Saturday, June 4, 2011

Asal JumAAt jer, Sedekah Pisang...

Salam.
04-06-2011
..malam ini panas.



Ini kisah semalam, di tempat kerja. Hari JumAAt.

Asal JumAAt jer sedekah pisang. Asal sedekah pisang jer, JumAAt.

Yang nak makan cuma tiga orang, tapi mari nyer sampai se-sisior!

Uishhh tak sempat menajor, kata orang Melaker!

Apa pun sedekah, tidak kira hari apa, moga diberkati. Murah rezeki.

Hmmmm... siapa nak sedekah makan tengahari aku esok? Ahaks!



~...semasa gotong-royong membina bangsal baru untuk Pak Utih di kebun duriannya, bagai tak sangka dek orang Kampung Separuh Desa, SERI BULAN muncul dengan seluar panjang berjenama baik seperti Tun Teja hendak bersilat di kalangan anak dara yang hanya berkebaya berbatik sarung konon hendak memikat HISYAM...~







10 comments:

  1. kalo pisang berangan, lagilah sedapkan akak...boleh buat banana split

    ReplyDelete
  2. kalau saya, memang ditunggu2 pisang free itu, kihkih

    ReplyDelete
  3. kalau kat masjid jamek tu selalu ada nasi beryani... hehe

    ReplyDelete
  4. SYAZA:
    Pisang berangan, nanti kuat berangan plak. :)



    DINAS:
    Tunggu, jangan tak tunggu cikgu. hehehe



    HANI:
    Syukurrr.. jaaadilaaah.

    ReplyDelete
  5. ERI-CHAN:
    Pisang banyak khasiat tauuuu...hehehehe


    ZINO:
    Wahhh kalu nasi beriani, perhhh!

    ReplyDelete
  6. Rindu dengan kawan-kawan opis kat Sabah, setiap Jumaat mesti member berebut nak belanja makan, hehehe

    ReplyDelete
  7. kalau dah lapo...pisang tu pun nampak sedap sangat kan, adoiiii laponya perut ku

    ReplyDelete
  8. ZEZEBEL:
    Bila berjauhan, bab makan jer pasti teringat-ingat, kan? Nanti buat reunion yer.



    ANN:
    Kalu dah kenyang lak, durian pun tak mandanggggg...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails