Thursday, March 11, 2010

"Aku nak bela ular, bleh?"

Minggu ini memang minggu yang sibuk. Kerja-kerja menimbun. Ada projek berulang. Reset sebagai projek 2010. Jemu jugak mengadap benda yang sama dulu dah buat, tapi buat lagi hanya add sana sini, tambah sini jer untuk dipublish sebagai new project 2010. Pandai kan publisher? Tak yah susah-susah nak soh editor buat artikel baru, guna jer yang lama ubah skit, pastu terbit. Alahhh biasalah tuuu...

Sejak gathering ritu, aku dapat rasa yang ada bertambah pembaca blog aku sekaligus bertambah juga yang sudi mengomen. Aku terima email dari seseorang yang tinggal di Subang Jaya, yang hari-hari mesti nak buka blog aku untuk baca. Tapi aku tak kenal dia, sbb dia tak pernah komen pun. Terimakasih. Aku sebut ni bukan pasal nak berlagak or riak (kalu ada yang rasa cenggitu, "Ada aku kesah"?) tapi aku just nak sebut, aku sangat menghargai apa saja komen, juga yang sudi masuk hanya semata-mata nak baca, or baca dengan apa niat sekalipun. Tak baeeeekkk tauuu buruksangka.. Mak kiter marahhh...


Kerana dah ramai yang aku kenal (dan yang kenal aku), so bertambahlah blog yang aku sangat suka nak lawati dan baca dan senyum sendiri. Sebab ramai blogger yang pandai menulis, pandai buat lawak wpun hanya melalui tulisan. Aku sukerrrr...! Tapi.. tapi aku selalu takda banyak masa nak lihat semua, apa lagi nak baca semua. SORI BERLORI yaaa.. Bukan aku sombong, tapi nanti kalu aku free skit, aku pi lawat lagi dan tinggalkan jejak. Yang mana aku sempat komen tu sebab aku curik-curik jer klik sambil buat kerja. Kat skrin aku, aku buat 3,4 layer bertindih dengan job. Hahahaha... depan sekali job, belakang ada window FB dan blog... Cerdik tak? Cerdik la tu kan, selagi tak kantoi...

Di FB pun ramai yang dok tag aku, tegur sapa aku, dan add aku. Tapi sori lah (berapa banyak nak sori niii...) kalu yang aku tak kenal (most of them guna nama betoi ikut MyKad) so ramai jugaklah yang aku ignore. Next time, kalu nak add aku sila lah boh mesej sekali. Kan ada ruangan kat bawah tu "add a private message" sebelum klik "Add as Friend"? At least perkenalkan diri kerrr... Idak ler aku "ignore" jer tanpa rasa bersalah.. heheheheh!

Apa lagi aku nak tulis?

Ohhh yaaa.. VIC DIANA ada tag aku, sebab dia kena tag dek Budak JAWA JB tu. Aku sangka selamat ler aku, sebab aku bukan faham apa depa sebut Photo Folder tu. Sebab aku tak tau nak tengok susunan macam yg depa maksudkan tu. SORI la, bukan berlagak tapi sbb aku guna MacApple kat ofis (banyak folder di sana bukan dlm laptop di umah) so aku tak faham cemana nak cari 8th Photo Folder tu. Aku rasa, susunan tu macam tak sama jerrr.. Bleh aku ignore jer tag tu tak? Atau aku main tipu jer, bleh? hahahaha..! Its just a game, right..?

Weyyyy panjang nyer entri niiii.. Nak kena berenti dah nii. Kang ada yang baling telur busuk plakkk... Kalu baling epal ker.. cheese kek SR kerr... orait ler jugak.

Hmmmm sebelum berenti, teringat plak ada kes Budak MD = Mental Disorder yang sedang menjadi bualan hangat seantero dunia blog nih. Aku tak berapa jelas lagi, sbb aku takda masa nak baca blog budak MD tuh. Nanti lah.. Yang pasti, aku tak heran pun dengan orang mcm tuh. Setakat dia komen mcm tu, apa lahhh sangattt. Dia syok sendiri jer. Lagi ramai orang balah dengan dia, lagi lah dia suka, sebab orang beri perhatian. So, can we just ignore him?

Aku pernah kena lebih teruk dari itu pun ada. Aku dah biasa dengan chatting ni sejak 2004 lagi. Macam-macam jenis orang aku pernah "jumpa" di alam siber. Aku pernah kena macam-macam termasuk fitnah yang memalukan. Tapi itu semua mematangkan aku (sekali sekala jer terbabas jadi budak kecik yang cengenggg).

Ok..okk kena berenti jugak nihhh..

Lastly, TERIMAKASIH tidak terhingga buat semua yang mengucapkan tahniah dan doa atas kejayaan IKA dan kejayaan semua anak-anak yang terima result SPM 2009. Semoga semua mereka terus beroleh kejayaan di masa hadapan.

Goodnite everyone..!


~...next time, aku nak bercerita tentang sorang manusia yang datang dari kampung, amat susah, tapi menjadi seorang insan yang cemerlang dan berjaya hari ini...~



26 comments:

  1. Ekekekekekke... last time pegang ular masa pergi zoo cuti skolah bebaru ni. Sambil ular melingkar kat tengkuk terfikir gak siapa sebenarnya yang ular! Aiyaaarrrkkk...!

    ReplyDelete
  2. Ayyyooo... BRO.
    I macam tak caya jer, kenapa ramai lelaki yang I jumpa semuanya takutkan ular? Sungguh tidak disangka...

    Hmmmm... rasa tercabar ker aper? Ahaksss!

    ReplyDelete
  3. dakni tak takut dengan ular... teringin gak nak bela ular atau iguana tapi home minister tak bagi kelulusan & permit bela haiwan macam tu pasal dia geli... kalo bela anak rimau dia bagi plak... hak3

    ReplyDelete
  4. salam buat azie...
    ada org nak lelong ulaq sawa..nak tak..?

    ReplyDelete
  5. wah..suka men ular ek..heheh..add blog ni gk..

    ReplyDelete
  6. ishh...jangan leeeeee.....geliiiiiiiii!!!!! hehehe

    ReplyDelete
  7. selepas jumpa hari mmg dtg baca tiap kali ada entri baru, cuma tak komen je..

    dah ada kepakaran dah tu, boleh le buka klinik ular kt blog ni..:p

    ReplyDelete
  8. Wah!! Nak bela ular ye Kak Azie...Belalah banyak2 ..nanti boleh buat beg tgn..he3 (tapi kesian plak kat ular tu..takpelah kita pakai beg PVC ajelah..)

    ReplyDelete
  9. Salam Kak Azie..

    Tajuk ni menakutkan ler...hahaha

    Eiiiiii... geli geleman Nida tengok ulaq tu...eiiiiiiiiidsytwdfkyweg;roiuqp9i

    ReplyDelete
  10. wuih bawok tido sambil peluk best tuu

    ReplyDelete
  11. geligeleman kina dgn ulor!!

    nOtaKaKiKiNa:
    salam tuan umah..kina dtg singgah coz nak berkenalan. best la baca blOg awk...sbb tue saya nak FOLLOW awk! jOm tukar LINK!

    ReplyDelete
  12. ICE > bela banyak-banyak bleh buat sup penguat tenaga.. Ahaks! hahahaha...


    PAKLONG > Ular sawa bendang, ganas aaarrrr...

    ReplyDelete
  13. JMR > terimakasih. Nanti Kak Azie pi ziarah blog awak yer...


    FA > ahaaaa... nanti kita nak sergah diaaa...

    ReplyDelete
  14. KAk KUJIE > buka klinik? alaaa permit susah mau dapat aaarrr...


    ZUREEN > ada banyak beg tangan yerrr.. Kasi lelong ler kalu dah tak nak...

    ReplyDelete
  15. NIDA > dah melatah tu ek? hehehehe...


    KAK ZIE > itu memang benar dan tiada yang tidak benar, melain tidak benar langsung..

    ReplyDelete
  16. CEMOMOI > tak blehh.. Nanti ada orang jeles.. hahahaha!


    KINA > terimakasihhh.. Buat masa ni Kak Azie sibuk skit, nanti insyaAllah, Kak Azie buat yerrrr.. sabar yer yangggg

    ReplyDelete
  17. iskh...x yah le bela ular..
    nnt acu nk p umah kak azie susah aaaa

    ReplyDelete
  18. Salam Azie, m

    Memula nak ucapkan setinggi tahniah pada Ika, bertuah badan mak yang kandung dia dulu tu.

    Azie, tak takut ke pegang ular tuh?? Kak Yan ni, katak pun geli, kalau ular lagiiiii lah.

    ReplyDelete
  19. hahaha.... boleh bela ular...
    dengan syarat beli 2 ye..
    satu untuk vic.
    nanti bila ular kita dah beso..
    kita kawenkan ular kita berdua..
    jadi la kita besan...
    tul tak kak azie?
    marvellous tak idea vic ni?

    ReplyDelete
  20. alamak .. saya geli ular.. takutnyaaaaaaaaaaaaaa...

    ReplyDelete
  21. patut la, kak azie ignore je kita add dia kat fb sbb nama kt fb yg betul. eelobor hnya nama gelaran dari kecil

    ReplyDelete
  22. salam kak azie, tgk akak pegang ular tu pn sy yg geli geleman, tak le bayang nak bela pulak, ish ish ish... ni pu tgh meremang ni...


    eelobor, awak pn ignore sy jgk

    ReplyDelete
  23. MAAF ler sesapa yang dah saya TERignore tuuu...

    ReplyDelete
  24. Kulit ular sawa memang cantik buat kulit kasut, tali pinggang atau pun beg tangan. Jika di Sudan memang ianya amat popular. Ramai pelajar Sudan baik lelaki & perempuan guna kulit ular sawa ini.

    Saya pun teringin nak pakai kasut kulit ular sawa. Tapi saya juga seorang lelaki yang paling takut dengan ular.

    ReplyDelete
  25. Bang IDAN... Masih ada lagi ker orang jual kasut kulit ular sawa? Silap-silap kena tangkap bang...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails