Tuesday, March 12, 2013

Cemana nak update, kalu takda benda yang hendak ditulis...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
12-03-2013


Tiada upate. Tiada cerita menarik. Tulis pasal kerja, nanti orang ingat, macam saya sorang saja yang kerja. Orang lain kerja lagi dahsyat siap ada perkataan ‘eksekutif’ kat hujung pangkat, tak kecoh pun.

Yang pasti, walaupun masa kija saya sangat sibuk dan hari-hari saya semakin padat, saya happy. Anak-anak happy. Keluarga happy. Saya harap kegumbiraan tu berpanjangan supaya saya semakin boleh melupakan yang sedih-sedih bila melibatkan kerja dan kerjaya.

Tiada cerita khusus nak merepek merapu kat sini. Nak BW pun asyik la tak sempat. Nanti saya cuba curi masa, okeh!



Kategori saya. Paling banyak ‘aktiviti luar’ yang saya dok merapu. Jadi bila tak keluar ke mana-mana, no story lah...!

Dan cerita pasal novel pun saya dah malas nak buat. Sebab asyik kena komplen saja. Berkali saya buat ‘note’ entri pasal novel adalah dari kacamata saya SEMATA, pun masih ada yang salah faham. Well... ikut suka lah.






 ~...sudah berhari-hari hujan lebat membecakkan laman, mengeruhkan sungai dan melembabkan tanah kebun tetapi SERI BULAN masih gentar digertak pacat dan HISYAM gementar dek sejuk malam tetapi belum berjodoh rupanya mereka berdua walaupun dia sayangkan SERI BULAN lebih dari dirinya sendiri...~




43 comments:

  1. semoga kegembiraan dan keceriaan itu berpanjangan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap-harap begitu lah. Tunggu mood nak BW pula.

      Salam ceria juga MP...!

      Delete
  2. dalam dok takder cerita pun dapat lima perenggan..dasat tuh..saya klu xder idea langsung xder perenggan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa dapat 5 perenggan yek? ehhh rupanya.

      Delete
  3. Kekadang tu memang takder citer apa nak dibualkan di sini...tu yang pegang jer keyboard nie...
    Jom singgah jap...
    http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/03/10-briged-para.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Termenung juga la tadi pegang mouse...

      Delete
  4. seronok dgr azie happy...harap2 ianya berpanjangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu boleh nak semua orang lain pun happy sama.

      Delete
  5. cerita ceriti entry kat blog ni lebih kepada kehidupan sehari-hari..kalau jadual kita penuh dengan macam-macam benda..pasti banyak jugak cerita yang boleh dikongsikan *walaupun tak semua la kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. *Bab tak semua tu, sebab kita kena tapis juga mana yg sesuai mana yg tidak.

      Paling best, kalu dapat story kisah real punya, ada unsur lawak ker... tu yang sengih senyum depan pc sensorang tuh.

      Delete
  6. Kadang2 idea nk bt n3 datang mencurah2. Ada masa jadi blurrr, terutama bila bdn dan otak tlalu penat di opis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu banyak idea, rasa nak update tiap jam pulak, kan?

      Delete
  7. kalau tk kerana masak2, ntah apa nak jadi kat akak ni kan?langsung takder ilham menjelma...

    moga Azie terus ceria dan gembira, ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheehe.. ye lah tu Kak Q. Pandai jer dia eh.

      Delete
  8. alhamdulillah .. saya belum sampai lagi ke peringkat itu ( tak ada benda nak tulis ) buat masa ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang pencen banyak pengalaman memang la ada banyak cerita nak stori. Bak kata Pakngah la, masa muda belum ada blog, so skang ni la masa nak bercerita sakan.

      Delete
  9. Kakcik juga semakin banyak buat catatan merapuikutsukahati kakcik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ler kita Kakcik. Merapu sakan juga la ikut suka hati.

      Delete
  10. Hai kak chik,

    Saya pun kenkadang kering idea kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu banyak berjalan ke mana-mana, seronok juga ada benda yang nak dikongsi.

      Delete
  11. Snap nasi putih sedang mengembang punnada cerita,,pokok bunga semalu yang tak malu boleh jadi modal, atau snap baby tengah nyuuuuu suu, ,ahkkakkh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya makan nasi yang tak berapa putih, Bro.

      Delete
  12. Mmglah kak. Sy ni, klu dtg time sebu otak tu...lgsg tak kuar pape pun.Fhm sgt mcm ne situasi tu. Heeeeeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Otak sebu satu hal. Pastu ilang mood.

      Delete
  13. Assalamualaikum kak...salam perkenalan. Saya suka baca blog akak sebab membawa saya dekat ngan kampung halaman..akak org Selangor ek?
    Saya follow akak...
    http://eiyzshah.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh terimakasih. Sila masuk. Nanti kalu sempat, I cari U kat blog U.

      Tidak, Kak Azie orang Perak youuu

      Delete
  14. Kaca mata tiada, bola mata ada,,jadi

    ReplyDelete
  15. akak banyak bahan yg merepek2 nak cerita, tapi masa yg tak ada... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang bila masa berlebih, cerita pulak tersekat. Adeh.

      Delete
  16. Kadang2 tu ada benda yg nak kita tulis tp rasa mcm tak besh jer nak syer. Selalu update apa yg terlintas je...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tunggu best, banyak jer benda yang tak best. Tapi belasah jugak tulis. hahaha

      Delete
  17. Semoga kegembiraan yang berpanjangan berpihak buat azie sekeluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Kak Zai. Sama-sama ler kita bergumbira...!

      Delete
  18. kalau saya memang memanjang takda idea..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uishhh... dalam memanjang tu takkan la langsung takda yang membujur lalu? hehehe

      Delete
  19. itulah yg terjadi pd saya hari ini.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap-harap cuma hari ini saja... kan?

      Delete
  20. memang susah kita nak puaskan hati semua org kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab kita pun selalu tak puas hati dengan orang juga.

      Delete
  21. ni pun kira update juga kak azie:)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails