Friday, September 9, 2011

Syawal 11th: “Labi.. Labi, ko pangkah mana?”

Assalamualaikum
Syawal ke 11
JumAAt



Cerita biasa di tempat kerja.

Sebelum bercuti raya, semua staf dapat hamper ini:



Antara isinya:



*****


Sarapan pagi semalam.

Rakan sekerja heran mana aku dapat Mee Rojak pepagi buta. Sebenarnya, aku singgah Pasar Pudu beli ikan sebelum masuk tempat kerja. Jumpa Mee Rojak, tapau makan as sarapan yang lain dari yang lain. Konon!

Tengahari:

Lunch ayam lagik!

Kerana meraikan seorang rakan sekerja yang berulangtahun.



Tak terlayan dah kek dan ayam. Makan ala kadar.


Memang idea gila, bila kerajaan berura-ura nak kenakan cukai 6% (service tax) kepada pengguna prepaid!

Opss!! Mengundi bulan berapa? November kan? kan?

hahahahahahahaha!

“Labi, Labi... ko pangkah mana?”



~...rimbunan buluh bagai menguning menunjuk perasaan merajuk ditinggal pergi, buaian kaku tidak terusik menunjuk jiwa mengering dipandang sepi, begitu juga yang dirasa oleh HISYAM bila SERI BULAN mengacah-ngacah hendak berpindah lembah mencari indah...~









12 comments:

  1. Itulah yang dikatakan 'rakayat didahulukan' hehehe...

    Nak kata apa, kan? Kita cuma timun. ;-)

    ReplyDelete
  2. sy x nak pangkah semuanya...bolehhhh ????

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum.
    Bila tiba musim memangkah, jangan sampai terlupa pula.

    Restoren yang biasa-biasa pun dah letak caj cukai dalam bil. Pada hemah saya mereka yang kena bayar cukai pada kerajaan, tapi kita pula yang tolong bayar...

    TQ

    ReplyDelete
  4. betul2 dahhabis bulan posa ye? :)

    ReplyDelete
  5. ni bukan ura2 lagi kak..mmg dorang akan proceed dgn cukai 6% tu...

    sadis kan??

    ReplyDelete
  6. Kakak tak guna prepaid AA. Guna bill yg family plan. Kakak dan anak-anak jadi supplement pada hubby. Monthly hanya 5/- disamping nombor yg kita call. Semua ini gara-gara nombor tel anak yg duduk asrama selalu bila balik dari asrama invalid sebab tak top-up. Kalau top-up pun tak habis guna dah balik asrama. Jimat jugalah kiranya....

    ReplyDelete
  7. servise tax pulak ..... nak buat beli cincin lagi keee

    ReplyDelete
  8. nasib baik terbaca pasal pasar pudu, nak kena pegi sana ari minggu nih. dah lama nak mencari sesuatu kat situh.....

    ReplyDelete
  9. dari pertama raya sampai open haouse yang berjela2 ayam...ayam...ayam...pergghhh...

    ReplyDelete
  10. Rakyat didahulukan
    pencapaian diutamakan

    ReplyDelete
  11. kalau lepas ni air dengan letrik kena tax jugak tak tahulahhhhh

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails