Wednesday, March 17, 2010

Terimakasih Daun Keladi, Asam Pedas Melaka yang tak berapa nak jadi...

Terimakasih...
Siang tadi parcel sampai ke ofis. Seperti yang dimaklumkan lebih awal, parcel berisi sesuatu yang sangat bermanfaat. Terimakasih, rakan blogger yang murah hati menghadiahkan buku motivasi ini untuk IKA (juga untuk aku kongsi baca sama).

Ya, Jalan Imbi memang poskod 55100.


Di keliling kita, memang ramai orang murah hati yang sudi bagi hadiah itu, cenderahati ini. Sebagai tanda ingatan, tanda penghargaan dan tanda tumpang gumbira. Tidak kira apa pun sebab dan tujuan, memberikan cenderahati memanglah semuanya dengan niat yang baik lagi ikhlas. Dan yang menerimanya tentulah sangat gumbiraaa...! Melompat macam GABAN terlebih cas power..! [ada sesapa yang jugak minat GABAN? Aku tak ingat sangat. BAJAK HITAM pun aku tak ingat. Aku cuma ingat Ultraman dan Tunder Cat jerrr...]

2 minggu lepas, aku bernasib baik (kawan aku selalu kata aku bernasib baik), sebab aku berjaya jawab kuiz di radio KLfm. Actually memang susah nak dapat line, kebetulan jer aku call dapat line. Soalan diberi selepas kita dapat line, bukan disiar dulu. So nasib-nasiblah soalan senang ker susah. Soalan memang senang, jawapan yang susah.! Tapi aku dapat jawab (mesti dijawab dalam masa 7 saat sahaja). Berbaloi beb!

Nak amik hadiah pun satu cabaran gak. Ingatkan macam dolu-dolu bleh terus redeem (tahun lepas aku pernah menang puisi, dapat novel juga pernah dapat set perfume Egyption Portion). Rupanya kena buat cabutan. Kali ini dapat hadiah percutian. Yesss...!


Tiara Beach Resort 2 hari 1 malam, untuk 2 orang plus sarapan dan dinner... Tak tau bila nak pegi, sedang merancang dengan beberapa orang kawan untuk pergi beramai-ramai. Baru best melompat sambil simba-simbah air, kan? kan? Ni sapa yang sebenarnya teruja nih?


Dah lama tak masak menu ni. So tadi aku masak Asam Pedas Daging Melaka Style.. Macam tak berapa nak jadi jerrr... Daun limau purut kutip di kebun Mak JAM Taman Bakti.


Aku suka kreativiti ni. Tadi CHAK dan ALIA makan biskut, bleh plak susun macam ni dalam mangkuk. Heeee...


Goodnite everyone!


~...aku sokong dengan program realiti baru yang bakal muncul. "Imam Muda" suatu program di Oasis 106. Sungguh lain dari yang lain...~



23 comments:

  1. bagi jer voucher tu sbg cendarahati kat kita lak

    ReplyDelete
  2. EELOBOR > amboiiii... demand plak ekkk.. Kena jawab kuiz dulu laarr

    ReplyDelete
  3. salam buat azie...
    lucu nengok pic biskut...

    ReplyDelete
  4. PAKLONg > lucu kan? gitulah budak-budak.. jom gelak sesama..

    ReplyDelete
  5. meh belajar ngan saya macma mana nak buat asam pedas

    ReplyDelete
  6. COMBI > memang dah plan dgn kengkawan, masing-masing nak bawak keluarga. Hang nak join, mai laaaarrr...


    MAMAI > wahhh terer ek masak Asam Pedas? Ajarrr.. ajarrr... pengeras berapa?

    ReplyDelete
  7. besok KHAMIS hang bukak TV1 PUKUL 9PM live rancangan pidato utk anak2 yg mmg petah beb.aku mmg tabik spring toing2 kat depa.rancangan realiti mencari bakat anak2 berpidato sebagai penceramah agama.hang bawa anak2 hang suruh depa dok sekali.

    mlm besok final dah so hang mesti terkejut giler punyer.kompem!

    aku tiap2 pagi pukul 10.30 tercangok dpn tv1 hadap depa beb.

    ReplyDelete
  8. Tajuk n3 itu mengingatkan saya pada asam pedas Melaka la Kak Azie....

    ReplyDelete
  9. ECHAH > ya aku ada gak dengar, tapi jarang dapat peluang tune ke RTM1 ni..

    oh final tu malam ek? Nak kena tengok ni..


    NIDA > Asam Pedas Melaka memang spesel sebab masak taruk kelapa bakar (tapi in this case, Kak Azie guna kerisik).

    ReplyDelete
  10. Woww... dapat hadiah bercuti di Tiara Beach. Boleh la mandi2 laut dan ombak buatan manusia yang besar tu. Teringat masa mandi kat situ vic panjat gelongsor nak turun sekali life guard tiup wisel, "kak, gelongsor tu untuk budak2 je". ehehehe... malu i!

    ReplyDelete
  11. tetap mengancam je nampak asam pedas tuh...

    ReplyDelete
  12. DIANA > gaya ko citer pun memang menunjukkan ko masih budak-budak aper... apa la guard tuuu... hikhikhik!

    ReplyDelete
  13. KAKZIE > rupa cantik sebab dah mekap...:D

    ReplyDelete
  14. azie,
    asam pedas tu kalau bagi akak sepiring, bolehlah akak bagitau jadi ker tak jadi... heheheheheheheh
    sure sedap tu... nampak pun dah tahu...

    ReplyDelete
  15. AKAK > haaa.. ni orang Melaka jati ni.. Mesti pandai rasa...

    ReplyDelete
  16. Salam! Azie,
    Tak ape, kalau Asam Pedas Daging Melaka kali ni tak berapa sedap, kena checklist baliklah tukar dari daun limau purut ke daun kesom, bubuh serai diketuk2 sikit, jintan manis, ketumbar, kunyit hidup, halia, buah keras dan asam jawa ! Kalau masih tak sedap tu tandanya Azie kena masukkan `cook with love`...

    ReplyDelete
  17. Salam Azie,

    Kak Yan pernah menginap di Tiara Beach tu...best jugak, biliknya besar, kolam renang pun best...macam kat tepi pantai.

    ...errrrr..asam pedas tu nampak menyelerakan la!

    ReplyDelete
  18. Nak itut nak itut gi PD ... hehehehe ... akak letak ler resepi tu kat sini. Saya tak pandai masak , tapi suka nak cuba :)

    ReplyDelete
  19. Salam Bang TAJNUR > wahh nampak gaya macam Bang TAJNUR pandai masak laaarr.. Saya nak belajarrrr...


    KAK YAN > Benar tu. Kawan2 saya pun citer serupa gak. Harus saya pegi nanti. Jom join KAK YAN...

    ReplyDelete
  20. ACIK > jom larr kita pi Tiara tu beramai-ramai, berdoyon-doyon.. heheheh..

    Resipi? Alaaa macam masak Asam Pedas biasa jer, tp ada tambah kerisik...


    THE CUTE FAT CAT > Salam kenal. Selamat singgah. Saya pun FAT juga, tapi saya bukan CAT yang CUTE...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails