Thursday, March 22, 2012

“Apa Anda Buat Masa Tunggu Result SPM”

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis
22-03-2012


Result SPM 2011, terbaik dalam tempoh 5 tahun ini. Tahniah kepada semua yang mendapat result. Cemerlang or kurang sikit, asal saja ada peluang belajar lagi, tahniah!

Anak MyKak Yang (adik CIKINTO) dapat result cemerlang 8A. 3 orang lagi anak buah aku di merata tempat juga mendapat result yang hampir setara. Pasti suspens kan bila berada dalam dewan nak amik result...?

Aku pernah rasa sekali jer keadaan tu. Masa zaman IKA dulu. Lain-lain result semuanya MyTOKLAKI jer yang amik. Aku manjang tak bleh cuti. AMOI dulu lagi lak, result kuar tapi dia dah masuk skulah lain di Puncak Perdana. Result pun terima melalui pos jer. Tak thrill langsung...!

Sambung lah belajar kerana peluang belajar banyakkkk sangat sekarang ni. Aku pernah rasa panik gak bila lepas result apply U untuk bebudak pastu risau tak dapat tempat. Memang kecoh la juga.

Sembang dengan sorang kawan di tempat kerja yang sebaya aku: “zaman kita dulu, kalu Pangkat 1 dah boleh pegi sambung belajar luar negeri.”

Topik di SinarFm pagi semalam: Apa Anda Buat Masa Tunggu Result SPM?

Aku: “jadi pembantu rumah jaga anak menakan di Kajang, sampai orang sebelah sangka aku memang orang gaji! Sedih giler!” (Anak menakan tu dah beranak dua dah pun skang nih)


Tayang lunch:

Wantan Mee Soup. Tak sedap sangat. Pertama kali try. Tak akan ada kali kedua.




~...sebuah sekolah berbumbung atap, berdinding bertam dan rembia, berlantai papan berketam bukan batu, bertiang seri tak berseri tidak pernah menjadi halangan langsung untuk HISYAM menjadi guru kesayangan dan kecintaan ramai anak murid warga Kampung Separuh Desa sehingga SERI BULAN mula sedar ramai kaum ibu semakin rajin menjadi supir pejalan kaki...~








12 comments:

  1. hahaha x kisahla jd orng gj pon janji masyuk...singgahlah kt blog sy bile ade mase

    ReplyDelete
  2. Kakcik pernah kerja sebagai operator pengeluaran di kilang buat komponen jam tangan.

    ReplyDelete
  3. kerja kilang tapi gaji ciput gile....7 ringgit sehari, tahun 1995 tu...hahaha

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Azie ..

    Tahniah kepada yang lulus SPM dengan cemerlang gituh.

    Dulu masa tunggu result SPM akak keje kat kedai buku...

    Mee goreng tu nampak sedap tapi apa yang kurang ya sampai kata tak berapa sedap eik...

    ReplyDelete
  5. saya pun jadi babysitter masa tunggu result. Masa PMR (cuti sekolah), jaga mak menakan beranak sulung. Masa SPM jada adik-adik sebab mak pi Mekah. Mak tak bagi kerja sebab dia kata kalau dah besa pegang duit, nanti dah tak mau mengaji lagi :D

    ReplyDelete
  6. acu sama seperti kakcik, jadi operator pengeluaran kilang B Braun di Penang..kemudian tukar keja kat kilang Greatronic di Sungai Petani...

    ReplyDelete
  7. Salam AA
    Tahniah pd anak2 kemanakan.
    Moga mereka dpt sambung belajar ke tpt yg mereka idamkan.

    ReplyDelete
  8. saya tolong mak meniaga kat kantin skulah...

    ReplyDelete
  9. munna tolang mak business kuih kat gerai je...

    ReplyDelete
  10. saya tolong jaga adik sebab time tu mak ayah keja. saya tak keja. hihi~

    ReplyDelete
  11. saya lak keja jadik kerani kat kedai muzik. best. sempat gak blajar main organ

    ReplyDelete
  12. kerja kat KFC
    best..hari2 makan ayam KFC..hik3

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails