Saturday, June 18, 2011

Syukur: Sekadar untuk Rekod Peribadi Ibu dan Anak...

Salam
18-06-2011
....Sabtuday yang panas lagi boring...



Terimakasih kepada blogger EELOBOR yang mesej di wall FB, pelawa nak belanja makan Ayam Kampung di Restoren A. Hassan, RnR Awan Besar.




Tapi kerana agak lewat online hari ni, so lewat la dapat pelawaan itu. Lain kali ya.

Hari ini hari bekerja, balik singgah suatu tempat yang sudah dirancang 3,4 hari sebelum. (nanti gambar masuk, baru citer)

Tadi di tempat kerja, dah nampak dah 2 orang My Manager mengemas-ngemas. Bongkar kabinet dan selongkar file dan barang2 lama. Gaya nak pindah dah ada nih... Aduh.

Ini kisah semalam:
Pagi, seperti dijadualkan, 17hb result keluar.

Dia sms: “Mak sorry, ALONG tak dapat 3.5. Dapat 3.28 jer.”

AA: “Takpa. Ok tu.”



Buat kali pertama, rekod dia pecah. Tak dapat Dekan. Apapun syukur sangat dengan pencapaian itu berbanding ramai juga kawan-kawan yang terpaksa repeat (ada yang kena sampai 2 paper). Kali ini exam memang susah. Dia tak perlu repeat apa-apa.

Fokus dengan internship, jika ada rezeki sambung kerja sementara di situ untuk 3 bulan lagi sehingga Mac, sebelum masuk sekolah balik untuk semester akhir.




~...bila anak murid masing-masing membawa pulang kejayaan, yang gembira tentulah ibubapa tetapi bila ada yang pulang berlumpur di kasut, selekeh di baju, SERI BULAN juga yang disalahkan dan HISYAM bagai tiada tempat untuk mengelak dibaling telur busuk...~






21 comments:

  1. kak....
    tahniah utk along.. 3.28 terro tu...
    ayu sem 3 baru dapat 3.60. tu pun sebab pulun gila utk dapat anugerah..
    hahah..

    apapun, bab pelawaan blogger eelobor wajib pi tu..

    ReplyDelete
  2. Tahniah untuk along dan ibunya.... :)

    ReplyDelete
  3. saya selalu gak lunch kat sana.. lebih2 lagi bila ramai kat rumah ni...

    ReplyDelete
  4. Walaupun tak kerja hari ini, setengah hari kakcik duduk di ofis abg Mus, sampai terlelap atas kerusi. Konon2 jadi isteri yang baik la tu... menemankan suami di mana sahaja! ;-).

    ReplyDelete
  5. huhuhu....nanti kita set masa lain kali yer....

    ReplyDelete
  6. AYU:
    Terimakasih.
    InsyaAllah, nanti tiba selebrate besday dia, harus gak nak dating. hehehehe



    CIKGU NORMAH:
    Terimakasih cikgu.



    ZINO:
    Ehh.. macam dekat jer rumah dgn Awan Besar? Jommmm...

    ReplyDelete
  7. KAKCIK:
    Sekali sekala jengah ke pejabat suami, seronok jugak kan? Belajar-belajar jadi setiausaha sulit. hehehehe



    EELOBOR:
    InsyAllah. Sebab besday kita macam dekat-dekat jerrrr...:)

    ReplyDelete
  8. wah..bertuah akak sb eelobor nk blanja tuuu..hehhe

    tahniah utk anak akak..3.28 tu dah tinggi..

    ReplyDelete
  9. Salam tahniah untuk Alongnya ya...

    ReplyDelete
  10. salam kak,

    along dah kira hebat tu kak :)

    ReplyDelete
  11. Tahniah...saya dah cukup suka dah kalau result anak mcm ni..

    ReplyDelete
  12. AA
    Tahniah untuk anak n emak. Kita tumpang gumbira..

    ReplyDelete
  13. itupun dah bagus bebenor tu, tahniah!

    ReplyDelete
  14. tahniah tuk anak dan emaknya jugak... dah tinggi jugak tu

    ReplyDelete
  15. tahniah utk ibu dan anak....hadiah yg tk ternilai dariNYA jua..

    ReplyDelete
  16. Tahniah utk along dan ibunya....tumpang gembira dan bngga...

    ReplyDelete
  17. tahniah untuk along dan ibu along juga..

    ReplyDelete
  18. tahniah utk along dan akak!

    whaaa bestnyee..nnt one day kita berkumpul ramai2 makan kt restoran tu ek..sy slalu gak ke kampung baru tu..ada ramai kazen kt situ

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails