Thursday, June 2, 2011

Saya Rasa Bersalah...

Salam.
01-06-2011
...sibuk dari pagi membawa ke malam.



Memang betul. Sibuk macam aku sorang saja sibuk. So, jadilah buat-buat sibuk. Temujanji dengan client penting hari ini akhirnya disahkan, semalam tak dapat dipastikan.

Dari pukul 9 lebih, sudah duduk di sebelah, edit itu ini. Tambah perisa untuk mendapat “hasil tayangan“ yang terbaik.

Lunch time pun terpaksa juga aku join sekali — separuh paksa sebenarnya. Sebab sudah 3 kali, setiap kali ada client datang (yang berurusan dengan aku), aku menolak untuk join makan sekali (beserta team lain dan My Manager), so bila kali ini nampak muka My Manager pun dah satu macam, terpaksalah join. Dicampur juga dengan rasa bersalah.

Sebenarnya, sungguh kurang manis (dah la memang aku sedia tidak manis), bila client sendiri aku biar lunch dengan My Manager, sedangkan aku begitu seronok melayan kehendak kaki sambil lenggang tangan merayau-rayau kat dalam kompleks tu, jamu mata.

Pastu beli makan apa yang disuruh tekak, tapau balik ke ofis dan makan sorang. Ohhh... habit aku itu sebenarnya memberikan satu tanggapan yang tidak baik bilamana ada clients yang datang. Jangan ikut perangai “mengong” aku.


Jahat ko, Azie. Orang lain makan nasi dengan ikan bakar jer. Ko pegi order Bihun Sup + Ayam Goreng. Orang lain order Air Suam, ko order Air Tembikai. “Sori Bos! Saya memang makan banyakkkkk!”

Sibuk lain adalah, balik kerja berselang hari buat Karipap Frozen. Tadi pula, temankan Dak AMOI cari baju dan kasut kerja, sebab hari ini sudah bermula intern dia.

Satu lagi rasa bersalah ialah: bila sibuk badan penat, aku tak berkesempatan baca banyak entri-entri yang diupdate sekalian ramai kawan. SORI BERLORI...

Memory card kamera meragam lagi. Banyak gambar tidak dapat diupload. Aku dah tak larat nak layan perangai memory card nih.



~...Mak Utih sendiri pernah bertanya kepada SERI BULAN, siapa HISYAM kepada dia tetapi kerana malu menyerbu wajah, tiada penjelasan dapat diberi selain bercerita semasa kecil dahulu HISYAM memang budak kuat berkubang tanpa sedar seluar berlubang...!~









31 comments:

  1. dia suruh beli memory card baru yg lebih besar kapasiti nye tu..hehehe

    ReplyDelete
  2. salam kak..
    Tuya suka dengan pinggan yang licin bersih cuma tggal tulang tu je..hehehheh..

    ReplyDelete
  3. klein kena lah jaga baik2....

    ReplyDelete
  4. AA
    Bila you tak pergi makan dgn client, I rasa diri I ada dlm diri you, auwww...
    .
    *psst.. jom selebret besday sesama??*. Errrkkk...

    ReplyDelete
  5. Aslkm AA

    Moga terus bahagia menulis.
    Hehe seronoknya makan...

    ReplyDelete
  6. alang2 bos blanja~~takkan nak mintak air kosong je~~ye tak makcik~~haha~~

    ReplyDelete
  7. AA..mmg tak best pun makan dgn bos...kena suap kecik-kecik, minum sikit-sikit..sopan ala-ala wanita melayu terakhir gitu...baik p makan sensorang...nganga besau....

    ReplyDelete
  8. mmmmm....bakpe gi order air suam? order le air asam boi ka, air mangga ka...hehe

    ReplyDelete
  9. saya pun suka beli tapau dan makan kat opis.

    sambil layan blog~

    ReplyDelete
  10. bestnya bos belanja..kalu saya gak..makn ajo..

    kdg2 segan jugak kan kak..mkn dgn bos dan client..seb baik keje saya clientnya murid2..hehe

    ReplyDelete
  11. Memory Card ckLah kena virus. Nanti kalau AA beli, beli 2 tau. kasi cklah satu!

    ReplyDelete
  12. sempat gak buat karipap frozen?

    gila kagum!

    ReplyDelete
  13. kadang mmg segan klu pergi makan dgn client ..lagi2 bila kita seorang je perempuan...segan ai...

    ReplyDelete
  14. maaf yg berlori tu sy terima kak..hehe ;D

    ReplyDelete
  15. Rezeki jangan di tolak..he he he

    ReplyDelete
  16. banyak2 yang ayu nak komen..

    ayu nak katakan.. kak Aa kena save dahulu pic dalam memory..
    lepas tu format..
    amacam ???

    free tutorial ker?? jgn harap 20sen bak sini.. hahahah
    LARI!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  17. hahahaha...azie plak yg perasan seluar hisyam berlubang!

    beli memory card baru ye... :P

    ReplyDelete
  18. Apalah Hisyam ni...pakai seluar berlubang....! hihihihi...
    **larikkkkk!!

    ReplyDelete
  19. bihun sup + ayam goreng....licin nampak nye..hehe

    ReplyDelete
  20. sy tgk mangkuk je tetiba terasa nak makan bihun sup jugak.. hahaha..

    ReplyDelete
  21. ACU:
    Yang ada tu dah 4G dah tuuuu... Nak besau mana lagi laaar..



    TUYA:
    Jangan sampai jilat pinggan. hikhikhik!



    ZINO:
    Memang la jaga. Bab keja jer. Tapi makan semeja, ambo tak gemor...

    ReplyDelete
  22. SOM:
    Yessss! 2 orang SOM dalam 1 badan AA!



    MAMA JU:
    Oh terimakasih Kak. Memang bahagia.



    BUJAL X:
    Amboiii... hasut yerrr?

    ReplyDelete
  23. CIKGU NURIN:
    Memang betul tu. Mujur BOS saya itu pompuan. Client dlm gambar pun pompuan. So kami lawan suap! hahahaha



    ALIMAZ:
    Dalam plan terbaru.



    FAA:
    Ohhh senarai menu air sedap tu memang sentiasa dalam kepala...

    ReplyDelete
  24. GADISBUNGA:
    Makan kat ofis ada aircond. Itu yang penting. Kak Azie suka layan novel sambil lunch.



    MEK SARAH:
    Memang makan jerrrrr.
    Client jarang datang, tapi kalu dia mari, sehari suntuk mengekor kita.



    CKLAH:
    Ohhh takda envelope saiz itu di Poslaju! hehehehe

    ReplyDelete
  25. LORD ZARA:
    Tunaikan tempahan kengkawan. Buat tambah belanja skulah. :)



    MUNNA:
    Dalam entri di atas, tiada lelaki, tapi 5 orang wanita belaka.



    CIK ECAH:
    Terimakasihhhh... Sila masuk. Bentang tikar sendirik. hehehe

    ReplyDelete
  26. UNTIE MARINA:
    Tak tolak, tapi saya tadah tangan. Heheh



    AYUUUUUUU!:
    Memory card tu penuh dengan gambar dah. Tapi nak transfer, computer takleh detect...



    ANA:
    Alaaaa... SERI BULAN yang citerrrr..

    ReplyDelete
  27. SITI MURNI:
    Lubang kat belakang jerrrrr... heheheh



    PAPA MIFZ:
    Memang harus dilicinkan. Maklum sedap, lagi free..



    GC:
    Sila.. sila. Jangan dilengahkan lagi.

    ReplyDelete
  28. huhu kena sambar memory kad baru tu kak azie..

    ReplyDelete
  29. KALAM HATI:
    Yup. Memang begitulah hajat di hati.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails