Thursday, March 11, 2010

Alhamdulillah...

Apalah yang lebih menggembirakan bila seorang pelajar mendapat keputusan baik apatah lagi cemerlang dalam peperiksaan.

Hari ini 11 Mac, keputusan SPM 2009 diumumkan.

Aku tiba bersama IKA dan TOKLAKIku ketika Puan Pengetua sedang memulakan ucapan.

Seramai 58 orang calun berjaya mendapat keputusan penuh, semua A. Hebatttt..! Ada yang ambik 10 subjek, IKA ambil 9 saja, dia tak ambil EST.

Tahniah buat semua yang berjaya. Tak kira 1A atau 3A apatah lagi yang dapat penuh semua A tu.. Hebatttt...!

Best kan perasaan ibubapa yang melihat anak mereka naik ke pentas tu?

Malam ini, akan kuar berita di RTM, Sekolah Menengah Aminuddin Baki, Kuala Lumpur mencatat kejayaan lagi. Tapi aku tidak berani nak sebut apa rekod kali ini. Sebab tak dengar apa-apa pun tadi. Berapa peratus? Masih teratas sebagai sekolah kawalan harian Wilayah terbaik? Hmmm... Untuk pengetahuan SM Aminuddin Baki (SAB) ini adalah salah sebuah Sekolah Kluster.

IKA mendapat 6A. Alhamdulillah, wpun dia target 4A, dan aku jangka hanya 5A. IKA, I'm proud of you..! Still proud..! (Walaupun masih tak leh beat result ALONG dulu, score straight 10A...)








Beberapa rakaman sekitar dewan SAB sebentar tadi....


~...tetiba jer teringat sorang “Minah Leter” pernah kata, “anak ramai, boleh jaga ker? Cukup makan ker?”
Ya.. aku memang tak cukup kaya, tak mewah macam dia. Aku memang ada ramai anak. Itu adalah harta aku. So, what??!

33 comments:

  1. congratulation to Ika... :))

    akak buat kenduri doa selamat...

    ReplyDelete
  2. tahniah untuk kak azie sekeluarga especially to ika... tetiba terasa lapar bila azrul sebut kenduri doa selamat... i'll be in kl till early april, so kalo nak buat kenduri tu jangan lupa jemput dakni tau..!!

    ReplyDelete
  3. Anak I pun ramai... 5 orang tu ramai la kan,rezeki bukan kerja kita. Yang penting beri ilmu dunia dan akhirat. Tahniah buat IKA !!

    ReplyDelete
  4. Tahniah IKA

    Zureen pun anak 5 orang..rezeki yang tak ternilai Allah berikan..Alhmdulillah..

    ReplyDelete
  5. Azie,
    tahniah buat ika...
    dan ibunya... :-)

    ReplyDelete
  6. Belum boleh cantas rekod AA... anak 6 orang.. Wpun kat rumah ada 2 TV.. hahahahaha..! > ada sesapa faham kaitan TV dengan anak?

    ReplyDelete
  7. waahh hebat!!!

    tahniah ika.lebih dari target

    ReplyDelete
  8. Dah tulis kat SMS, dah tulis kat FB ... tak kira kat sini pun nak tulis jugak :)

    TAHNIAH IKA ... harap anak anak auntie dapat ikut jejak langkah Ika dan adik beradik Ika yang lain.

    Kak AA, turunkan lah rahsia anak anak leh jadi pandai kat BLOG nih ...

    ReplyDelete
  9. Nak sambung sikit lagi leh ... ada orang kata kat saya dulu, "anak ramai ... orang kampung jer anak ramai ramai nih, sebab tu anak aku sorang jer dan aku tak nak anak lagi" ... moga anak dia yang sorang tu jagi ORANG. Amin.

    ReplyDelete
  10. Terharu dengan ucapan korang semua... Terimakasihhh.. Saya hargainya..

    IKA will read all the comments... dan dia pun pasti berterimakasih atas ucapan..

    ACIK MLMW... Kak AA pun pernah gak orang kata, “hanya orang kampung jer yang beranak ramai ni..”

    Well.. Kita memang Orang Kampung aperrr? so what?

    ReplyDelete
  11. alhamdulilah...anak bujang aku teras semua cemerlang tapi sains tulin semua lulus jek.aku tak target pun sbb aku terkejut dgn result dia beb.tak sangka sbb dia dgn komputer mcm kembar.maklumlah dia bukan fav cikgu pun.

    sekolah kampung mcm sekolah dia yg d best pun cuma dapat 7A jek.compare dgn sekolah ika adess mcm langit dgn bumi :)

    apapun tahniah kpd dorang sesungguhnyer ini adalah permulaan kpd perjalanan hidup yg lebih sukar dimasa depan.

    *EST dia dapat A

    cuti ni nak gi mane??aku kundasang jer lah sbb aku suka sejuk hehe... :p

    ReplyDelete
  12. Salam!
    Tahniah dari saya Bang Tajnur untuk IKA, walaupun dapat 6A tetapi sudah cukup bagus untuk melonjak pelajaran ke IPTA/S. Anak perempuan saya dapat 10 A Azie, sama2lah kita tumpang gembira utk kejayaan anak2 kita.

    ReplyDelete
  13. ECHAH > Salam tahniah utk anak bujang ko yer.. Aku tumpang bangga...!

    Cuti sekolah ni, anak-anak ada program sendiri selain ngadap FB..hehehehe..


    Bang TAJNUR > tahniahhhh!! 10A. Saya pernah rasa perasaan tu. Hebattt...!

    ReplyDelete
  14. ...Tahniah...dunia terbentang menunggu kemunculan IKA!..buat yg terbaik..utk diri sendiri..Ibu..Ayah..dan Allah s.w.t.

    ReplyDelete
  15. Tahniah untuk Ika dan emaknya juga....

    ReplyDelete
  16. salam kak azie

    tahniah buat Ika dan kak azie sendiri... anak sy thn depan UPSR, mesti debarannya mcm ni gk kan?

    tahniah skali lg

    td dlm sms ada pmintaan, kalau tak keberatan reply ye, tks...

    ReplyDelete
  17. Terimakasih RAZIFF.
    aminnnnn....

    Thanks VIC.

    ROSNANIE, terimakasihhh bebanyakkkk...

    ReplyDelete
  18. salam buat azie..
    tahniah pak long ucapkan...
    sejuk ati mak kalau keputusan cam tu...

    ReplyDelete
  19. congrats IKA!!!!! kazen2 i, mmg hebat2 belaka...kelas!!

    ReplyDelete
  20. PAKLONG > terimakasih. Alhamdulillah.. Kalu boleh nak ler semua subjek A, kan?

    ReplyDelete
  21. SHIKIN > yaaa... tengoklah sepupu sapa.. yer tak?

    ReplyDelete
  22. tahniah IKA.. teringat zaman2 dpt result spm thn 96 dulu.. masa tu blum ada konsep A mcm skrg.. masa tu kira agregat..

    kak azie, best la ada anak ramai.. berangan la nk anak ramai gk.. ntah bila rezeki tu bakal mengunjung tiba.. insyaAllah

    ReplyDelete
  23. wah... cerdiknya anak.. sampaikan salam tahniah saya kpdnya...selepas ni tentu dah ada hala tuju utk capai cita-cita..

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum K.Azie,

    TAHNIAH! Buat Dak Ika, K.Azie & keluarga! Kejayaan itu terhasil drp 1 team.

    Eh, gambo K.Azie 2 beranak berpelukan tu emo lah... Saya sampai terlupa sekejap akan gelak manja hangat & mesra tu...

    ReplyDelete
  25. tahniah pada yang berjaya dan pada yang kurang berjaya usah berputus asa...masih ada masa

    ReplyDelete
  26. Kak Azie senyum baca komen korang especially komen LIZA... alalalalaa bleh lupa plak ekkk.. nak kene niiii...

    ReplyDelete
  27. Salam,
    Tahniah!
    Kisahnya bukan pasal kuantiti (anak ramai) tapi kualiti...

    ReplyDelete
  28. SALAM AZIEAZAH
    ALHAMDULILLAH, SYUKUR KPD ALLAH DI ATAS KEJAYAAN CEMERLANG IKA TU. TAHNIAH KPD DIA & AZIEAZAH SEKELUARGA. Tak tau anak Azie kat SAB rupanya. Celebrationlah hujung minggu ni!

    ReplyDelete
  29. Terimakasih BANG TEMUK...

    Ya.. 2 orang anak saya bersekolah di SAB. Untuk masuk sana, result UPSR wajib 5A..

    ReplyDelete
  30. tahniah kat IKA, aku nak anak ramai tp hhmm

    ReplyDelete
  31. A+ itu sekadar petanda pandai, tapi pastikan lebih giat berusaha agar A+ itu akan bertambah digilap; ramai juga pelajar U yang kantoi biar pun asalnya mereka cemerlang banyak faktor yang boleh menghalang.

    Yang pasti IKA kenalah mendapat tempat di mana benar minatnya; perjalanan mengejar kejayaan masih amat jauh. Tahniah & teruskan menjadikan anak yang dibangga ibu & ayahnya.

    ReplyDelete
  32. Bang IDAN > terharu saya membaca kata-kata nasihat dari Bang IDAN. Saya sangat hargainya.. Terimakasih Bang...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails