Tuesday, June 21, 2011

Tanggang Leste: Sapa Tahu Mungkin Sirinya Belum Berakhir?

Salam.
Selasa
21-06-2010


Menjawab segala komen yang masuk di entri bersiri Tanggang Leste sebelum ini. Agak sibuk sejak semalam, so AA publish kat sini saja.


Citarasa Rinduan said...
yes!!!!!!! akhirnya..
terlopong ayu bab rebonding tu...
hehehe.. macam2.. mujur dah lari..

lega!!

kak.. tahniah ya, bak sini sikit!! hulur2
June 20, 2011 6:42 PM
AYU: Itu belum lagi kisah dia pakai kasut boot, baju kilat-kilat konon nak jadi macam penyanyi kumpulan Wonder Girls from Korea!


Dinas Aldi said...
tergelak sungguh baca pesanan si cindy laupar tu pada mummy, kehkehkeh!

sampai ber i love you bagai ka dengan bos lelaki tu, lasat tuh!

bertuah la dia nak jumpa lagi bos baik macam mummy tu.
June 20, 2011 6:43 PM
CIKGU DINAS: Kami sendiri tak sangka dia boleh jatuh hati pada Boss besar. Sedangkan Boss tu layan dia macam anak cucu dia sendiri jer. Geleng kepala kami dibuatnya.


siti murni said...
euw..memang geli geleman baca pesanan tu. Elok lah dah pi...toksah mai balik kata kat dia..

congrats kak azie..menang hadiah mahai tuu..best nya....
June 20, 2011 6:57 PM
SITI MURNI: Kami yang baca sendiri surat murat dia tu pun rasa meloya. Menyampah dan meluat. Semua ada. Perasan sungguh minah tuh...!


Kujie said...
hah...! Biar kan dia rasa, langit tinggi atau rendah. Cabaran dan dugaan dunia diluar sana. Tapi mungkin dia akan tetap naik Mesedis, tapi bas Mesedis.
June 20, 2011 7:33 PM
KAK KUJIE: Hahahahaha bas Mesedis eh? hehehehe bagus gak tu. Nanti baru dia tau, kat luar sana hidup serba mendesak. Sewa rumah bil air api nak kena bayar. Makan pun dikit-dikit.


anyss said...
Assalamualaikum,
Huh! ini part paling ditunggu2 hu hu hu kompem dia datang balik la la la
June 20, 2011 9:11 PM
ANYSS: Salam. Mokyang rasa pun mungkin dia akan datang balik. Tapi Mummy kata dia tak ndak terima lagi. Sekarang pun dia dalam proses nak amik pembantu baru.


zureen @ mama said...
Terasa kelakar bila baca kisah CL ni...
June 20, 2011 9:35 PM
ZUREEN: Kelakar sebab perangai tu perangai budak tak cukup matang tapi ada hati nak bercinta dengan Boss yang umur 60-an!


MulutPayau said...
Bertuah CL punya mummy yg baik hati..ikut sgala khndaknya..tapi memang jenis yg tak kenang budi..mcm tulah..beri apapun, kalau nak blah...dia akan blah..Mp risau jugak ngan orng sberang ni..Mp pakai Pemb rmh dari sberang..takut blah mcam tu jer suatu hari nnti...
June 20, 2011 10:40 PM
MULUTPAYAU: Betul tu. Agaknya CL sangka di luar sana akan ada orang yang jauh lebih baik dari Mummy. Kalu dia boleh dapat begitu, baguslah.


ainnoraini said...
lawak la pulak bile bacenye kisah ni...
ade gak mcm tu ye...
June 20, 2011 11:33 PM
AIN NORAINI: Memang ada. Ramai yang lupa diri macam tuh.


zino said...
macam baca sebuah novel.. hehe
June 21, 2011 6:41 AM
ZINO: Dah masuk dalam sebuah novel pun. Tapi belum sampai masa nak publish lagi, kata penulisnya. :)


kakcik said...
Elok juga dia pergi, agar Mummy pun dapat mengenali dan tersedar dari mimpi. Jangan pula kalau dia datang lagi, Mummy tu jadi lembut hati.

Tahniah Azie kerana menang hadiah yang begitu bernilai. :)
June 21, 2011 7:10 AM
KAKCIK: Entahlah. Harap-harap Mummy kotakan kata dia yang tidak mahu terima lagi. Kami pun berharap dia akan sedar. Sebab selama dia ada CL ni, kami staf pun kadang2 dia tak percaya. Asyik percaya cakap maid saja.


Kakzakie said...
Kakak dah dapat rasakan dari cerita AA dulu satu masa CL ini pasti akan lari. Betul pun. Itulah AA & kawan-kawan mesti nampak juga keterlampauan majikan menjaga hati pembantu yg begini.

Baru terbuka mata majikan...
June 21, 2011 8:53 AM
KAKZAKIE: Kami yang hari-hari nampak, hari-hari lari pun jadi menyampah dan benci bila dia buat macam ni. Kesian pun ada gak kat Mummy. Tapi sekurang2 dia akan sedar selama ini dia buat silap.


JunAina said...
luahan rasa yg panjang...

apapun kalau pendatang nih memang macam tu cepat lupa bumi yg di pijak. tak kiralah yg bekerja di dapur, mengelap tingkap bangunan, membuat bangunan sehinggalah golongan profesional mereka...

* sebelah ceq ada sorg senior engineer...mak aiii...dia punya gaya. ada ka dia boleh peleceh malaysia...balik kg la woiiii...dah le baru masuk kerja sebulan, kembangnya lebey lak...
June 21, 2011 9:36 AM
JUNAINA: Kata orang kalu baru mai sini sudah dapat pangkat dan disayangi melampau, depa ni hat jenih ada memakai-makai nih... hehehehe


Zaitun said...
Kak Zai muak dengan perangai pendatang ni,lupa diri.
June 21, 2011 10:03 AM
KAK ZAITUN: Susah dah sekarang ni nak cari pekerja dari sana yang betul2 ikhlas. Tak macam 10,15 tahun dulu.


kucingorengemok said...
saya ni konon² tak nak prejudis, tapi dengar kisah² dia orang ni akhirnya memang akan ke konklusi yang sama- tak boleh diberi muka!
June 21, 2011 10:06 AM
KUCING OREN GEMUK: Itu ayat paling tepat!


The Red Rambutan said...
Smti
June 21, 2011 10:27 AM
Thanks BRO!


Anaa said...
aitt, CL dah lari ... abih tu camna siri Tanggang Leste? belum season finale lagi pelakon utama dah cabut larik..?
June 21, 2011 10:55 AM
ANAA: Hahahahaha... memang belum season finale lagi. Mana tahu lepas ni ada Cindy Laupar Junior ker?


a.z.r.i.n.a.03.07 said...
haaaaa....

lari jugak dia akhirnya.


* lepas ni dah takde n3 pasal dia lagi..
June 21, 2011 11:07 AM
AZRINA: Ahaa... tu lar kan? Kalu dia takda, kurang satu siri nak bercerita kat sini, kan? Nanti kita berkisah pasal maid baru plak lah!


gadisBunga said...
baguslah dia dah lari. mengada-ngada! nyamfah ai!
June 21, 2011 12:34 PM
GADIS BUNGA: Ai pun nyamfah jugok!


Queenie said...
mummy tu tau serik ker?
boss tu saper pulak azie?...boss kpd mummy? or ayah kpd mummy? boss tu bujang lagi? eheeehee..kefosyi

akhirnya sempurnalah modus operandi yang terus berulang dan akan berulang...
June 21, 2011 1:38 PM
KAK QUEENIE:
Boss = lelaki, Boss Besar@Tauke. Berusia lingkungan 60-an. Berkahwin tapi isteri tak pernah pun datang pejabat.
Mummy = Manager@Partnership, pekerja paling senior. Orang kepercayaan Boss. Berusia 50-an. Tidak berkahwin.
Modus operandi yang dirancang agak teliti, tapi tak mustahil suatu hari terjunam jatuh tersungkur!


Zezebel said...
hehehe..Dah cukup beruntung dia dilayan sebegitu...tapi masih nak buat hal..
June 21, 2011 2:20 PM
ZEZEBEL: Masalahnya, dia tak tahu diuntung.


Che Mid said...
Salam, Che Mid dah puas berorang gaji... paling teruk, bil telefon sampai RM6000 sebab bergayut ke Indon!!
June 21, 2011 4:24 PM
CHE MID: Ayooo... itu memang teruk. Patutnya, kalu ada orang luar dok dengan kita, tak perlu ada telefon. Tapi kita nak contact utk hubungi dgn anak2 dan periksa keadaan kat rumah masa kita kerja, kan? Serba tak kena.


@cu SaYaNg said...
ada hikmah utk mummy sebenar nye
June 21, 2011 4:31 PM
ACU: Harap begitulah. Semoga Mummy akan lebih hargai orang sepatutnya, seperti kami staf! hehehehe


cemomoi said...
banyak hikmahnya dia blah
kalo dak kang dengan 'ayang' dia hangkut skali
June 21, 2011 4:35 PM
CEMOMOI: Kalu dia nak angkut, dia kena mandrem kuat lagi. Masalahnya Boss pun tak tahu pasal jatuh cinta tu. Tengok surat tu baca kat tajuk jer. Isi dia tak hengen nak tengok!


Jom layan ini!

Kapla ikan merah!




~...“Kalah main guli pun nak marah,” kata SERI BULAN pada HISYAM tetapi sebenarnya guli tu pun dia cilok dari anak dara Pak Imam yang ketagih menembak guli tapi ada hati nak nak jadi buah hati HISYAM, lalu SERI BULAN rasa nak bagi seligi...!~







6 comments:

  1. orait...first setelah sekian lama~

    ReplyDelete
  2. kite tamatkan je siri tanggang leste ni k azie!

    ReplyDelete
  3. GB>..
    kak no 4..

    hehehe.. kak dari layan kisah si CL tu...layan kepala ikan merah masak kari lagi sedap...

    masak kari kan!!!!

    ReplyDelete
  4. Aslkm AA

    Wah, boleh buat novel cete2 ni..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,
    Fuyooooooooooo kepala ikan lagi tuhhhh!

    mintak sekerat mangkuk!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails