Friday, December 7, 2012

“Zah, nanti tua tinggallah kita berdua...”

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
JumAAt
07-12-2012


Saya menjadi seorang blogger yang hilang idea hari ini.

Buka ‘new post’ tapi terbiar nak dekat setengah jam. Mata lekat di Citra; now showing filem Ombak Rindu, untuk kali ke berapa ntah.

Tetiba sampai scene sembang-sembang Pak Dollah & Mak Jah.. bla bla bla.........

Then, MyToklaki terus berbunyi “Zah, ye lah kan. 6 orang anak macam kita. Nanti tua tinggallah kita berdua.” (dalam rumah saya dipanggil Azah)

Hmmmmm... Nak ramai, pi la menikah lagi. Dah suruh pun, bukan tak suruh. Larang pun tidak langsung.

Lauk dinner kami malam ini kebetulan ada Telor Masin. Ehh apa kaitan?


Tayang: Telor Masin yang MyKakak bawak dari kampung dulu. Beragih-agih sesama kami. Home-made dari pembekal di kampung, Kuala Kurau. Murah and sangat enak!





~...SERI BULAN tidak pernah memaksa pun HISYAM untuk mengikat apa jua sebarang ikatan antara mereka di masa kini atau di masa akan datang, kerana dia sedia lagi setia maklum hubungan yang terbentang sekarang adalah lebih indah untuk dihayati, untuk dinikmati bukan untuk dikeji walau sudah lali...~


 




22 comments:

  1. Salam AA

    Bgitulah lumrah hidupkan?
    Suami saya sgt suka telor masin.Dah mkn malam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mama Ju.
      Kami kerap juga beli Telor Masin. Semua rakyat suka.
      Kami biasanya makan malam sebelum maghrib. Sebab Toklaki suka makan dulu sebelum ke surau. Dan lepas maghrib ada anak yang kena pegi mengaji.

      Delete
  2. Anak ramai best, saya baru nak masuk 3..sedapnya telur masin kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika anak baru 3 belum memadai, sila tambah lagi dan lagi. Bukan ada orang nak marah pun. Kita yang nak beranak, kan? hehehe

      Delete
  3. Bes nya ank ramai...sy ank 2 urg...tr pkir bla ank2 da bsr2 sunyi nya...mmg nk tmbh tp x rezeki smpi skrg...

    ReplyDelete
  4. dalam umah ni saya sorang ja suka telur masin..suami dengan anak tak suka..baguih la.tak payah berebut..heheh

    ReplyDelete
  5. Kalau balik Selangor, selalunya bawa telur masin balik Sabah sebab bonda jual di kedainya.
    Di tempat kami ni... sebiji telur masin RM1.20 sen...

    ReplyDelete
  6. dayah penah sembang hal cam gini dengan suami..
    :)

    ReplyDelete
  7. Azie...
    sedap telur asin tu...
    (saja cakap pasal telur asin.. asalnya nak tegur sebab banyak kali dah azie offer cik abang tu bukak cawangan baru...)ekekekekekek

    ReplyDelete
  8. gitu la Azie, last2 tinggai berdua.hang tengok aku, aku tengok hang, last2 trgelak...habis cerita..

    ReplyDelete
  9. ...suka telur masin tapi selalu tak puashati bila terbeli yang tak sedap macam buatan sendiri.

    ReplyDelete
  10. skrang ni pun dah rasa sunyi...esok2 tak tahulah macm mana...

    Telur masin, peberet saya tu...

    ReplyDelete
  11. Dah terasa pun kak, tahun depan 2 orang tak ada. Tinggal lagi 2. Apa apa pun hidup perlu di teruskan. Masa tak ramai dan free sikit ni lah nak kena carik ilmu akhirat banyak banyak sikit :) Lama sungguh tak jejak blog akak.

    ReplyDelete
  12. Semlm saya offer abg leman suruh tmbah 1 lg dgn syarat ...... hahahaha ....

    ReplyDelete
  13. dulu gatai2 gak berangan nak beranak 5-6, tapi dah nak masuk 29 pun x kawen2 lagi, tak nak berangan beranak ramai, nanti dah tua anakkecik2 lagi...hehe

    ReplyDelete
  14. hahaha...tergelak lak baca entry ni...intro baekkk punye..tetiba last telur masin...mmg takde kaitan lngsung..hahahaha

    minat sungguh ombak rindu...smlm tgk jugak..hehehe

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Azie,

    Pernah jugak Sham & Cik Asben berbincang psl isu ni.
    Hakikatnya anak 1 ke 10 ke.. sampai masa kita tetap kena tinggal jugak nnt.

    p/s;
    Sini telur masin buat guna telur ayam saja.

    ReplyDelete
  16. sy memang berangan nak anak ramai..nanti dah tua insyaAllah ada yg sedia menjaga..

    telur masin sy makan yg merah je,yg putih tolak tepi hehehe

    ReplyDelete
  17. akak..saya ada 4 jer, lagi lah sunyi nnt kan? nak tambah lagi, kuota dah di tutup pulak. Kilang dah tak moh bagi subsidi..camno? sob3!!

    ReplyDelete
  18. salam kak azie, samalah dialog mak ngan apak saya, selalu cakap macamtu,huhuh

    ReplyDelete
  19. kak Azie,

    telor masin biasanya bleh tahan berapa lama??


    *tetiba kluo topik... ahaks!

    ReplyDelete
  20. Lelaki cam tulah suruh tak nak pulak buat cer kita larang dan2 tu nak buat.

    Berdua ok lagi Kak Azie...Aina ni entah macam mana esok2 kalau umur panjang.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails