Saturday, September 17, 2011

Dating Santai bersama Tart Nenas_03...

Assalamualaikum
Sabtuday
17-09-2011
Syawal 19th


Open house merata-rata. Jemputan bertindih sampai tak tau mana satu nak pergi.

Petang ini ada plan family MyKakak dari Perak nak singgah sebelum balik semula ke Perak.

Tapi terpaksa ubah last minit.

Cuaca mendung, lalu aku bersantai kat rumah merehatkan badan kerana semalam seharian penat juga menjadi sebahagian AP.com mengelolakan Majlis Hari Raya.

Ini cerita dari blog kengkawan. Entri tertunda. Semua photos dari blog mereka. Terimakasih ya.

Dating bersama ACIK ERNA, semasa menghantar Tart Nenas di Seremban.

Pic kredit to ACIK

****

Malam itu walaupun hujan lebat, blogger YAN tetap singgah juga. Thanks!


Pic: kredit to YAN.


Pun dari blog YAN.



~...berkali SERI BULAN memberi amaran kepada HISYAM jangan pernah cuba menjadi duri dalam daging, atau pernah cuba berangan hendak menjadi api dalam sekam, kerana akhirnya nanti api tidak memanggang daging, sebaliknya duri pula yang hilang dimamah sekam...~







21 comments:

  1. Waduuuuhhhhh tart nenas itu sangat menggoda diriku ini!

    ReplyDelete
  2. wow...meriah sungguh di bulan syawal....hujung minggu penuh dengan rancangan santapan diraja...apa2 pun kesihatan mesti dijaga!

    ReplyDelete
  3. tart nenas itu really mouth watering la AA.. :D

    ReplyDelete
  4. TERINGIN NAK RASA YANG TINGGAL SEBELAH TU....

    ReplyDelete
  5. open house memang merata2 kak, sampaikan ada yang tak sempat nak pergi

    ReplyDelete
  6. banyak2 nak komen..
    tang datin ngan blogger kak yan..
    buatkan ayu jeles oooo
    kak.......
    bila nak turun jb??????
    pi sini saing kak yan ya..

    ReplyDelete
  7. ada org tak sempat nak merasa makanan, kita pulak tak sempat nak pi penuhi setiap jemputan makan2, mcm perut ada byk kotak kosong kan? kelakar tak? heh3

    Azie...jauhnya tart nenas tu berjalan...moga bertambah sukses ya.

    ReplyDelete
  8. Azie..tart nenas acik tak sempat jamu tetamu..habis dimakan anak beranak je..
    nanti kalau nak order lagi.boleh hantar lagi tak..

    ReplyDelete
  9. wow! banyaknya inti tart nenas tu... best! best!

    ReplyDelete
  10. DINAS ALDI:
    Jangan mudah tergoda cikguuuu...! hehehehe



    UNCLE:
    Lepas Raya jer majlis makan, makan dan makan. Adehhh meriah sungguh mewah makanan!

    ReplyDelete
  11. FATIN:
    Jaga-jaga nanti basah kebod sendiri plak. :)




    KAK ARIZAKIAH:
    Amboiiii... sehati sejiwa gitu, nak makan baki sebelah. Ahaks!

    ReplyDelete
  12. EELOBOR:
    Kena adust jadual dengan baik, sekurang-kurang kita berusaha untuk hargai jemputan, hadir mana yang sempat.





    AYUUUUUUUUU!
    Nanti kena pegi juga JB. Harus. Dah lama teringin.

    ReplyDelete
  13. QUEENIE:
    Bertuah sungguh kita di Msia ni kan? Makan di mana-mana saja. Mewah macam esok takyah makan lagi. Amboiii. Ada orang sampai buang-buang lagi.



    ACIK ERNA:
    InsyaAllah, boleh saja. Thanks atas sokongan.



    NAJWA:
    Inti Tart tu lah yang menjadi daya penariknya.

    ReplyDelete
  14. wow...banyaknya intinya...mesti makan satu atau dua je dah kenyang...

    ReplyDelete
  15. Sampai ke Seremban Azie menghantar tart tu? Semoga terus maju jaya. :)

    ReplyDelete
  16. TINTA EMAS:
    Kenyang tu bergantung seseorang. Kalu perut besar macam Kak Azie ni, kena makan 1 pek tu baru kenyang. Hahahahaha!



    KAKCIK:
    Sambil menghantar sambil dating. Itu yang sanggup tu. Hehehe Thanks.

    ReplyDelete
  17. sy ni nak oder tart tapi termiss saja nk kontek AA...kalau dah ke seremban tu mst boleh sampai ke BBST..exit ikut Nilai dah dekat sgt tu..insyallah nanti nak oder juga.

    ReplyDelete
  18. Tart nenas dulu mak saya rajin buat tapi skang anak2 selalu balik raya lambat jadi xde org nak tolong dia buat. Saya tgh cuti bersalin ni ada lagi 20 hari, dah miss byk rumah terbuka ni sbb kat kg lagi.

    ReplyDelete
  19. NYANYISUNYI:
    Takpa IDA, nanti ada rezeki pasti dapat nanti. Kita adjust lain kali.



    MIZZYN:
    Ohh dalam pantang ni seronok juga bila time raya. Orang berziarah baby, sambil sedekah duit raya. heheheeh syokkk!

    ReplyDelete
  20. sya suka sangat makan tart nenas.. sape buat tart nenas tu.. huih nampak cam sedap nya.. lapa la plak

    ReplyDelete
  21. CIK SU:
    Tart Nenas tu dibuat oleh seorang pengusaha Tart Nenas di kawasan Sg Pencala. Kak Azie jadi ejen jual saja.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails