Friday, December 14, 2012

Semi-final kedua: Rimau Malaya jangan kalah okeh!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis malam JemAAt
13-12-2012



Saya sudah masuk kija hari ini. Tapi punya la mengantuk dan letih. Maklum 3 hari berturut majlis tahlil tak guna catering. Masak sendiri adik beradik. Termasuklah tugasan beli bahan mentah di Pasar Pudu adalah tugasan saya laki bini. Dan, membasuh lebih 10 ekor ayam sensorang adalah sangat letih...

Bila blog sudah mula terbiar, dan mood menulis tinggal hujung-hujung... hmmm payah nyer nak mulakan balik atau nak merancakkan diri. Lalu soal nak BW memang tak ‘peraya’ ler buat masa ni.

Now — team Harimau Malaya sedang menentang Thailand di negara gajah putih itu untuk semi-final kedua bagi menempatkan diri ke Final Piala Suzuki menentang Singapura.

Dan kompomlah remote tidak akan menjadi milik saya. Masuk tidur awal, adalah peluang terbaik yang sudah dirancang sebaik sahaja kaki kuar dari tempat kija tadi.


Jujur, saya tak pernah tengok wajah budak umur 21 tahun ini. Tapi kerap dok dengaq namanya disebut sampaikan ramai remaja-anak dara-makcik-makcik minat kan dia. Ohhh.. hensem rupanya budak nih!

Tapi sayang, Wan Zack Haikal tarak main ini malam...!





~...apabila musim kering mula menghampiri separa-kemarau setiap padang kering memang penuh oleh penyepak amatur lalu HISYAM terpaksa menahan geram terpaksa bermain bola sepak bersama anak muda warga Kampung Separuh Desa di sawah bendang yang merekah lalu dia terasa pula seperti hendak menunjuk handal sebagai pemain rugbi...~




 




15 comments:

  1. Tengah sakit hati tengok pengadil yang tak adil!... :(

    ReplyDelete
  2. Kak..memang nak Msia menang malam ni tapi rasa penuh emosi nengok bola malam ni..Takpelah kalau kalah dah memang takde rezeki..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti akan kuar la macam-macam alasan dari pihak depa, kan?

      Delete
  3. haha,,sy pun kak x brapa tgk bola sngt..sbb rmai org x puas hati mlm nie so elak2kan dr tgk bola...hihi,,,nnt terikut emosi tgk bola.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emma, Kak Azie tidur awal. Memang tak daya nak tunggu pun.

      Delete
  4. Tak der rezeki kitalaaa... sedih rasanya....:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhh mengubat kecewa. Takda rezeki kan.

      Delete
  5. As salam Kak Zie,

    Take enough rest ya! Saya paling tak suka mengerjakan ayam...tp suka tak suka kena buat jgklah...

    Kalah dgrnya...sedih... malulah pulak nak ngadap Thailand emb weekend ni! Tetibe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheh Thailand Emb tu tengok bola tak? heheheh buat tak reti jer.

      Delete
  6. Sedi...saya sedih...uwahhh......tapi apa nak buat. Bukan rezeki walaupun masih geram dengan referee yang kasik kad merah tu....

    ReplyDelete
  7. Dah dapat bayangkan semua tu sebab pernah melaluinya juga. Sangat penat di samping suasana yang masih muram. Saya memang tak yakin akan menang sebab dr awal lagi play dgn Thailand, pasukan kita seolah2 di sabotaj.

    ReplyDelete
  8. Malam tadi saya siapkan tugasan,tak dapat tengok tv, tapi telinga dengar anak bujang & suami marah tak puas hati dengan pengadil.... lepas tu suami tak mahu tengok sampai akhir, tinggal si bujang tengok sendiri tapi perlahankan volume... dengarnya kita tetap kalah!

    ReplyDelete
  9. mesia kalah....kerana pengadilnya mmg x adil huh...!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails