Saturday, March 9, 2013

Tak larat la, yangggg....(mode: terkulai)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
08-03-2013


Dapat BW sebahagian sahaja blog yang tersenarai dalam kumpulan di sebelah. Sebahagian lagi akan disambung esok dan esok.

Letih sangat malam ini. Esok hari off saya, walaupun sebahagian group lagi kena kerja esok, dan kena stayback sampai 4.30 petang. Arahan dah keluar petang tadi. Hehehe saya selamat.

Saya banyak kerja di rumah esok. Nak ke pasar dan balas dendam nak masak sedap-sedap.

Saya nak tido awal malam ini. Tak larat dah. Keletihan seminggu terhimpun, kata orang.



Jumpa "Spiderman" malang ini yang terkulai di pokok bunga. Snap di kawasan kejiranan saya petang tadi. Sapa ler punya kerja, tak tau la.





 ~...bila hati sudah sayang, melihat jahitan bengkang bengkok walau bukan Bengkang Ubi yang enak wangi, namun HISYAM harus juga memuji usaha SERI BULAN untuk menjadi seperti ramai lagi anak dara Kampung Separuh Desa yang cekap menjahit tulang belut wajar dihargai lalu dia sudi pula membelikan sepasang kain ela berwarna merah jambu berbunga putih susu untuk dijadikan hadiah bermakna di hati dan di mata...~




32 comments:

  1. assalamualaikum ... masak la sedap - sedap ya . pastu leh la wat entry ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak der la sedap mana pun. Ayam Masak Kurma jer.

      Delete
  2. Terima kasih sudi singgah di blog saya dlm misi BW Azie tu.

    Selamat beradu awal dan slmt melaksanakan tugas yg banyak menanti esok tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Blog YB termasuk dalam senarai yang sempat saya BW.

      Sebahagian tugas, dah selesai. Ke pasar dan masak tengahari.

      Delete
  3. Comel je spiderman tu/ :) Good nite kak azie, sweet dreams

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel. Sebesar bantal jer. Rasa nak picit. Hahaaha

      Delete
  4. spiderman pun terkulai keletihan hehe..

    selamat beristirehat ya Azie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kena cover masa kurang tidor sepanjang minggu ni, Kamsiah.

      Delete
  5. Masak sedap2 nnt kitorg seranggggg hehe

    ReplyDelete
  6. Masak sedap2 nnt kitorg seranggggg hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila serang, tapi jangan bawa parang. hehehe

      Delete
  7. Salam,
    Bukan AA je tak larat, superman pun sama!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Superman tu letih sebab menolong orang yg susah di seluruh dunia. hehehe

      Delete
  8. selamat berehat n menjamu selera kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm nak tido puas-puas, pastu masak sedap-sedap. dan makan sakan-sakan. hehehe

      Delete
  9. kak azie nak masak special dan sedap tu termasuk bengkang ubi yang harum semerbak itu kah..? adoi...godaan melampau tu. tambah bengkang ubi yang kaler kuning berseri-seri tu.

    letih keja baru noo..sabaq..alah bisa tegal biasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bengkang ubi? Tak laaa, mana ler Kak Azie reti nak buat bengkang segala. hehehe

      Masak Kurma Ayam saja.

      Delete
  10. Spiderman tu pun keletihan jugak tu :)

    ReplyDelete
  11. Terharu nya...u letih2 pun masih sudi singgah kat rmh i....tengkiu azie
    Rehat betul2 ...n masak sedap2...hahaaa seronok la org rmh tu dah seminggu tunggu mak masak...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah Saniah. Dah la sepanjang minggu orang dalam rumah akan menu lebih kurang saja. Maklum, tak sempat nak masak sakan-sakan.

      Delete
  12. Kak Azie,
    Kena tampal posting 'Orang Hilang' utk spiderman tu... kasihan takkan takde yg mencari... hihihi
    selamat berehat hujung minggu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi tadi masa nak keluar ke pasar, saya tengok Spiderman tu dah takda...

      Delete
  13. As Salam Azie. Dah rihat puas2 nanti bolehlah masak yang sedap2. ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masak-masak sedap pastu makan sakan-sakan.

      Delete
  14. Bila badan dah segar nanti bolehler masak sedap2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh.. pastu makan, pastu tido. Makan lagi tido lagi. hehehe nikmat!

      Delete
  15. sian spiderman tu...dah hilang spider la tu..tersangkut kt pokok

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails