Saturday, March 17, 2012

Menukar pemandangan: Selamat bercuti everyone...!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
17-03-2012


Dah Sabtu? Hmmmm... lama tak bersiaran. Ada saja urusan. Kalu tulis pun, harus bosan.

Cerita bukan ada sangat pun, bila hati pun bukan sepenuhnya nak menulis waktu begini. Ada ketika kita terperangkap antara rasa malas-rajin, antara rasa rela-terpaksa dan juga rasa mahu-enggan...

Sepanjang cuti skulah, ada saja agenda. Ramai para bloggers juga begitu, right? Menyusun agenda sebaik mungkin sepanjang cuti skulah yang cuma 9 hari. Dan bila kita kerja, hujung minggu sangat dinanti.

Nanti bercerita lagi.

Outdoor shooting mempelai, tapi dayang-dayang dan “Mak Inang” pun tak lepas peluang...





Musim hujan di sekitar Krian, tidak menghalang menjengah Bukit Merah Lake Town Resort. Menukar pandangan dari melihat bangunan kepada kehijauan, suatu peluang yang tidak harus diabaikan, dan menjadi suatu pengalaman dan kenangan... dan aku terus kekal menjadi seorang anak orang kampung yang memang tetap kampung.

Selamat bercuti everyone...!



~...sudah lama SERI BULAN bagai terlupa tentang: “sepi pun datang di perjalanan yang panjang” kerana HISYAM yang dinanti di sepanjang perjalanan itu rupanya sudah lama kembali semula ke Kampung Separuh Desa...~








13 comments:

  1. Kakcik juga yang bercuti di rumah saja, Azie. :(

    ReplyDelete
  2. assalam Azie..dah buat persiapan untuk anak balik keasrama pulak esok..

    ReplyDelete
  3. comeyy 'mak inang' yg tgh bergaya dgn selendang coklat itteew :)

    ReplyDelete
  4. dengki la dengan orang yg ada asa jalan-jalan...!

    ReplyDelete
  5. KAKCIK:
    Bercuti kat rumah pun, kalu kena gayanya, seronok juga.



    ACIK ERNA:
    Wahhh dah nak berpisah lagi ya? Anak saya dah gerak balik dah tadi.

    ReplyDelete
  6. ZENNAYA:
    Bila ada majlis, tema tertentu selalunya dipilih untuk lebih memeriahkan.




    GEDEK!:
    Saya pun selalu dengki gak. hehehhe

    ReplyDelete
  7. yaa..itu dia dayang azie di tepian bendang...cewah2....macam anak dara sunti gitu...hehe...

    i always love bukit merah...lagi best kalau pegi during weekdays...rasa mcm bukit merah dan segala isi alamnya hanya utk kita saja...:)

    ReplyDelete
  8. AA memang cuti sakan ye..
    sy cuma dpt ke Kemaman tp bukan bercuti pun...

    cuti dah nak habis pun..

    ReplyDelete
  9. best kak cuti sekolah ni, pegi kerja dengan aman sebab jalan tak jammed

    ReplyDelete
  10. bercuti biar bersungguh2 azie ... :) comel inang/ dayang tu

    ReplyDelete
  11. saya tak sampai2 lagi ke Bukit Merah walaupun dah banyak kali merancang. asyik tertangguh dengan urusan lain yg lebih penting

    ReplyDelete
  12. assalmualaikum kakakku sayang.. ayu baru nak naikkan feel berblog.. 3 minggu bercuti.. heheh

    PS: amboiiii posing

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails