Monday, March 5, 2012

Cerita Ahad yang Penat...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Ahad
04-03-2012




Ahad, program bermula pagi. AMOI dah nak balik skulah dia dah. Esok start sem baru. So pagi tadi — pagi tak pagi — kami hantar dia ke Seksyen 7, SA.

Brunch dulu di kawasan sekitar. Kamal Catering @ KC.

ALIA pilih Nasi Lemak Ayam Hot KC. Sepinggan boleh kongsi 3 orang.


Aku dan AMOI pilih Roti Telur Cheese. Ohh... cukup sekali. Muak cheese.


CHAK sebenarnya order Roti Telur. Tapi perut macam orang besar. Nasi Lemak pun dia nak jugak. Kongsi dengan ALIA.

Bila AMOI dah balik ke SA, hilang la si tukang lipat kain aku. Adehhh... pasni aku kena ambik jawatan tu semula. Sebelum ni, 6 bulan dia dok rumah. Ada gak ler orang yang boleh aku hands-over beberapa task. Internship dah kuar result. Alhamdulillah, lulus. Last week dia attend exam MUET. Mujur dekat jer, SK Aminuddin Baki. 2 kali Sabtu dia kena exam. Orang lain dah settle masa diploma, dia dah nak ujung-ujung baru nak pi MUET. Dulu masa Diploma dia dah bayar, tapi sebab budak FastTrack ni tak penah cuti panjang, duit bayaran tu expired macam tuh jer. So kena bayar lagi dan terus attend.

Rakyat isi rumah dah kurang lagi sorang. IKA pun dah sebulan tak balik. Next week dah start study week. Payah nak balik. Bukan belajar pun kat rumah nanti. Asyik ngadap citer Korea jer.

******

Balik dari SA, MyTOKLAKI ada urusan keja lain, so dia lempaq kami di KLCC atas permintaan kaum pompuan. Jalan-jalan hari minggu kata orang.

Plan pertama, nak layan hiburkan diri. Movie time! Ngam-ngam sampai, jadual masuk untuk Adnan Sempit 2. ALIA tak suka citer ni, tapi CHAK nak tengok. Aku tentulah sokong budak paling manja. Layannn... okey la juga. Gelak-gelak.


Port paling disuka bebudak ni, kalu masuk mana-mana kompleks pun. Kedai buku. Kinokuniya.


Dia minat buku-buku Ain Maisarah.


ALIA pun sama. Buku Ain Maisarah tajuk Impiana tu semua siri dia baca. Diary of a Wimpy Kid tu pun.

Selepas itu, ada lagi tempat yang kami jelajah. Penat tapi yang penting bebudak happy!





~...bagai tidak sabar menanti lembayung senja di balik bukit, SERI BULAN bagai tidak sabar juga menanti HISYAM melintas laman Teratak Nyatuh menuju baruh walau sudah jarang lelaki itu menjeling tinjau di balik kain tutup tingkap lusuh tapi wangi...~








12 comments:

  1. Assalamualaikum.
    Hujung minggu adalah hari rehat bagi yang bekerja, tak kira gomen atau swasta. Rehat bukan bermaksud hanya duduk rumah, tapi lebih kepada kebebasan dari segala rutin dan memanjakan diri, lupakan segala urusan pejabat. Maka tak heranlah Ahad pun penat, tapi hati ceria.
    TAHNIAH.

    TQ

    ReplyDelete
  2. Aikkk..dah sampai sect 7 tak mai pun..

    ReplyDelete
  3. alang pun menyewa di seksyen 7 selalu juga kami ke sana... hehe

    ReplyDelete
  4. ADMIN P@P:
    Salam Cikgu.
    Yeahh hari Ahad bukan sahaja boleh rehat kat rumah, tapi rehatkan minda dari tekanan kerja. Seronok wpun penat.



    AZIAN:
    Sori Berlori youuu...!
    MyTOKLAKI tu bukan nak lama-lama. Asyik nak kejarkan kerja dia saja. Next time ya dearrr...

    ReplyDelete
  5. ZINO:
    Alang? Anak ya? Ohh jangan-jangan sekelas?
    Amoi ni di Jln Kristal, Seksyen 7.

    ReplyDelete
  6. Uish! dah beso Alia dengan Chak yer kak. Lama sungguh tak jumpa dia orang nih. Alia macam dah tinggi bebeno. Entah-entah dah sama tinggi dengan akak :)

    ReplyDelete
  7. enjoy dapat berjalan dengan anak anak ni kan kak..sya hari minggu epas menjamu cendol pilah dengan anak anak dara..;p

    ReplyDelete
  8. ala kak. nape tak tengok cinta kurakur? heheh!

    ReplyDelete
  9. sepinggan boleh kongsi 3? huhuhu...biar benor

    ReplyDelete
  10. Seminggu sekali tu jek yang Ada masa nye pun Azie..

    ReplyDelete
  11. Kak, nasi lemak telur goyang tu mmg faveret saya! tapi tak pandai nak buat...alahai...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails