Friday, December 7, 2012

“Please follow I balik”: rimasnya...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis malam JemAAt
06-12-2012



Lately, ramai pengomen baru masuk mengomen. Terimakasih banyak. Dan biasanya, memang saya akan follow dan listkan blog mereka di senarai di sebelah. Jarang saya tertinggal. Jika ada yang belum tersenarai, Sori Berlori.

Dan saya semakin tak berkesempatan nak melawat semua blog yang diupate itu serentak dalam sehari. Ohh pasti akan ada yang tertinggal.

Itu belum lagi kalu dalam keadaan mood swing sana swing sini. Kalu sibuk or mood zero, lagi la tak boleh nak harap.

Jangan keliru melihat senarai blog anda di sebelah yang berada di bawah beberapa tajuk yang nampak macam “pelik” tu ya? Itu tidak membawa makna apa-apa pun. Semuanya sama saja.

Cuma, satu perkara yang tak berubah sejak dulu. Saya TAK suka bila ada yang masuk mengomen ada ayat puji-pujian, kemudian rayu-rayu, suruh-suruhan e.g. “please follow I balik”.

Jangan suruh or paksa dalam lembut, boleh tak? Rimas. Jangan tunjuk sangat keterdesakan itu, bleh? Saya akan follow, jangan bimbang.

Sehingga hari ini, saya belum terfikir pun nak kaji sejauh mana jumlah follower ni mempengaruhi kehebatan blog. Ramai follower tu means? Blog terkenal atau blog paling banyak dibaca orang dan banyak bonus (BE ker apa yang disebut orang tuh)? Atau memberi maksud blog itu berada di ranking popular paling atas?

Mode sekarang: tingin nak makan sate!





~...HISYAM tidak pernah senang hati melepaskan SERI BULAN pulang dari sekolah seorang diri walaupun siang hari kerana dia sentiasa sedar pasti ada pengikut yang ada banyak masa untuk mengekor dari belakang mengintai lenggang mengintip kengkang...!~




 







37 comments:

  1. AA
    I pun terasa nak makan satay/sate, jom? Pastu dont forget to follow me okay? harharhar...

    ReplyDelete
  2. i will follow u...
    - teringat lagu lama jer...

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,
    Hu hu hu daku keja weekend ni, kalau tak...leh borong sate ;)

    i polowwww!

    ReplyDelete
  4. Kelakarkan bila orang minta follow balik... macam takut sangat kehadirannya kita tak peduli he he he ehhh

    ReplyDelete
  5. Ramai follower tak bermakna ramai yang singgah atau mengomen di blog kita setiap hari, kan?

    Ada juga follower baru blog kakcik yang kakcik tak boleh nak follow balik disebabkan tak jumpa pautan blog mereka. :(

    ReplyDelete
  6. Make sure follow my blog ya...I dah follow your blog tauuu sis!!

    ~bahahahahaha...



    ps: weh, bila kita nak makan kat satay station?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau DZ nak belanja Azie jangan lupa ajak saya sekali. Saya belanja cendol in return boleh kan? .... hehehe

      Delete
    2. Nak ikut... tapi tunggu kakcik dapat gaji dulu, ya? :)

      Delete
    3. Wokeh set! Nanti Kakcik tetapkan hari nya eh? I follow!

      Delete
  7. perihal follower ni bukan matlamat bagi akak...
    blog akak pun hidup segan mati tak mau...selalu je bersawang..namun jumlah yg singgah ada penambahan...yg penting mereka enjoy masuk laman akak...tiada tekanan dan harap ada manfaatnya...

    follow tak follow sama dihargai..

    ReplyDelete
  8. saya belanja..
    kak azie bayor ya.

    bahahahhaha... (tiru gelak doktor faiz)..

    i follow

    ReplyDelete
  9. Tak perna tulis mcm tu...rasa malu nak paksa org g follow blog sndiri yg ntah pa2 saja...biar org dtg sndiri...if sudi dtg la tu..if tak sudi tak pa...hidup tetap nak diteruskn...

    ReplyDelete
  10. i dah fllow sini..jommmm fllow i balik..hehehe
    Gurau2 manja gitu.....
    Kadang2 tak dapat jejak orng yg fllow kita coz tak de tnggal jejak bertapak...

    Wahhh..bestnya kalau dapat makan sate....

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum..
    kak azie, sy pun segan nak ckp gitu kat org...sbb sy sendiri pun malas update blog...klu org tu suka dia folo..tak suka takyah..sy rasa lagi ramai org folo lagi sy runsing...lebih suka jd blogger marhean

    ReplyDelete
  12. Abg dah datang baca dan komen ni. Silalah balas kunjungan abg ni dan komen di blog abg pulak .... hahaha

    Daripada suruh Azie dtg blog abg elok kita pergi makan sate .... wakaka

    ReplyDelete
  13. Malu la nk merayu2 mcm tu..macam tak kena gaya je..
    Jemput mkn sate kak azie,kebetulan g pasar mlm beli sate 10 cucuk,putu mayam 2bungkus,bakso 2bungkus.skang laki bini pengsan kekenyangan..alhamdulillah bumi malaysia kaya dgn mknan:)

    ReplyDelete
  14. nak follow pun ok tak nak follow pun ok.. tak ada paksaaan. hehe

    ReplyDelete
  15. alhamdullilah kalau org nak follow.. ye lahh.. nak paksa pun susahkan..memasing punya prinsip..

    ReplyDelete
  16. pakcik pakai bedak follow me...

    ReplyDelete
  17. Hahaha ...pak cik gedek buat lawak......tp bedak follow me wangi tauuuu ......

    ReplyDelete
  18. Teringin jgk nk comment tp saya pengcomment br tp xnk ckp mcm tuh sbb saya pun tak suke ckp mcm tuh...

    ReplyDelete
  19. dah tau apa menda kat blog list sebelah tu... hehehehe...



    *cantek kan font-font tu?? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akhirnya ada juga yang dapat kaji apa makna tu semua. Yeahhh pandai Eja!

      Delete
    2. yay!!! bleh laa makan sate kak Azie blanja barang 10-20 cucuk... :P

      Delete
  20. xpernh amik psuing..
    follower byk tu jugak je..
    tpi yg pasti
    sedaya boleh ziarah balik kwn2 yg jenguk blog..

    ReplyDelete
  21. Jom kak Willy sate kat Ramal Junction ajak AnyssJe sekali...heheee...

    Selalunya blogger femes follower riban2 kak.

    ReplyDelete
  22. salam kak azie..

    kalau org nak follow tak payah cakap pun orang akan follow kan.. akak dah buatkan saya teringinkan sate pulak pagi2 ni. he..he..

    ReplyDelete
  23. wak pon sukak makan satay jugakkk.. aHHHKs

    ReplyDelete
  24. kak azie p la makan satay kat 7E jalan Kerja Ayer Lama. satay Nur.. sedap wehhhh

    ReplyDelete
  25. yer kak.. wlpun sy nih bukan la blogger hebat mana.. dan bukan nak kekwat.. cuma rimas.. tp satay mmg fav sy.. hehehe

    ReplyDelete
  26. Follow sesedap rasa bersyarat rasa boleh kan

    ReplyDelete
  27. aar kak, sy pon sbenarnya tak suka ngan ayat camtu, mcm paksa2 plak

    ReplyDelete
  28. saya pun tak suka sangat kak azie..bila orang datang umah kita tu, memang menjadi kesopanan la kan kita visit balik.. takyah paksa2..
    saya sampai skang follower tk ramai pung. .huhuu, tak reti cemana nak pomot blog... suka2 je pung dulu.. yang dok mai dan komen pun geng KKA jahh.. haha.. tu pun dah syukur yang amat..heee..

    ReplyDelete
  29. uwaaa nak makan sate jugakkkss..jangan tinggal daku...

    ReplyDelete
  30. haha..rasanya saya tak macam tu kot..masih sopan lagi..hihi..thank you byk2 sebab akak selalu komen blog saya..tp sy jarang juga bw sebab tak sempat..

    ReplyDelete
  31. ekeke!! saya mnulis kerana saya suka..nak follow atau tidak tiada paksaan di situ..boleh gitu kakak? hik3!!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails