Monday, September 12, 2011

Ibu Mertua Sekalian....

Assalamualaikum
Isnin
12-09-2011


Bila terlalu sibuk, 3,4 hari tak sempat nak jengah laman kengkawan. Blog sendiri pun tak termenang tangan nak reply komen.

Jika ada masa terluang untuk melompat merempit dari satu blog ke blog lain, habih semua blog lists yang tersenarai dijengah, dikeloi dan disapa, walaupun tuan rumah kekadang 4,5 hari tak update. Tak kisah, bila ada peluang menziarahlah kita.

Malam ini nak cuba merempit mana yang sempat. Sambil mata jeling-jeling juga kisah cinta penuh dramatik antara Sabariah Mansor dan Kasim Selamat di RTM2...!


Sabariah Mansor: “Kalu lelaki hensem ni jadi mata air aku, Raya Cina aku!”

Kasim Selamat: “Kenapakah Tuhan jadikan kau manusia. Bukankah baik kalu kau menjadi haiwan.”

Nyonya Mansor pengsan!

Para Ibu Mertua sekalian, jangan pandang rendah pada menantu anda masing-masing, walaupun mereka berasal dari kalangan orang biasa yang tiada ada-ada, atau dari kampung sekalipun...!



******


Tayang kenangan sebelum hilang dari ingatan:

FM dari Terengganu, from CIKINTO My Anak Menakan.


Juga dari Sabah, semasa dia dan Cebennya bercuti ke sana sebelum Ramadhan lalu.



~....SERI BULAN melihat HISYAM murung yang demam kehilangan selera makan, lalu ingin sekali dia berkongsi kemurungan itu, lalu surat tetap dihantar dititip di bawah tempurung...!~








22 comments:

  1. yang penting 20sen tak ada dalam ini cerita..
    heheheh

    PS: sangat jeles bila kak dapat kumpul FM banyak2...

    ReplyDelete
  2. FATIN:
    Jom layannnn...! Kak Azie suka lagu-lagunya.



    AYU:
    FM adalah cenderahati paling mudah (dan murah) yang boleh diminta dari kengkawan yang bercuti luar dari kampung halaman kita. hehehehe

    ReplyDelete
  3. saye dah tau jln citer tu...tak tengok pun dah tahu...suke lagu2 kat citer tu..semuanye best jer bile dgrnye..

    ReplyDelete
  4. saya tak sempat tgk tv harini. tapi kalau tgk tu wajib layan sampai habis. penuh dgn tragedi. heheh~!

    ReplyDelete
  5. Salam AA

    insyaallah saya akan jadi mertua jugak satu masa nanti,hehe saya taklah cerewet mcm mak mertua p ramlee tu....sapa2 pun ok, tapi saya takutlah klu anak saya kawin dgn anak org kaya2, hehe

    ReplyDelete
  6. sempat tgk sikit je smlm sbb mata dah terkebil-kebil. haha. wah glamer nama ceben disitu. kui kui kui

    ReplyDelete
  7. Lama dah tak tengok citer. Teringat masa induksi hari tu berlakon jadi mak sabariah lagi. hehehehe

    ReplyDelete
  8. Semoga kita mampu menjadi ibu mertua yang baik nanti, InsyaALLAH. :)

    ReplyDelete
  9. Azie..
    Pendapat akak pulak kan... Nyonya Mansor dah buat yg terbaik dengan bersetuju mengahwinkan anaknya Sabariah dengan Kassim Selamat tapikan.. Kassim Selamat yang tak mahu berusaha meningkat ekonomi rumahtangganya...- pendapat masing2 ya...

    ReplyDelete
  10. Hehehehe..entah berapa ratus kali TV ulang tayang citer Ibu Mertua ku (dan lain2 movie P.Ramlee) kan..tapi kita masih tak jemu2 menonton nya... Itulah penangan P.Ramlee!

    ReplyDelete
  11. half way tonton ibu mertuaku...pengsan telan ubat selsema...hari ni demam pulak huhuhuhu

    ReplyDelete
  12. nasib baik my mak mertua bukan Nyonya Mansur....


    syukur sangat sebab saya hanya sorang menantu yg biasa2 saja dan berasal dari kampung juga sepertinya

    ReplyDelete
  13. ibu mertua ku sporting gila hahaha

    ReplyDelete
  14. nak dapat menantu yang baik, jadilah ibu bapa yang baik terlebih dahulu...

    ReplyDelete
  15. Tak lama dengan ibu mertua sebab ia pergi menemui ilahi.

    ReplyDelete
  16. xpe kalu x dpt MIL yg x sporting tp jgn byk mulut alahaiiiiii

    ReplyDelete
  17. syukur mendapat ibu & bapa mertua yang sporting habisss..... tabikk spring sebab sanggup bagi anak pompuan dia kat saya. hihihihihi

    ReplyDelete
  18. ibu mertua ku......let's just say, saya amat happy duduk jauh beribu ribu batu dari dia, muahahahaha.....

    ReplyDelete
  19. Salam Kak Azie..

    Tiba-tiba terindu ler pula pada bonda mertua..
    Al-Fatihah buatnya....

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails