Tuesday, March 23, 2010

Akukah yang Keliru?


Hari itu aku tanya, kau tak jawab pun...
Aku dah agak, kau tak suka nak jawab, sebab kau rasa bersalah.

Ego. Ya aku sangat maklum lagi memaklumi.
Sendiri.
Jangan-jangan kau pun lupa kau ada ego.

Tapi kalu kau masih tidak suka menjawab,
tak apa,
asal saja jawapan itu sudah ada.
Samada dalam poket seluar atau dalam hati semata.

Hari ini, aku tidak kisah lagi.
Kau makan atau tidak, kau nak kahwin atau nak terus membujang...
atau buat muka tak malu
menunggu orang yang tak lagi mahu.


~...bukan sifatku untuk mentertawakan orang, tapi aku memang suka gelak...~


18 comments:

  1. hmmmm.. apakah agaknya yang tersirat di sebalik yang tersurat itu??? *roll*

    ReplyDelete
  2. sapa yang ego ni pemanggil atau penerima panggilan ni... dah beli henpon tu kena jawab bila orang 'calling'

    iye ke tidokkk

    ReplyDelete
  3. salah satu kena beralah tak guna bertelagah

    ReplyDelete
  4. lain mcm je entry nie...
    emm...apa kah maksud di sebalik nye ek..

    ReplyDelete
  5. KAK CIK > sekarang sudah nak jumpa surat. Kesian posmen, hantar bill jer. Orang dah banyak guna email...:)


    CEMOMOI > henpon masuk air laut. Jadi begitu laaa..

    ReplyDelete
  6. MAMAI > beralah sering dielak kerana berasa kalah. Alahhhh...


    ACU > sehingga hari ini, belum lagi terkena nama ACA cucu ATUK, atau ACI bini NANA, jauh sekali ACU SAYANG.. hehehehe...

    ReplyDelete
  7. Salam Azie, boleh I tumpang gelak sama?? Sumpah I tak gelak kuat .. bunyi ih ih ih aje.

    Hope you sihat sejahtera. Nampak selalu aje bz.

    ReplyDelete
  8. azie,
    akak baca sampai sudah tapi masih kureng mengerti...dah tua ni cakap kena straight.. jangan simpul-simpul...

    ReplyDelete
  9. aik macam Novel yang tak siap2 sejak umur 15 tahun dulu..

    atau puisi yang ganas...(macam puisi buat KUCING)

    esok SIAP..

    ReplyDelete
  10. KAK SOM > hari ini masak apa? hehehehe... ni dok belajar gelak jangan bergegar skrin..


    AKAK > Jom kita main tarik tali. Jaga-jaga jangan sampai tersimpul.


    ZEQZEQ > saya tiada bakat menulis novel...

    ReplyDelete
  11. nanti kita semua pakat call ramai2...amacam?

    ReplyDelete
  12. Bang LANA > nak call cemana, no hp saya pun tak tahu, kan? hehehehe

    ReplyDelete
  13. Salam kak...

    Tak mengapa...mengalah bukan kalah...pergi bukan lari.

    Entry ini best. Macam 'bahasa kelabu'.

    ReplyDelete
  14. IRIS > bahasa kelabu untuk orang yang bermata sebegitu dari orang yang masih suka merapu....

    ReplyDelete
  15. kena kosongkan minda utk 'read between the lines'

    tapi tak pandai...hehe

    ReplyDelete
  16. KAK KUJIE > kalu kita rasa kita tidak pandai, ada lagi orang jauh lebih tidak pandai.. hahahahahha...

    ReplyDelete
  17. Hehehe...
    rasanya.... meaning between the lines tu ialah...ialah.... ialah.... hmmm (garu kepala)...
    ermm... vic harap dapat mimpi makna ayat kat atas tu malam ni...

    ReplyDelete
  18. DIANA > mimpi, mimpi jugak. Jangan sampai terkencing tilam yerrr...hikhikhik!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails