap2 teman2 di alam maya ini

    ReplyDelete
  9. dah lama tak naik komuter..
    kdg2 bahasa org tak faham.. lebih baik letak simbol.
    bangla..apa bahasa dia faham tah?....er..er..

    ReplyDelete
  10. mmg sakit ati kalo tgk mcm neh. tp, last time sy naik komuter, setiap stesen ada petugas yg masuk check n halau hamlau2 yg x reti bahser neh. tp kalo org kita, depa silap masuk terus depa g terjah koc lain ikut pintu tgh2 tuh.

    ReplyDelete
  11. KAK ROSE:
    Salam,
    Alhamdulillah, berterusan tempahan kerana Tart boleh ditempah sepanjang masa, tiada perlu musim pun.

    Yeah, saya pun jakun gak tak pernah dengar nama tempat Batang Benar.

    ReplyDelete
  12. EJA:
    Kak Azie pun rasa geram sangat. Pernah Kak Azie jumpa yang “orang kita” selamba duduk depan Kak Azie, Kak Azie renung jer muka dia sampai dia serba salah. hahahahaha



    ACIK ERNA:
    Terimakasih ACIK. Bestnya jumpa, tapi tak dapat nak sembang lelama. Nanti kita singgah rumah yerrrr...:)

    ReplyDelete
  13. FATIN:
    Yang Kak Azie snap tu memang foreigners, tapi orang kita pun ramai gakkkk...!



    EELOBOR:
    Stesen Batang Benar sebelum Nilai, selepas Tiroi.
    Kawan lelaki Kak Azie gelak guling-guling bila baca nama tempat nih. hahahaha!

    ReplyDelete
  14. GEDEK:
    Tunggu saya jadi Perdana Menteri! hahahaha



    AYU:
    Kalu ada urusan barulah kita berkesempatan nak jumpa blogger maya. Jika nak plan-plan selalunya memang susah skit. InsyaAllah, pasti akan ada nanti.

    ReplyDelete
  15. KAK SAM:
    Seronok seperti berjumpa kawan lama yang kenal bertahun-tahun.
    Kita bila lak? ahaks!



    ERI-CHAN:
    Letak simbol pun ada gak orang kita yang buat-buat tak faham!



    AKUZLE:
    Salam kenal, sila masuk. Terimakasih.
    Saya baru pernah naik komuter 3x, lum lihat ada pengawal yang jaga pun. Bagus kan kalu ada pengawal yang buat check macam tu.

    ReplyDelete
  16. bleh plak lelaki2 tak malu tu wat muker bodo.. ei... benggong

    ReplyDelete
  17. ada 3 orang wanita jadian dalam koc ittew..
    kehkehkeh!!!

    ReplyDelete
  18. depa tu bukan sahaja tak pandai baca tulisan melayu @ english tp cakap melayu pun tak berapa betoiii...

    ReplyDelete
  19. Seronokkan kak bersantai dgn ank2 pastu belanja KFC sy suka wat cam tu.

    Dulu "batang benar" akk x pernah dengarkan..errr mcmmana lak dgn nama tempat ni "batang berjuntai"??
    Meh kito samo2 sonyummmmm..:))

    ReplyDelete
  20. Saya yg lelaki pun geram tgk lelaki bodoh yg pi masuk koc wanita!

    ReplyDelete
  21. By the way, Batang Benar tu mmg pelik namanya kan..Hahahahaha...family mertua saya duduk kat Kampung Batang Benar !! :P

    ReplyDelete
  22. geram jer bila dpt situasi cenggitu..patutnya kena ada orang yg sound depa2 yg tak paham bahasa tu..
    haishh!

    selamat hari raya AA :)

    ReplyDelete
  23. kena letak sign board bergambar pulak kat koc tu, mat bangla, pak indon , mat laos tak paham kalau bab membaca ni

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails