Sunday, June 5, 2011

Kerja Hari Minggu, Mujur Ada yang Sudi Menunggu...

Salam
05-06-2011
Ahad yang mendung...


Pun ada juga kerja yang menanti untuk diuruskan. Beberapa temujanji yang dibuat harus dipenuhi bermula pagi.

Mujur dapat diakhiri seawal 3.30 petang.

Terimakasih kepada teman-teman sekerja yang sanggup menanti selewat itu untuk pegi lunch, kerana aku harus menyelesaikan satu temujanji yang berlangsung begitu lama...

Menunaikan hasrat teman sekerja yang dah lama tak pekena Ayam Kampung Pakcik Hassan nih... Pilihan utama, semestinya RnR Awan Besar.


Gamble jer pegi tadi. Sebab dah pukul 4 petang baru nak cari lunch, ntah-ntah kedai dah tutup.


Jangan la percaya AA makan petai begitu banyak. Ada yang sengaja nak “dajal”kan AA!.

Kerusi meja banyak dah kosong, hampir lengang. Mujur masih ada lagi ayam untuk diratah dipilih. Macam biasa, air mesti Tembikai Laici!


Boleh kenyang sampai malam la cenggini.

Betul, balik kenyang. Tengok lauk kat rumah pun dah tak lalu dah.
Terimakasih pada yang sedekah rezeki lunch...



~...teringin makan Ayam Kampung, membuatkan SERI BULAN sanggup berkejar keliling kampung hingga ke bendang bersama HISYAM, tapi yang dikejar masuk ke baruh, yang mengejar masuk ke parit...~










14 comments:

  1. lambatnya makan, takpe yg penting ada rezeki untuk kita yang halal..

    ReplyDelete
  2. kak... walau daku demam, sungguh!!!... tetap nak singgah sini......

    mujur kak tayang gambar.. dengan makanan yang menyelerakan..

    peeh,. tang petai tu, katakan sahaja. kamu pun makan sama,, hehe.. bagus tau makan petai... banyak khasiatnya..

    murah rezeki kak, nampak sungguh ramai yang sayang kak.....

    ReplyDelete
  3. dah banyak kali baca pasal restoran hassan nih....nak kena pegi sekali kat r&r awan besar nih

    ReplyDelete
  4. salam kak azie.. kita singgah ni.. rasanya kita dah makin jauh lak dengan akak..huu..tak sempat sokmo nak main singgah singgah...
    semoga kak sihat selalu.. tengok gambar gambar membayangkan hati sedang senang.. Alhamdulillah.. =)

    ReplyDelete
  5. rnr awan besar... wah! terus teringat satay kajang hj samuri... dan air durian belanda yg sedap. lama dah x pekena!

    ReplyDelete
  6. hahaha ganas betoi depa letak kulit petai tuh!

    sedap ka air tembikai laici? nak kena try nih!

    ReplyDelete
  7. ERI-CHAN:
    Terlalu asyik dengan kerja tadi, sampai tak sedar masa makan dah terlepas...



    AYU:
    Kadang2 Kak Azie makan petai. Kadang2 tidak. Ikut majlis. Kalu di rumah, takda masalah, tapi kalu kat luar tetap berhati-hati. hehehehe



    EELOBOR:
    Restoren Hassan ni juga ada di velodrom Cheras, tapi ntah kenapa yang di R&R Awan Besar jugak yang best!

    ReplyDelete
  8. KELLA:
    Biar jauh dari mata, tapi sentiasa dekat dan ingat di hati.
    Hati senang bila makan free tu. hehehe



    MIECYBER:
    Yup. nyummy!!



    KAK ROSE:
    Yup. Dulu kami selalu juga layan sate Hj Samuri di situ. Tapi dah kureng skang...



    DINAS:
    Kena try sekali. Pastu baru leh nilai. Pada saya sedap lah. hehehe

    ReplyDelete
  9. penat gak yer kalu keje sampai ke hari ahad..tapi xle nk buat apa sb da tugas..

    tapi ada yg sanggup menunggu..ok la..ada kwn..pastu pi mkn2..mmg seronok..

    tang petai rebus..saya xle mkn..saya hnya mkn petai berkulit hijau aje..kulit hitam pun tak mkn sb da masak sgt sampai bersaalut merah..hehe

    ReplyDelete
  10. As-Salam AZIEAZAH
    Gendang gendut tali kecapi.... Ada orang yg tak pasti, bila sudah digoreng, yg mana ayam kampung, yg mana ayam pencen. Ceria selalu!

    ReplyDelete
  11. MEK SARAH:
    Kerja hari minggu ni dah macam kebiasaan dah bagi Kak Azie. Bergantung pada projek.



    TEMUK:
    Salam Bang TEMUK. Pekabar?
    Ayam pencen kalu goreng, mesti keras la bang.
    Ayam Kampung ni, memang paling best, goreng jer. Masak lain, kurang enak.

    ReplyDelete
  12. Hello Azieah, looks very sedap best the dishes you had for lunch.
    Hey...don't eat too late, not good keep tummy hungry.
    Might get ulcers.

    If there's one dish I will not touch, it's petai, ha ha ha.
    Very strong that one.
    You have a great week, have fun.
    Lee.

    ReplyDelete
  13. UNCLE LEE:
    Yes, agree. Eat too late, is not good for our stomach.
    Thank you for your advice.

    Have a nice day, UNCLE.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails