Sunday, March 10, 2013

Ketika Selangor menang 4–0 ke atas Johor, timbul citer kahwin lain...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Ahad
10-03-2013


Malam minggu. Kebetulan ada bola. Liga Super kot, ntah tak pot lah. Johor vs Selangor. Pun tak peduli sangat.

MyToklaki jer yang tengok sungguh-sungguh. Saya sedar masa gol Selangor kali ke-2, then ke-3 and ke-4 yang selang 2,3 minit saja dari yang gol ke-3 tu. (Keputusan Selangor menang 4–1 ke atas Johor)

Ada soklan mengejut yang tak diduga:
“You... kalu I mati dulu, U kahwin lain tak?”

Perlu ker saya jawab soklan tu? Ingat saya ni muda lagi kah?

Tak kuasa nak layan.

Hari ini ada majlis kahwin yang saya nak pergi. Agak jauh dari KL, tapi kami akan pergi beramai-ramai. Haruslah meriah, dan boleh jumpa beberapa orang sahabat lama yang memang dah lama tak jumpa. Tak sabar...!



Sekarang, pelbagai versi buahtangan kepada tetamu di majlis kahwin. Jag berbunga di atas, IKA dapat masa majlis di rumah kawannya minggu lepas. Paper bag oren tu cantik (sebenarnya bukan kertas tapi plastik keras) dan jag tu sangat comel. Kreatif sungguh orang sekarang...





 ~...bagi SERI BULAN apalah maknanya majlis kenduri atau majlis merewang tanpa ada penglipur lara dan menu sedap yang akan dikenang berhari-hari dan HISYAM dapat dilihat terlebih rajin dari basa, terlebih kacak dari biasa juga terlebih gagah dari yang dibayangkan ramai anak dara Kampung Separuh Desa kerana ramai sekali yang mahukan dia seorang yang mengangkut kayu api! kayu api..!...~




12 comments:

  1. Kakcik selalu terfikir 'kalau aj buat majlis kahwin, ada orang nak datang tak?'... Sebabnya? Kakcik sangat malas menghadiri majlis kahwin! Huhuhu...

    ReplyDelete
  2. Cenderahati sekarang ni memang mcm2..kreatif betul..

    ReplyDelete
  3. hubby i suka pegi.rumah org kawin..sampai ke sabah pun.dia leh.pegi....


    macam2 tanda mata..

    ReplyDelete
  4. dah mati pun masih nak ambil tahu hal orang .. kalau dah mati tu diam-diam sahajalah.

    * itu joke yang ustaz kat surau saya pernah buat.

    ReplyDelete
  5. Hahahaa....mmg tak kuasa nk layan kan? Hihii
    Kawin lg slps partner meninggal...klau new partner kaya raya ada org gaji 3..4 org ok la kot..takde la i yg dah makin tua ni buat kerja rmh utk dia kan....hahahaaa
    Lawak betul

    ReplyDelete
  6. wah keren dan insiatifnya nya sungguh kreatif hehe

    ReplyDelete
  7. Sorang kawan pernah melawak kalau cikli mati dia nak kahwin makcik..Tau pun dia tak berapa betul..Makcik jawab kena ada duit berjuta,rumah gedung,bibik .
    Lepas tu dia kata..ingat hang lawa?
    So makcik jawab balik...ingat hang kaya?
    Entah apa jadi dekat dia sekarang.
    Hehe, cukuplah sorang,sekali kahwin.

    ReplyDelete
  8. Uuhukkkk batuk tergigit cili biru

    ReplyDelete
  9. cntik nya jug tu kak. belum penah lagi dapat jug g kenduri kawin.

    ReplyDelete
  10. Cenderahati majlis kawin sekarang mmg kelas tau. Mcm2 ada.

    ReplyDelete
  11. ajal maut dan jodoh semua ditentukan olehNYA...x leh nk jawab kawin lg ke tak...hehehe...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails