Thursday, June 9, 2011

Dating Santai bersama Tart Nenas_01...

Salam
09-06-2011
....pepagi ngadap keyboard.



Entri ini sepatutnya tulis pada hari kejadian, tapi tak sempat.

Macam kalut. Kalut apa ntah.

Last Sunday, malam aku terima order untuk Tart Nenas. So Monday aku pergi ambik. Prosedur biasa.

Janji dengan insan blogger ini, hari Selasa, lunch time. Sebab dia nak beri pada kawan pada petang Selasa.

Lalu berdatinglah kami. Ikut waktu lunch aku. Terimakasih kepada AKAK yang sudi datang bersama seorang kawan, sudi order (lagi, dan lagi), dan belanja makan.


Aku tak ingat nama menu yang mereka order. Tapi aku order Chicken Cabonara.
Macam biasa jika ke “pizza jahhat” ni, mesti order Asam Boi Fizz
(terselit plak “kamera tikam” tu di situ, jadi AA snap guna apa?).




Moga menepati selera!


Nanti nak raya, order lagi yaaaa? > ini memang statement bodek seorang jurujual. Hahahahaha!

Sebenarnya senarai tempahan untuk raya, dah masuk pun. Kebanyakannya dari cikgu-cikgu di sekolah CHAK.

Ritu CHAK bawak order pi skulah, 3 pek jer dah bebel-bebel. Sian diaaaa...!




~...setiap kali pulang dari kelas atau sawah berbatas, HISYAM selalu berangan hendak makan tengahari bersama SERI BULAN di bawah pokok kuinin yang rendang tetapi bila tiba masa SERI BULAN mengelak dan HISYAM seperti hendak menolaknya jatuh ke telaga buruk...~










21 comments:

  1. Kakcik pun nak order nanti tau. :)

    ReplyDelete
  2. pki hp kot...hehehehe
    menarik la tart tu...ala2 tradisional gitu!

    ReplyDelete
  3. akak tu da lama tak update blog~~entah apa khabar makcik tu~~

    ReplyDelete
  4. kak... NAK ORDER> berapa kak ?

    ReplyDelete
  5. unik plak tart dia punya shell..
    uish..lapo plak tetiba tgk tart nenas tu

    ReplyDelete
  6. penuhnya inti tart nenas tu....kecur air liur neh..

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,
    Akak, tetiba je tekak saya meroyan mintak tart....adussssssssssss!

    ReplyDelete
  8. raya tahun ni dalam pantang. babai foods...

    ReplyDelete
  9. zie minat betul nak blajar buat tat neh.tp stkat ni blaja kut tenet dulu..hihi

    ReplyDelete
  10. sedapnya kak..
    kalau beli mesti tak sampai time raya punya..dah habis makan time pose tu.hehe

    ReplyDelete
  11. Nampak macam sedap aje tart tu nak juga order.

    ReplyDelete
  12. kak azie..saya yang dok di utaqa ni boleh order jugak tak..??

    ReplyDelete
  13. KAKCIK:
    Bisa diaturrrrr...!



    ANA:
    Pandaiii teka.
    Kalu bukan hp, apa lagi, ye tak?




    BUJAL X:
    Yup. Lama AKAK tu tak update blog.

    ReplyDelete
  14. EFFA:
    Kat tepi tu ada email add. Email Kak Azie ya.



    PENA ROZIE:
    Memang best pun.



    ANIES:
    Tart Nenas ni tak perlu tunggu raya. Memang ada sepanjang tahun.

    ReplyDelete
  15. SIDRATUL MUNTAHA:
    Unik dan enak!



    ERI-CHAN:
    Memang padat intinya. Sebab itulah keistimewaannya.



    ANYSS:
    Jangan meroyan dulu... saborrrr

    ReplyDelete
  16. GC:
    Semoga ibu dan anak selamat. Berpantang yaaa..



    ZIE:
    Kak Azie langsung tak pandai nak buat kuih camnih.



    SI PARA PARA:
    Betul tu. Tak perlu tunggu raya. Sepanjang tahun ada.

    ReplyDelete
  17. QUEENIE:
    Terimakasih Kak.


    KAK ZAITUN:
    Memang sedap pun.
    Nanti email saya.



    SItI MURNI:
    Mesej Kak Azie. Time raya nanti, Kak Azie memang nak pi Penang. Bleh la Kak Azie bawak... insyaAllah..

    ReplyDelete
  18. aduh.. sedap nya tat nenas tuuuu.. ntah bila laa dapat rasa lagiii.. iskkk... mengidam la pulakkkkkk

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails