Thursday, March 25, 2010

Bila Sarapan Kenyang, Sindrom Gelak pun Bermahajaralela...

Harharharhar!

SORI BERLORI sebab aku terpaksa gelak dulu sebelum memulakan citer. Nak kongsi gak ler...

Hari ini sebenornya hari malas. Aku malas nak pakai lawa (selama ni pun memang tak lawa mana pun laa..). Hari ini aku pakai t-shirt — dah sebulan beli tapi takda selera nak pakai — sebab malas nak memilih baju kurung. Jadi jer, belasah pakai dengan jeans. Mujur ofis swasta, so today is not the day that I kena pakai baju batik segala bagai macam nak pi kenduri kahwin tu...

Pagi tadi sarapan banyak. Sebab aku makan meehoon dan sorang kawan ofis offer tose yang dia beli sampai 2 kepin. Bagus lah dia makan cuma sekepin jer, sebab aku kalu makan tose mesti nak ada “telur goyang” di atasnya dan of course lah 2 kepin! harharharhar... > tu baru gelak intro kedua..

Ada lagi yang buat aku lebih tergelak (sensorangggg... huhuhuhu). Sebab aku terbaca sesuatu tentang aku di blog DINA ni termasuklah komen yang ada di entri tersebut. Klik SINI. Wakakakakaka! > gelak besar skit lagi.

Ya, SUSUK yang dipakai harus betul pada tempatnya, harus pandai menCUCUKnya dan jangan sekali-kali biarkan SUSUK itu jatuh...! > hakhakhakhak! tergolek aku gelak, mujur kerusi cukup besar menampung aku ini, kalu idak mau tergolek GAJAH ke lantai pepagi nihh...

Gambar hiasan: dari filem Susuk
AMARAN: Memakai susuk adalah haram. Syirik.


~...sudah lama SERI BULAN ni tidak bertemu HISYAM...~




40 comments:

  1. azie,
    mula2 kisah makan... lepas tu kisah susuk...
    (berkaitan ghupanya)

    ReplyDelete
  2. dia cucuk tang sana cia cucuk tang sini...lama-lama kena cucuk

    ReplyDelete
  3. AKAK MAH > makan kena jaga takut nanti SUSUK cair.. harharharhar!



    MAMAI > ko ni terkenan citer Bujang Lapok ek? Agak-agak nak jadi pendekar kena main cucuk-cucuk ek? harharharhar!

    ReplyDelete
  4. Siapa yg mencucuk... siapa yang dicucuk? hehehe...
    Rahsia kelihatan muda ialah ketawa selepas makan... sebab kulit tak sempat kedut.. menegang aje pasai pipi makin tembam..

    Kedua memang faktor susuk... bukan sebarang susuk.. tapi yg dicucuk dengan betul dan selalu.. ekekekke... opss... no komen.

    ReplyDelete
  5. Nak tumpang halaman rumah Kak Azie boleh??Kami pakat nak tengok TV kat sana jer..he3

    ReplyDelete
  6. DIANA > harharharhar! ko punya petua memang boleh digunapakai. Kalu nak ketawa sebelum makan pun bolehhh...



    ZUREEN > meh meh..! duduk duduk. Buka popcorn tuh, kita kongsi ramai-ramai tengok citer Bujang Lapuk. TV sini ada satu jer, tapi cukup lah kita kongsi tengok..

    ReplyDelete
  7. tak faham =.=
    hohoho kak azie jgn marah saya.
    hahaaha adoii apesal la cik ejaa ni.

    ReplyDelete
  8. EJAA > Pasai apa la plak nak marah hang... Tak faham pun buat-buat ja macam faham...

    ReplyDelete
  9. Teloq rebus tu biasa..
    teloq mata kobau tu biasa..
    teloq dada tu biasa dongau..
    TAPI teloq goyang tu nak tanya lebih sikit...lagu mana?

    ReplyDelete
  10. stakat ni susuk tubuh aku menten aje

    ReplyDelete
  11. gegar gegar gegarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr skrin :D

    ReplyDelete
  12. Bang LANA > goreng tolo mato LUMBU (kobau pun blehh), tapi jangan garing sangat, kasi kuning dia masak cair..

    lepas hidang, goyangkan. Bergoyang tak? kalu bergoyang tu, kira jadik. Kalu idak, pi goreng lain hat baru..

    harharharhar!

    ReplyDelete
  13. salam buat azie..
    gelak jangan asmpai jem rahang...hehehehe

    ReplyDelete
  14. CEMOMOI > kalu menten tu makna kata, lum cukup makan telor.. harharhar!


    IXORA > harharharharhar! Skrin kena paku kuat-kuat jangan terjunam ke lantai...!

    ReplyDelete
  15. Salam PAKLONG. Jom sambung gelak... harharharharhar!

    ReplyDelete
  16. mokyang, sebab tu la mokyang nampak muda, sebab mokyang hepi selalu. saya rasa kena hepi n positif selalu sebab tu nampak macam muda kan? serius ni!

    ReplyDelete
  17. Azie gelak keluar air mata tak?

    Tak payah cucuk2 kita KAN dah cantik...

    ReplyDelete
  18. DINA > Sapa lagi nak hepi kan kita kalu bukan diri sendiri? Ahaks! Tapi ada ramai kawan2 macam korang pun dah buat saya happy...! harharharhar!


    KAK ZAITUN > memang. Betul, setuju tu.. Kita memang cantikkk!

    ReplyDelete
  19. errrkkkkk citer pasal susuk ke main cucuk2 ni???? mueheheheeee

    ReplyDelete
  20. mana aci gelak sorang2.. Nida nak gelak juga tapi macam blurrr..hehe..

    ReplyDelete
  21. salam,
    hahhahah
    tumpang gelak gak la
    ekekek..
    leh ke g opis pake gitu
    i keje gomen
    khamis kena pakai batik
    huhuhu

    ReplyDelete
  22. ingatkan sindrom kekenyangan selepas makan.

    ReplyDelete
  23. ICE > mana ada citer main-main, ini stori betul-betul laaarrr..


    NIDA > apa lak tak aci nyerr.. aci laarrr..



    CALUK > takkan malam ni jer? Malam lain apa hal? harharharhar!

    ReplyDelete
  24. BIRU > I keja swasta. BOS besar pun bukan dok sini. Department tingkat 3. I tak berurusan dgn public, so sekali sekala pakey gitu dibolehkan. Cuma tak leh selalu. Ada etika juga yg kene ikut...


    EELOBOR > itupun salah satu tempiasnya juga..

    ReplyDelete
  25. Aiseymen... Gambar Sofia versi director's cut tak de ke?

    ReplyDelete
  26. KHAYALKHAYAL > Adaaa... adaa, tp simpan sendirik jerrr..

    ReplyDelete
  27. Hello Azieazah, laughing is the best exercise to stay young. It exercises 57 muscles on your face.
    As well brings out the sun too.
    Have fun and keep smiling, Lee.

    ReplyDelete
  28. ENCLE LEE > thank you UNCLE. Jom kita gelak sama-sama UNCLE...

    Enjoy your weekend...

    ReplyDelete
  29. urm..sempoi...pi keja pakai t-shirt...kalau la opis saya boleh buat camtu...best oo..comfy giler dah ler musim panas ni kan.

    lama jugak tak makan tose...kak azie bagi idea breakfast saya pagi ni..heheh

    ReplyDelete
  30. Salam Jumaat SITI MURNI > sejuk jer sebut nama dia..

    Tak leh selalu pakai tshirt pi ofis SITI ooiii...

    Idea sarapan? hmmm... Kalu Roti Sardin Garing amacam?

    ReplyDelete
  31. gelak ketawa pagi2 pun dah mujarab lebih dari susuk....erk...susuk kite mmg dah jelas kelihatan sebatu pun..haha

    ReplyDelete
  32. Salam,
    Hanya menapak kawad kaki kat sini dengan segan dan silunya...teteiba je terbabit dalam isu ni ye ;)

    ReplyDelete
  33. Salam!
    Saya ingat semua org perempuan yg dah berkawin kena pakai susuk!

    ReplyDelete
  34. Aslkm Azie.
    Hmmm ... lama tak jumpa :) Jumpa pulak di sessi gelak! ... kahkahkah.
    Tp Kak G ni dr kecik mmg kuat gelak ... sampai2 dimana pun dr jauh org dah tau bila Kak G ada di sana.
    La ni dah slowdown sbb bila gelak kuat, tarik tali perut ... kekadang dah rasa sakit pulak ... tanda2 dimamah usia :)

    ReplyDelete
  35. Kak KUJIE > buat lawak plak dia.. Susuk tu mahal tuuu... harharhar!


    ANYSS > terbabit bukan disabit. So tak salah apa pun...

    ReplyDelete
  36. Bang TAJNUR > agak-agak, susuk apa yang paling sesuai bang?


    DRFAUZIAH > Kak G, jom kita gelak sama-sama..harharhar!

    ReplyDelete
  37. kalau nak test gelak sejak kecil kena masuk GUA, melalak laa sehari suntuk bunyi GEMA sendiri

    ReplyDelete
  38. hhee banyak juga kaki mata BODEK yerr dapat buku FRee agaknya..
    ilmu TARIK tali ada agaknya selain SAKA,,orang PERAK sama orang SIAM banyak ahli ALSAKA..

    ReplyDelete
  39. ZEQZEQ > ada lagi gua zaman sekarang? Bukan cuma kelawar je tinggal situ? Tak campur orang dan tak baca buku... harharharhar!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails