Tuesday, December 25, 2012

Cuti Krismas: yang tua ni segan nak berebut beli tiket wayang...!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
25-12-2012


Cuti Hari Krismas.

Saya plan nak pegi menonton berdua-duaan dengan MyToklaki. Dia ntah sudah berapa puluh tahun tak masuk panggung. So saya cadang nak ajak dia.

Cadangan: samada filem Hobbit tu atau filem Les Misérables tu. Kalu pegi area KL kompom la ramai orang. Orang muda plak. Segan la pulak kita yang dah tua pun nak berhimpit sama beratur beli tiket.. Hehehehe.

So saya cadang nak pegi area Ampang. Galaxy Ampang sepelaung saja, pun ada miniplex.



Selamat bercuti kengkawan...!




~...bagi SERI BULAN, walau jauh mana pun akan diheret pergi selagi dia masih boleh melihat jambul di dahi jendul HISYAM, dan masih boleh mendengar sajak dari suara sumbangnya dan masih mampu mempamer senyum tak berapa sumbing kambing, dia sanggup tanpa ikrar janji pun untuk mengekor bayang...~



 




29 comments:

  1. enjoy yourselves!!
    selamat cuti!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuti penuh dengan agenda makan saja...!

      Delete
  2. kalau ke UE3 pun ok Jalan Loke Yew tu gerenti tak ramai orang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh saya lama tak ke situ. Kali akhir pegi semata-mata nak main bowling saja.

      Delete
  3. Hahahaha... Tak jauh dari rumah kakcik juga tu... Tengok2 duduk bersebelahan pulak nanti!

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Selamat bercuti dan selamat menghibur hati. Akak pun dah lama tak menjengah panggung...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Azie

    jangan lupa ambil gambar tiket wayang tu...he he

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Azie,
    Selamat bercuti..
    Kami di sini.. routine mcm biasa.
    Negeri Tok Sheikh ni mana cuti time Xmas, tahun baru pun x cuti.
    Tapi kalau raya Qurban.. mmg sampai 2 minggu.

    p/s;
    Lama dah x tgk wayang.. sini mahal sgt.. tgk cd je la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya masuk cinema jika anak-anak join. Dah lama saya tak tengok wayang sendiri sendiri. Dah malas.

      Delete
  7. hari ni saya nakpibelibarang sekolah anak..best nya dapat shopping..:)

    ReplyDelete
  8. Azie...
    ada lagi otai pun pi beratur beli tiket gak...
    takpa... duit kita.. hak kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan? Saya kalu dgn anak-anak ok la, tapi kalu sendiri-sendiri, rasa segan plak.

      Delete
  9. Hi Azie, I dh brpuluh thun tk jejak kaki di pnggung.msti best sekali sekala kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala memang best. Kalu dgn geng lagi meriah. Apapun bergantung filem juga.

      Delete
  10. Selamat bercuti Azie... esok dah masuk kerja balik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya cuma cuti public holiday dan weekend saja. Memang tak amik cuti lebih pun.

      Delete
  11. sabtu lepas masa menonton terlihat jugak 2 pasangan yg seusia arwah parents menonton CZ 12...takde hal la kak

    ReplyDelete
  12. Hahhaaaa...Kak Azie berdua2an lam paggung wayang teringat zaman muda2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman muda dulu kenapa? dating eh? ahaks!

      Delete
  13. Dulu2 masa tinggal di pandan indah mesti tgk wayang di ampang galaxy. Relax dan tak de traffic jam kan.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails