Wednesday, March 3, 2010

Nak pi sana sat...

Pagi ini aku ada kerja luar. Ke Ipoh. Mungkin balik malam atau seawal pun petang nanti. Rumah Anak Yatim Manjoi terbakar 1 blok kelmarin. Ada urusan yang harus dilihat, diteliti dan ada tindakan susulan yang harus dibuat...

So, esok sajalah aku sambung mengomen dan membaca info di blog anda semua...


~...jika sudi layari www.nurhikmah.org.my, cari aku di Galeri...~


16 comments:

  1. Selamat bertugas....


    Kesiannya anak-anak itu...

    ReplyDelete
  2. selamat pergi dan selamat kembali dari menjalankan tanggungjawab !

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, satu pekerjaan yang mulia

    ReplyDelete
  4. semoga segalanya berjalan lancar.... selamat pergi dan selamat kembali ke kl

    ReplyDelete
  5. Semoga perjalanan akak lancar dan dirahmati. Amin

    ReplyDelete
  6. salam buat azie...
    selamat bertugas....jangan lupa citer sepanjang perjalanan pi dan balik tu kat entri

    ReplyDelete
  7. Selamat bertugas.Tahniah buat Azie buat kerja2 amal.

    ReplyDelete
  8. Selamatlah semuanya..
    Ada hikmahnya kejadian tersebut..
    Kita kadang2 terlupa atau buat2 lupa bahawa mereka adalah tanggung jawab kita..terutamanya masyarakat setempat..
    Tentunya kita pernah terlihat laporan meeting tahunan masjid utama..terutamanya dibandar2 besar dan kawasan berhampiran bandar besar...
    berapa baki keewangan mereka..?
    ada yg puluhan ribu..bahkan ada yg ratusan ribu..?
    Ada satu masjid yg teman sendiri lihat penyata keewangan yg dibawa kehadapan adalah ~350K..
    wal hal dalam karian itu pun masih ada fakir miskin..dan rumah anak yatim pun banyak yg memerlukan sokongan..
    Kalaulah tiap2 masjid dan surau yg berpendapatan lebih..apalah salahnya disalurkan kepada pihak2 yg memerlukan bantuan..
    ok lah ..sorry Azieazah..membebellah pulak..hee

    ReplyDelete
  9. Salam Kak Azie..

    Selamat berangkat wahai kekanda.. adinda menanti dengan penuh sabar... chewahhhh

    ReplyDelete
  10. Aslmkm Azie.
    Bagus gitu, selamat ya ... melaksanakan amalan mulia pasti akan dilimpahkan rahmat pahala berlipat ganda ...

    ReplyDelete
  11. Salam dan terimakasih semua... semua yg turut mendoakan dan begitu prihatin...

    AA selamat sampai di rumah kira-kira jam 7.30 pm tadi...
    Tak sempat lagi nak buat stori, insyaAllah esok, I'll try.
    Biar AA siapkan lapuran utk pihak yg lebih memerlukan dulu...

    Terimakasih sekali lagi..

    ReplyDelete
  12. Salam Kak

    Walaweiiiiiiiiiiii Gua ponk suka Kak buat kerja amal lagunih.....

    Clap x 3

    ReplyDelete
  13. Salam kak,

    mana akak ni...dah balik lum. Hehehehe.


    Kerja luar memang best...sambil menyelam sambil minum...

    =)

    ReplyDelete
  14. Lorrr... beta juga akan ke Ipoh 9 - 12 Mac ni insyaAllah. Tak ada kena mengena dengan rumah atau dengan anak yatim tetapi ada kena mengena dengan api dan kebakaran.

    ReplyDelete
  15. SORI BERLORI.. sibuk bangat. Lum sempat nak respons semua komen...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails