Friday, March 29, 2013

“Mak kan hot...?”

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis malam JumAAt
28-03-2013


Saya tak sempat nak BW juga ngadap FB. Lagipun sejak setahun kebelakangan saya memang jarang update di FB. Sekadar baca... komen mana perlu.

Kalu nak aktif pun, di grup family sebelah saya atau sebelah MyToklaki juga 1,2 grup tertentu.

Jadi bila ada banyak notifications (wpun ada group yang telah di“off notificationn”nya) setelah sehari suntuk tak buka, saya spontan akan sebut, “Banyaknya notifications....”

Sorang anak akan sahut, “Mak kan hot!” Hahahaha...!



Apa la makna ‘hot’ bagi bebudak remaja nih? Ramai peminat macam Nealofa? Atau peminat nak tahu perkembangan macam artis seksi Nora Danish? Hahahaha please lah...!




 ~...sudah hampir tiga hari HISYAM merajuk tidak memijak laman Teratak Nyatuh dan bagai tidak sudi lagi untuk makan setalam di dapur bersama SERI BULAN, lalu Mak Utih akhirnya tidak dapat menahan diri lagi untuk mencari anak teruna kesayangannya lalu masak sakan-sakan untuk dititip melalui Pak Utih sehingga SERI BULAN terasa dia sendiri hendak duduk di dalam mangkuk tingkat itu sebagai bukti dia juga rindu bukan kepalang...~




38 comments:

  1. Wah...banyaknye...ni betul2 hot nih..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la banyak. Ada orang lain sampai beratus-ratus.

      Delete
  2. Assalamualaikum,
    mak memang hot...jangan lupa cari tarikh utk serbuk kari ya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm... oh lama tak dating ya? Nanti bulan depan. Kena ejas jadual. Lepas saya balik dari seberang laut. Cewahhh

      Delete
  3. Replies
    1. Takda makna nyerrrr Huda. Heh heh heh

      Delete
  4. berapa hari punya notification tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekerat hari. Tengahari saya buka. Ini malam punya.

      Delete
  5. Hot mcm rozita che wan kot. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh tak kuasa. Kalu nak hot macam Cik Ta, kena pakai skirt pendek kasi nampak paha. Hahaha!

      Delete
  6. se HOT cuaca masakini barangkali...

    psst azie, bukan pinggan sumbing tau, tp pinggan yg tertutup ngan dry n clean towel kitchen warna kelabu...nanti senang2 akak post entri ttg itu...pinggan sumbing tak boleh diguna lagi tau, boleh jadi rumah bacteria...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Kak Q. Saya ulang tengok pinggan yang saya nampak sumbing tu. Betul, rupanya kain lap warna kelabu purple yang tersangkut. ehehehe boleh plak saya dok kata pinggan sumbing. Sebab tu saya tegur, sebab saya tahu sangat Akak bukan jenis cincai macam tu.

      Delete
  7. kalau letak status hari hari lagi banyak agaknya notification tu..makan ratus apa...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la juga. Sekali sekala saya update status pun, bukan ada orang nak respons sangat pun.

      Delete
  8. seksi bukan mcm nora danish tapi macam cik ta ....

    Itu barulah hot .... ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboii amboiii... peminat setia Che Ta kaaa?

      Delete
  9. geram..bila tgk byk notification..buka2...ajak main game hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun selalu kena camtu. Bila ada yang ajak join game gitu, saya terus unfriend dia. Sebab saya jenis tak main game di FB. Tak pernah langsung.

      Delete
  10. setuju dengan zulaikha megat.. ;)

    ReplyDelete
  11. sesekali kalau didiamkan tak dibuka FB tu dia akan menjadi hot....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sehari dua hot la.. lama-lama terus jadi sejuk beku.

      Delete
  12. Replies
    1. Hot sampai rasa nak terbakar. hehehe

      Delete
  13. hot gitu.. anak2 memang kenal ibu diakan..
    betoilertu gamaknyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa bebudak tu saja jer nak ngusik saya.

      Delete
  14. Hahahahahah! Hot, sbb tu dikenali ramai n jadik tumpuan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh tu status yang agak melampau tu. Tak la sampai macam tu.

      Delete
  15. Ishhh...memang hot la Kak Azie... Kalau tak, takkan kat opis pun ada peminat kan... Kenyataan nie..kenyataan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha yang minat tu orang tua la pulakkk..

      Delete
  16. bukan saja ajak join game malah dah add masuk macam2 group pun. group yang kita tak tau pun apa bendanya =)

    ReplyDelete
  17. akak memang HOT pung :P setuju sangat kata anak tu

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails