Monday, March 8, 2010

Gathering Blogger: Photos yang belum kuar (1)...

Ini adalah gambar-gambar dari rakaman aku. Belum lagi aku paparkan di mana-mana. Sesiapa yang rasa wajahnya dirakam oleh aku, samada rela atau tanpa rela (MAAF), aku izinkan untuk copy, or sesiapa yang rasa tak sesuai dan mahu didelete segera, sila email aku...

Suatu perhimpunan halal ~ mencatatkan pelbagai peristiwa dan kenangan ~ keseronokan dan kenikmatan makanan.

Dan aku akan bercerita segalanya (jika boleh) dengan CARA AKU, dari persepsi aku, dari luahan perasaan aku melalui kacamata aku yang sharp tapi mata aku yang rabun...


Memang aku dan CHAK ikut ACU, dan kami bergerak awal kerana kami langsung tak tau jalan ke sana dan tak tau lokasi perhimpunan. Walaupun bawa map, kami terlajak beberapa meter ke hadapan selepas laluan masuk ke Taman Rimba Commonwealth. Selepas bertanya dengan pihak pengurusan di parking bawah, kami berjaya naik ke atas. Tiba kawasan lapang berhampiran ladang kuda, kami berhenti lagi. Tercangak-cangak, tertanya-tanya, tertinjau-tinjau. Hmmm tentulah nampak kosong, sbb kami sampai awal benorrrr... Bukan gelojoh okeh?

Akhirnya kami tiba juga di kawasan sebenar lokasi dan HARUS kami bangga menjadi orang pertama tiba. Lebih awal dari Urusetia sendiri. Cewahhhh... Kemudian VIC DIANA dan suami pula tiba. Abang SHAM @ ONDSCENE dan teamwork tiba beberapa minit selepas kami. Barulah rasa lega dan kami berehat di kafetaria kerana menurut kata Ketua Lanun..(ops! Ketua Penganjur) pendaftaran mula dibuka jam 12 tengahari.


AISYAH @ CHAK

KAKCIK SEROJA dan suami ABG MUS yang peramah serta anak lelaki tiba awal juga.

Bukti pendaftaran. Dapat no 1001 bukan gelojoh, tapi tanda sokongan 1001%..!

Sempat zoom monyet-monyet yang kelihatan malu-malu di celahan buluh dan pokok di belakang kafetaria.

HAZREY dan isteri MAK GEGULA (NIZA) serta MAZIDUL & son, tiba seminit sebelum 12 tengahari. Tepat seperti yang dijanjikannya.

Ulat gonggok. Kalu gathering kat dewan or hotel, tak jumpa binatang ni kan? Kalu ada pun, Ulat Gonggok versi Moden yang tak reti bahasa..!

Ini salah seorang jurugambar rasmi (nama apa ek? BOY?), team work HAZREY yang datang terus dari lokasi kerja di Melaka pada hari sebelumnya.

Tak berenti-renti merengek nak mandi sungai. Sian takda kawan, sebab ALIA taknak ikut. Jenuh ajak tapi dia takut mabuk sbb dia alah bila berjalan jauh skit dengan keta. Mudah mabuk.

Tengok! Kasut pun ikut tema... Rasanya gambar ni takda dalam kamera orang lain, kan? kan?

Kalu aku kata ramai yang jeles sbb aku ada nametaq LAWO cenggini, korang marah tak? Sebab aku dah terbiasa akan buat nametaq sendiri bila ada apa2 gathering or program, so aku sorang jer lah (agaknya) yang pakai nametaq ke ulu ilir hari tuh.. hahahaha..! Bangga wehhhh > Ayat perasan yang “ada aku kesah?”

Sarung hp kaler MERAH milik ACU SAYANG. Hehehehe.. selongkar laci yerrrr... Biasa pakai kaler lain, khas untuk program ni, cari jugak tu kaler MERAH, mujur jumpa. kan? > Ayat Merapu 1.

HAZREY awal-awal dah masuk sesi suai kenal. Sebab sebelum orang panggey dia “AJAI Celup’, baik dia cepat-cepat kenalkan diri. > Ayat Merapu 2.

NIZA @ MAK GEGULA yang sangat friendly, cun dan hottttttt...! Yang berbaju belang tu sapa ek? Lupa nama. Sila mengaku di sini..

Mula nak bukak meja. Alas meja takdak, so plastik sampah HITAM jadi mangsa. Okeh aperrr?

Ya kawan-kawan. Aku bawak Puding Jagung. Memang tak sedap..! Tak sedap! > Lagi ayat perasan yang “ada aku kesah?”

ACU SAYANG ~ AZIZAH ALING. Ada yang terpikat or terjatuh chenta?


Dapat gak main air, tapi kerana takdak geng, sekerat badan jer basah. Main air pun tak sampai sejam.

Ni aku punya...!
Dan ini plak aku punya...!

“Apa? Lagu Coq Coq Kendong takdak? Wuaaaa!”

Mengelap air liur. Seorang anak JAWA yang tak pernah jumpa Rojak Buah sejak 5 tahun lalu... > Ayat Merapu 3.

NADIA n Gang. Makanan yang dia bawak, memang superb!

Ini pun dari NADIA gak kan? Paling cepat laku...!

Zoom lebih dekat dari pinggan Food Tester Tersohor!

PN. LIZA ek yang bawak Cucur nih? Siap ada Sambal Tumis lak tuh. Perhhhh...!
Jagung rebus tu dibawa oleh Abg RAHMAN (MORASE).


Inilah gaya orang bujang yang dah tentu-tentu konpom lum ada bini. Pastu ada tunang kena keja plakkk.. So dia bawak Buah yang Manis niii.. Aku rasa, asik aku dan ABG JAWO tu jerrrr yang makan. Sampai habis! Weyy AZRUL, ko petik tepi jalan sepanjang naik ke resort ek?

Haa.. yang ini aku memang taktau sapa bawak, tak sempat pun nak rasa, “udah kelisin” kater oghang Perakkkk...!

Bancuh kak.. bancuh! Rojak Buah.. perhhhh!




Anda buatlah ayat sendiri bila tengok gambar-gambar di atas.

Kesian, satu keluarga blogger yang datang sambil berkelah bersama keluarga, siap pasang khemah lagi telah ditimpa malang bila ada cubaan merompak makanan oleh sang monyet liar yang kuar dari celah pokok. Aku yang kebetulan ada berhampiran, sempat ambik gambar dulu sebelum halau. Sori yaaaa...! Satu bekas sandwich cuba diangkut pergi, tapi kerana suara aku yang jerit bak halilintar (lagi ayat perasan yang “ada aku kesah?”) so monyet tu terlepas dan berterabur lah sandwich tuh...

LORD ZARA dah tibaaaa...!

Kek SR yang dibawa oleh ZARA, tapi katanya kiriman orang. Sapa tu..? Tapi memang sedappppp! (Ada sesapa simpan pic aku sedang potong ini kek?)


Sesi temuramah bersama wartawan. “Ini seriusssss!”

Aku tahu mesti ramai akan snap pic temuramah ni.
Tapi aku lebih berminat nak zoom handbag wartawan tuh. Nama dia RUBI. Lawa kan handbag dia? :)

Jangan sampai terendam kamera tu, bang...


Mujur aku tak CULIK budak nih... Anak ICE.


U snap I, I snap ler U pulakkk...!


Ya... ya...

Sori lah, aku tak kuasa nak rotate pic nih...

“Kalu saya ngomong JAWA, korang tak faham, so biarlah saya cakap LATIN...!”






Jika ada fakta-fakta di atas yang tidak benar, sila betulkan saya yerrrrr....


17 comments:

  1. oooo...patut le acu x sempat nak rasa buah tu
    rupa nye akak & abg jowo tu yg abis kan ye..

    egg tart tu kak ujie yg bawa...
    eh ye ke nama kak ujie??? ala..kakak yg pakai baju merah tudung putih...yg jalan kaki dr bawah tu...

    ReplyDelete
  2. makkkk ooiiiiiii ni baru 1st episode pon dah juling tengok pic... keh3

    ReplyDelete
  3. lorr punyer excited smpai ade pic yg sama hang post 2x.takpe puas hati aku tgk dan aku sgt kiciwa tak dpt join korang..!

    comelnyer pic bapa & mak gula2 tu ekk.depa mcm pinang dibelah dua no.. ^_^

    aku suke sarung hp acu sbb aku punye pun merah mcm gitu..hiks :p

    ehh..bila hang nak jumpa aku pulak??

    ReplyDelete
  4. saya la yang pegang gonggok saiz XXL tu:-)

    ReplyDelete
  5. yang baju belang merah itu nida namanya :)

    ReplyDelete
  6. Salam kak Azie..

    Wah..tema merah dan hitam. Keronsang akak, cantik. Bestnya dapat berkumpul reramai macam ni.

    ReplyDelete
  7. perghh...meriah makan..ni yg jeles ni...

    ReplyDelete
  8. kak azie...saya beli kat tepi jalan buah mata kucing tu...mahal tu nok....rm7 sekilo...huhu

    ReplyDelete
  9. Sbb dpt tau gethering ni pagi Sabtu, jadi tak sempat masak...( alasannnnnnnnnnnnnnn) tu yg sy singgah King Confectionery Rawang beli tat telur tu.....

    tp tak sempat rasa pun..sbb dok rasa makanan org lain bawa..sedap2

    ReplyDelete
  10. ECHAH > ko pun tahu betapa besar hasrat aku nak jumpa hanggg...


    Terimakasih Kak KUJIE.. dan semua.

    ReplyDelete
  11. kak azie..mintak izin kidnap gambar ya..
    :D

    eh..saya tatau pun ada murtabak..tak aci tull

    ReplyDelete
  12. hmmmm.... dahsyat tul foto2 especially yg lum rotate tu. Ku berdiri di tengah2 antara BSB dan Spice Girl!

    ReplyDelete
  13. NINOZ > sila kidnap. Jangan mintak duit tebusan, dah lahh...:)

    ReplyDelete
  14. Azrul nampak pemuda paling machoo, gadis pingitan maseti Mak Gegula; siannya kera tu, kasilah dia makan sandwich tu!...

    Combi tu kalau dekat pasti dia akan kalahkan Diana sampainya.

    Syoknya dapat main air di jeram tu!.

    ReplyDelete
  15. Bang IDAN > bila ada lagi program seumpama, hadirkan diri. Leh gak kita berduet bersajak...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails