Monday, March 15, 2010

Salam....

Dia...
yang selama ini mengaku kenal akan aku,
yang selama ini mengaku menyokong aku sebagai sahabat yang baik,

hari ini
bersikap seperti musuh kejam,
seperti manusia yang tidak pernah punya hati,

kenapa
baru hari ini?
setelah kau sendiri tahu
aku bukan pendendam
juga bukan mudah kecil hati

kekentalan hari ini berkat asuhanmu
jadi berbaloikah untuk memusuhi aku?


~...kalu tak suka, jangan komen. Semua orang tahu jika tamu tidak diundang masuk ke laman penuh rumput nan menghijau, silalah duduk, jangan hanya berdiri bercekak pinggang..~


26 comments:

  1. mintak sabit nak tebas lalang he he

    ReplyDelete
  2. CALUK > buat penat jer tebas... Baik terus sembur dengan racun tikus. Hahahaha...!

    ReplyDelete
  3. garang cikgu azizah nih...takut aku! :D

    ReplyDelete
  4. akhirnya entah dah ke berapa kali aku cuba, baru 'cuba try test' success!! success!!...hahaha...pedulikan je makhluk perosak tu :D

    ReplyDelete
  5. ECHAH > Aku tak penah jadi cikgu, tak berapa nak minat. Sebab kerana garang aku tu ler kot.. hahahaha... (padan muka aku, bila dah kerja, aku asik kena handle training)


    IXORAAAAAA....! tahniah berjayaaa...! I rindu your comments..

    ReplyDelete
  6. uik..kak azie..marah sape tu??

    sabar tau...senyum macam ni selalu (^_________^)

    ReplyDelete
  7. AZRUL > Kak Azie tidak marah... Nanti cepat tuo dari usia yang dah lanjut nihh...

    Saja nak bagitau, rumput depan laman dah panjang tunggu orang buat part time nak pegi sembur racun...

    ReplyDelete
  8. sahabat makan sahabat? ada je kat mana2. kadang2 yang kita tak sangka2 tu lah yang terjadi. entah.. nama pon permainan duniawi. apapon, salam jengah2 blog. have a nice day! opss..jangan marah2 ye..kene senyum2 selalu...peace!

    ReplyDelete
  9. Salam! Azie,
    Dalam dunia nj, bukan semuanya yg suka apa yg kita lakukan. Ada juga yg irihati melihat kejayaan kita, namunbegitu anggaplah sebagai satu cabaran hidup kita dan jgnlah kita lemah menghadapi mrk. Azie kan dah ada famili yg lengkap dan masih ramai lagi kawan2 yg boleh memberi sokongan moral sekurang2nya. So, why worry?

    ReplyDelete
  10. kak azie kena letak signage..do not stepped on grass..hehe:-) gurau je kak...jgn marah2..kami sume kan aderrr...

    ReplyDelete
  11. lorrrrrr ni pehal plak emo2 ni kak azie ooiiiii... chill ler kak azie... muahahahaaaaaaa..!!

    ReplyDelete
  12. salam buat azie...
    kita tak nak bercekak pinggang..takut pinggang ai ramping...keh..keh..keh..

    ReplyDelete
  13. Daik Azah (Azie tu nama bekas kakak ipar yang hilang)

    Jadilah orang setua saya sebentar, tetika itu kita baru sedar siapa yang sering mempergunakan kita, siapa yang suka benar kat kita, siapa yg berpura-pura, siapa yang tenggelam timbul, siapa yang perlu kita Isytiharkan perang memang musuh ketat, siapa yang musuh dalam selimut pun siapa pula yang benar-benar simpati dengan kita.

    Yang penting diri sendiri, tiada yang lebih baik dalam hidup ini selain daripada diri sendiri.

    ReplyDelete
  14. SAYA > terimakasih singgah menyapa. Salam kenal. Nanti saya ziarah awak bila saya (bukan awak) free... :)


    Bang TAJNUR > itu sebagai renungan bersama. Saling mengingati. Saya pun kadang2 sering teralpa juga...

    ReplyDelete
  15. SITI MURNI > ahaa.. jangan lari pijak rumput... Pijak tahi lembu, takper.. hahahahaa...!


    ICE > Aku suker time ko soh chill tuh.. Dakni sukerrrrr....!!

    ReplyDelete
  16. ada mush kerr.

    subjektif.

    'perompak tetap kata polis adalah musuh dia'

    'perjual haram tanpa lesen tetap dakwa penguatkuasa musuhnya'

    bordernya ikut LAW siapa law dunia atau law sendiri..

    pastt: Sdr IDAN komen 5 dlm satu komen deria rasa ke 5..,suatu HIDUAN yang cekap.

    ReplyDelete
  17. adalah hikmahnya tu...dont worry, be hepi!!

    ReplyDelete
  18. Aslmkm Azie.
    : Berastaghfar byk2, luah2kan saja sendiri, pekik2 je kat bilik tu, pasti cepat ilang!!
    Kita dah lama gak saling tak bertandang ... ternampak posting ni kat 'dashboard' masa masuk kejap tghari tadi, tp masatu tak sempat jengah ... bz gegiler :)
    Satu lg nak tanyer ... kakcikseroja tu sakit apa? ... dia mmg tak follow Kak G, tp biasa gak bertegur sapa, jd, penasaran jugalah.

    ReplyDelete
  19. Siapalah yg berani merenggut keceriaan K. azie ni?

    Adat dunia - telunjuk lurus kelingking berkait. Tah2 akibat kejelesan yg melampau sbb K.Azie masuk paper tak?

    ReplyDelete
  20. FA > happy sokmo..!


    DRFAUZIAH > Setahu saya memang KAKCIK tu ada masalah sakit belakang (slip disc). Dan 2 hari lalu, beliau dibedah. Saya tidak berkesempatan melawat, di Hospital Sg Buloh.

    ReplyDelete
  21. LIZA > tak tergugat pun keceriaan. Bagi Kak Azie, selagi saya bernama AZIE, saya sentiasa ceria, insyaAllah...

    terimakasih..

    ReplyDelete
  22. Salam,
    Sudin dlm pilem p.ramlee ada kata "Bukan marah, nasihat!"

    Jadinya, anggap saja akak kita ni tengah berinasihat ya...dengan senyum n tawanya itu. Dunia tetap ceria walau apapun berlaku di langit dan di bumi ;)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails