Sunday, June 12, 2011

Dell + Lenovo vs Mac = AA kalah...!

Salam
11-06-2011
...baru balik dari Tiga Segi Emas...


Penat seharian.

Pagi keluar berkonvoi 10 kereta dari KL menuju Sg Pelek, walimatulurus di Kg Sungai Cucoh.

Nanti upload gambar baru cerita.

Balik, sampai tol Sg Besi, jem setengah jam sebab ramainya penyokong nak pi tengok final bolasepak Kelantan vs Terengganu.

Pastu ujan lebat sekejap, tapi kami dah dalam rumah.

Jam 5 lebih, teruskan juga program kedua. Low Yatt, memenuhi hasrat orang yang balik dari Seri Iskandar.

Dari ground floor meronda bertanya-tanya. Akhirnya dapat juga yang benar-benar memikat hati kami bertiga (Me + AMOI + IKA. CHAK dan ALIA jadi pengiring saja). Tawaran yang menarik dan berbaloi, serta menepati budget yang disediakan sejak awal.

Hanya 2 jenama sahaja yang masuk senarai, kerana berdasarkan survey itulah saja jenama yang the best among the best.

Harga boleh tahan.

AA memang tak bijak sangat bab ni. Lagipun sejak azali dok guna Mac, sehingga pernah suatu ketika, menaip dalam Words pun tak pandai. Buat malu kat anak-anak jer.

14 inch dengan diskaun harga pelajar!

Hmmm... ada ler orang yang tidor dengan pink lappy malam nih... hehehehehe



~...HISYAM tidak pandai menaip dua jari apalagi terengkas tapi bila menulis surat cinta buat SERI BULAN yang diletak di bawah tempurung di hujung ampaian, hanya mereka berdua sahaja yang faham tulisan cacing campur ular itu...~








25 comments:

  1. amboi kak AA..tido sambil senyum la ni..

    ReplyDelete
  2. HAMIZAH:
    MAK penat jadi peneman. IKA yang senyum sampai pagi.... (beli utk dia belajar)

    ReplyDelete
  3. peeh.. DELL... ala2 ben......
    ben punya warna biru.. tahan lasak tu..

    part warna pink.. kalau ayu belikan utk umai.. bukan takat bawa tidur,,.. nak makan pun dia boleh usung..heheh

    kak... upload pic tau.. banyak gile konvoi kereta bersama2....

    ReplyDelete
  4. wah...rajin le mengupdate blog lps ni...lappy baru. hehehehe

    ReplyDelete
  5. Saya pun berkenan kat si kaler pink tu tapi tak pinang pun sebab hubby rekemen kan yang lain.

    p/s: saya tahu guna je lain2 semua serah kat hubby

    ReplyDelete
  6. Wah...comelnya lappy pink tu....Mp mmng brkenan tapi hubby beli TOSHIBA punye..hitam legam jer....

    ReplyDelete
  7. suka dpt lappy baru..pink kaler pulak tu..

    saya nyer gak besar dan rasanya agak berat..huhu

    ReplyDelete
  8. tidu dengan pink kaler hehe

    ReplyDelete
  9. AYU:
    IKA memang sangat berhasrat nak cari DELL.



    ANA:
    IKA guna untuk belajar. Bawa balik ke kampus. Kak Azie update guna Mac di rumah.



    MIECYBER:
    iPad pun ok. Harga tak sampai RM500 pun ada. Mudah bawa jika blogger jenis travel. Tapi saya tak minat.

    ReplyDelete
  10. KAK SAM:
    Ada 4 pilihan warna. Merah dan biru sangat common. Pink nampak feminine.



    MULUTPAYAU:
    Toshiba pun ok. Kami pun bertanya-tanya juga. Kualiti tetap terbaik juga.



    MEK SARAH:
    Tahniah. Tganu menang!
    Betul. Dell ini pun berat jugak.

    ReplyDelete
  11. MAZIDUL:
    Thanks Bro.



    ZINO:
    Yup. Kalu boleh IKA nak tidor dengan lappy dia. hehehehe

    ReplyDelete
  12. AA
    Mesti senyum dari telinga ketelinga maklum dapat toy baru :-)

    ReplyDelete
  13. sukahati tentunya sipenerima laptop itu.
    Siang malam tentu muka manis selalu.
    Hajat dihati dah dilunasi ibu.

    ReplyDelete
  14. ada tak iPad warna pink...hehehehe

    ReplyDelete
  15. seronoklah si Ika dapat mainan baru warna pink...

    ReplyDelete
  16. SOM:
    Tak sempat MAK dia nak main, dia dah bawak balik skulah dia.



    MAKCIK:
    Memang betul. Happy jerrrr dia.



    DINAS ALDI:
    Dia pilih sendiri cikgu.

    ReplyDelete
  17. YAN:
    2 hebu lebeh juga tuh. Ketar jugak ler tangan.



    MAMA SYAZA:
    Ipad pink tak jumpa lagik.



    CIKGU NORMAH:
    Seronok sesangat!

    ReplyDelete
  18. wah bestnya ika :) mmg tak lena la..haha

    ReplyDelete
  19. SHIKIN:
    Dia dah balik ke skulah dia, tengahari tadi...

    ReplyDelete
  20. acu pun pakai DELL..inspiron mini...kecik..senang nk bawa kalau travel :)

    ReplyDelete
  21. ACU:
    Memang jenama ini antara yang terbaik di pasaran sekarang. Tapi jangan compare dgn Apple Mac laaarrrr...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails