Sunday, September 25, 2011

Perjalanan Sehari, Tapi Berbaloi...

Assalamualaikum
Ahad
25-09-2011


Letih...

baru balik dari luar KL.

seharian berkejar untuk satu agenda keluarga, akhirnya berjaya balik semula ke KL sebelum jam 9.30 malam.

Kerana program hanya di Ipoh, transport awam paling mudah. Mula-mula plan nak naik Ketapi Laju dari KL Sentral, tapi kerana missed jadual kul 8 dan next trip adalah jam 10.45, lalu naik bas lebih berbaloi dan murah!


Puduraya Foodcourt rupanya di Tingkat 4. Tetap bersih seperti dulu juga, cuma agak lengang dan sedikit mahal. Suasana lebih tersusun dan selesa.

Rupanya bas ke Ipoh berhenti di Medan Gopeng. Sangkakan di bandar Ipoh.


Balik juga dengan bas jam 5.30 petang. Medan Gopeng agak uzur, gelap dan kurang meriah.

Selamat tiba di KL jam 9.00 tadi.

Good nite everyone!

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....


~...walaupun tahu nyamuk memang gemarkan darah manisnya, HISYAM tetap rela meneman SERI BULAN di dusun ketika musim durian sedang WAHAB menanti peluang untuk mengintai di sebalik pokok lalang yang bergoyang...~







25 comments:

  1. AS SALAM... HAI.. BLEH KITA TUKAR LINK? KLU AWAK SUDI SAYA LETAKKAN LINK AWAK DALAM BLOGLIST 3 BLOG SOYA
    http://republicofmonggol.blogspot.com
    http://khalifahalhidayah.blogspot.com
    http://zoneduniakini.blogspot.com
    KLU AWAK SUDI BALAS PESANAN INI KE SALAH SATU BLOG SAYA.
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  2. salam. lama gak tak naik bas ekspres

    ReplyDelete
  3. Tak takut ke naik bas jauh-jauh ni...

    ReplyDelete
  4. itu sementara je... tp kan... tu dh cukup cantik nak compare dgn medan kidd dulu...huhu

    ReplyDelete
  5. dah lama tak pegi pudu, teringat lagi zaman sesak, penuh asap n debu..hehehehe

    ReplyDelete
  6. Baru2 kerja dulu, hampir setiap minggu kakcik balik ke Ipoh dengan menaiki bas. Naik di Pudaraya dan turun di Medan Kidd. :)

    ReplyDelete
  7. kalau sya naik bas jalan jauh, dah sampai baru bangun dari tido
    tp penat jugak duduk dlm bas lelama kan?

    ReplyDelete
  8. assalamualaikom kak azie.. :)
    hehe teman dh tetukor dgn medan kidd. medan gopen cemane rupenye eh? tak ingat sudaahhhhh

    ReplyDelete
  9. nice blog..
    mmg blogger yg tegar ni...

    salam kenal..

    ReplyDelete
  10. KAK SAM:
    Dah pegi keja dah ni Kak SAM....:)



    ZONEJB:
    Thanks!

    ReplyDelete
  11. ZINO:
    Naik bas ni untuk orang yang malas mandu... dan yang takda keta. :)



    IBUNDO:
    Kalu takda keperluan, elok duduk di rumah saja berehat kan? Saya pun sebab ada hal ler tu.



    CHE MID:
    Takut juga, tapi tiada pilihan. Maklum golongan orang cam ni, ini saja yg mudah. Kalu berduit, lama dah naik flight.

    ReplyDelete
  12. NORASHIKIN:
    Citernya ada, tapi kena masuk filter dulu. hehehe



    KHAIRIN:
    Kalu berjodoh dengan orang Ipoh, ke situ ler kamuuuu.. hehehe

    ReplyDelete
  13. HEZRIN:
    Ohhh sebelum ni di Medan Kidd ya? Idak ler teman tahuuuuuuuu!



    MAMASYAZA:
    Puduraya sekarang dah cantik youuu.. Meh ler melawat. :)

    ReplyDelete
  14. KAKCIK:
    Balik kampung yer? Mesti berebut berebut time raya kan?



    AZEEDA:
    Medan Gopen tu idak ler lawo benor, buruk pun idak juga. Sedang sedang jerrrr.. Lama kamu tak melawat ya?



    IDASM:
    Salam kenal.
    Sila masuk, terimakasih.
    Selalu nampak nama awak kat blog Puan SINGA, kalu tak silap.

    ReplyDelete
  15. tak pernah pergi lagi kat situ..

    ReplyDelete
  16. medan gopeng tempat amy selalu tunggu bangla2 amy...

    ReplyDelete
  17. ingat bas2 berenti kat medan kit..tu zaman saya belajar dululah..wahh dah lawa puduraya ni..nama dah tukar ke pudu sentral kan? ingat kenangan lama..aduss..:)

    ReplyDelete
  18. BRO GEDEK!:
    Bakso 1 mangkok RM5 bang!
    Air oren gelas biasa, RM2.50!



    AIZAMIA3:
    Kat situ yang mana satu? Kalau 4th floor tu, Kak Azie pun pertama kali tu.



    AMY SYAQUENA:
    Betullah. Ramai betul bangla-bangla kat situ. Dari mana depa mai eh?

    ReplyDelete
  19. SANIAH:
    Ohhh Pudu nak tukar nama ke Pudu Sentral? Wahhh bagus tu. Jangan ada yang keliru plak nanti. Maklum Pudu ni popular. Ada Pasar Pudu, ada Jalan Pudu, ada stesen LRT Pudu wpun bukan di Puduraya...

    ReplyDelete
  20. saya pun nak lawat puduraya, selepas refurbishment belum jejak kaki lagi ke situ. teruja lak nak tengok tempat baru nih

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails