Friday, March 19, 2010

KLIBF 2010: My 1st Day: Ketika kaki minta diurut...

Hari pertama. Pembukaan rasmi adalah esok hari.


Ada banyak cerita "yang ingin kukongsi", tetapi tak larat lah nak tulis. Nanti Monday aku cuba buat post dari ofis.


Dari pintu masuk, sebelah kiri.




Aku hanya nak upload gambar saja.

Novelis jemputan CESB hari pertama adalah NURHARYATI ISHAK (novel Rindu Tak Terucap) dan FATINILAM SARI (ada 5 novel, yg terbaru 2010 adalah Megalomania 3)

Sudut karikatur yang sentiasa penuh dengan peminat untuk dilukis wajah. Tiap tahun pun begitu.


Dindaku YUYIN yang datang dari PD. Memang setiap tahun dia mesti datang borong semua novel terkini. Lama tak borak, 2 minggu lepas jumpa di Dewan Felda, tapi tak sempat borak pun.




FADXIORA dari CALUK Corner yang datang menjengah pada sebelah petang. Wahhh dia pun bertugas di booth Book Station, dan yang lebih manis dia promote novel sulung dia. MOKYANG tumpang bangga FAD...!

ANYSS pun datang, tapi sekejap sangat... Tak sempat pun nak borak lama, tapi dia janji datang lagi.

Hari pertama kurang sesak, mungkin kerana hari bekerja, atau juga mungkin tidak ramai yang sanggup ke Dewan 2 yang di seberang sungai. Ada jambatan lebihkurang 5 minit berjalan. Yang aku lihat pada hari pertama, semua dewan penuh dengan booth. Nampaknya tahun ini begitu bertambah sekali penerbit buku tempatan yang mengambil bahagian, sehingga terpaksa diadakan juga di Dewan 2, kerana Dewan 3 (tahun lepas di sana) pun kelihatan penuh.

Ramai pembeli regular adalah pembeli yang juga aku temui tahun lepas dan tahun sebelumnya. Terimakasihhh.. Ada yang datang dari jauh; Terengganu, Pahang (ramai dari sana), Melaka, Teluk Intan dan novelis FAUZIAH ASHAARI juga datang terus dari Johor membeli novel CESB. (tahun ini beliau tidak sertai, tahun lalu boothnya INTENS padat dengan peminatnya).

Terimakasih TOKLAKIku yang datang dengan seorang kawan, temankan lunch. Kawan dia belanja di Kenny Rogers Yaohan.

Enjoy..!!!


Goodnite everyone...!


~...baru ku tahu, rupanya selama ini aku dilihat sebagai seorang yang sombong... Hahaha! gelak guling-guling...~



21 comments:

  1. ZUREEN > kalu setakat cari jer tak jadi gakkk.. kene beli novel terbaru... ada diskaunnnn...

    ReplyDelete
  2. pic duty dekat pesta buku hari tu yer kak...:-) seronok la ada chance bertemu mesra dengan novelis fofularr...hehe:-) biasa baca novel tapi tak kenal orang nya...

    ReplyDelete
  3. Hu hu hu hari pertama dah sampai...baliknya migrine sampai nak termuntah. Dugaan!
    InsyaAllah akan terjah lagi lain hari...tapi x pas ti berapa kali. Yang confirm, hari Sabtu last nak kena pi jugak2 la la la

    ReplyDelete
  4. SITI > pic di hari pertama. Tiap tahun memang ada ramai novelis di Pesta Buku. Di booth memang ada jadual khas di mana novelis akan turun dalam sesi bertemu pembaca. Kak Azie hanya tolong promote saja...

    ReplyDelete
  5. ANYSS > terimakasih datang menjengah dan menyapa.. Nanti beli buku baru yerrr...


    AZRUL > bawak duit seguni, baru best shopping. :) Nanti tapaukan Kak Azie Air 100 Plus sebotol bleh? Soh Ayu belanja... heehehhehe..

    ReplyDelete
  6. huwaa~

    abah tak bagi aku pergi KL!

    T____T

    if tak, aku dah bleh cari kamu kak~

    sila amikkan gambar Sheikh Muszaphar untuk aku please~


    huhuhu~

    ReplyDelete
  7. Selamat bertugas, penat tak ape asalkan puas hati

    ReplyDelete
  8. ZARA > Tahun ini tak dengar apa2 pun pasal program melibatkan Syed Muszafar. Tahun lepas ya, banyak kali dia datang utk pelbagai program. Rasanya tahun ini tiada program yg melibatkan angkasawan.


    KAK NORA > Salam. Penat tu biasa. Keja apa pun penat. Tapi kalu nak kata puas, ada gak yg tak puas hati...

    ReplyDelete
  9. ha? kak azie sombong? ekeeke... silap org tu...

    ReplyDelete
  10. DIANA > begitulah persepsi manusia. Bila sekali tidak membalas sms, bila sekali panggilan tidak sempat dijawab, mudah sekali membuat penilaian..

    Takper, GAJAH tetap selera juga makan. Hahahaha..

    ReplyDelete
  11. takpe nx time aku dtg sana jumpa hang... :)

    ReplyDelete
  12. salam azie,
    sibuk betul azie minggu ni dgn pesta buku....
    banyak blog menceritakan kisah mengenai pesta buku... akak kalau dah mula masuk pesta buku, ber jam-jam tersangkut... mau sampai bengkak2 kaki... kali ni akak tak ikut serta meramaikan... dulu2, rajin jugak....

    ReplyDelete
  13. COMBI > kalu rasa nak sampai KK, jangan lupa habaq nooo...



    AKAK > begitulah KAK..

    ReplyDelete
  14. Ohhh... Ina memang comel banget! Ketinggina yang sesuai... rupa paras yang menepati cita rasa... ohhh... Nak datang lagi! Nak datang lagi! Sebab ada Ina... ohhh...

    Errr... ni citer pasal novel kan sebenarnya? Bukan pasal promoter novel ek? Beta dah silap topik ek...? Aiyaaarrrkkk...! Oh Ina...

    p/s: Kak Azie! You're still the best!!! I learn a lot from you! I owe you lunch. Next week biar beta banje makan ok?

    ReplyDelete
  15. Ayyyoooo..! BRO KHAYALKHAYAL. Patik nak demand Nasi Kandar, bleh kaaa...? :)

    ReplyDelete
  16. mokyang, teruja tengok gambo fad... dah jadi novelis dah dia skang... hehehe... bangga dgn dia!

    kak, nape takde gambar Fauziah Ashaari, dia kan ada novel baru?

    ReplyDelete
  17. DINA > Fauziah Ashaari datang terlalu awal. Seawal 10pagi. Terus dari Johor katanya. Tak buka booth pun, tak tau naper. Tak sempat bergambar. Ada novel baru ya? hmmm tak tau lak.

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails