Friday, March 12, 2010

Kalu ada CMYK, kan best?

Mingguan Perdana 21hb Mac.

Terimakasih kawan blogger pemberita Sdr ZAINI ZAA.


Kalu ada warna, mesti terserlah wajah Makcik PV pegang ular tu, kan?

Aku tak tau nak citer aper.. Nanti lah kalu free aku citer.
Aku nak tidor dah. Esok nak meronda Kompleks Belia, Shah Alam, Seksyen 7. Ada Expo "Masuk UiTM".

Lagipun ALONG balik tadi, dia dah tak sabar nak godam laptop ni dan berpesbuk..

Goodnite everyone....!


~...perlukah aku terangkan apa makna CMYK tu?~



28 comments:

  1. hitam putih kan klasik. Kalau empat warna nanti lari budget lak tokeh paper tu. ha..ha.. suka spot colour dan suka batik ular tu..

    ReplyDelete
  2. salam buat azie..
    sah glemour akak dalam paper pegang ulaq sawa tu...

    ReplyDelete
  3. SHIKIN > Che JAH ni dah tak heran masuk paper, hitam putih lak tuh. Che JAH tu masuk TV pun dah banyak kali.. hahahaha > ayat tak bleh blah..!

    ReplyDelete
  4. AZRUL > Masuk paper memang best, tp pastu paper tu orang buat bungkus nasik lemak jerrr...


    BUDAK KAMPUNG ONLINE > terimakasih. Biasa dengan CMYK yerrr... Kak Azie pun suka spot color, tapi yg spot biasanya cuma RGB jerr...

    ReplyDelete
  5. NAJWA AIMAN > sensasi ek? sayang takda orang sarkas datang haritu...


    PAKLONG > mana ada glamerr... kalu ada orang bayar, baru leh ngaku glamer..

    ReplyDelete
  6. Wah!!! ...glamer nyer ULAR tuh ....hehehhe. Comei aaaa akak dalam paper tu.

    Akak nak tahu CMYK tu hapa? :)

    ReplyDelete
  7. Wah!!!! glamer tu...

    Terima kasihlah tolong update info K.Azie yg glamer oiiii... Haa... Masa ni dah teringat semula gelak ceria K.Azie tu...

    ReplyDelete
  8. CALUK > kalu kat front page, nanti semua orang tak beli paper tuu... hahahahah..


    ACIK >
    C = CYAN
    M = MAGENTA
    Y = YELLOW
    K = BLACK

    kalu takdak dakwat ni, tak jadi warna, ia akan jadi hitam putih.
    Sesiapa yang biasa buat design, play with colors, or seumpamanya, depa biasa main dgn kaler2 tu...
    Dan tahu, jika Y kurang, pic jadi ada.. jika Magenta lebih, pic jadi pucat or gelap dan etc..etc..
    ada banyak lagi, tp itu ler contoh paling simple..

    ReplyDelete
  9. LIZA > nak jadi glamer kalu, tak mestinya masuk paper jerrr.. hehehe... nak glamer tak? Meh saya bawak pi tempat yang bleh buat U glamer...

    ReplyDelete
  10. Ala.... baru nak dengar Kak Azie bercerita... takpelah, tidurlah kak.. mimpi yang indah2 ye...

    ReplyDelete
  11. K. Azie, kat mane pulak nak bwk saya ni??? (baca : Tak teringin jadi glamer tapi... Eh, mcm mane rasanye bila glamer ye...?)

    ReplyDelete
  12. yeerl errk..mentang laaa kita tak tau GRAFIK...

    ReplyDelete
  13. masuk paper...hehe:-) suke la tu..hehe. apa2 pun ular jugak tumpang glamer.
    urm, akak..senang2 nanti collect award kat blog saya k...hepi weekend!

    ReplyDelete
  14. NIDA > Kak AZIE dah 3,4x bangun tidur dah nii... sampai lupa dah nak cerita..


    LIZA > glamer tu rasa rasanya mcm pahit kot.. ntah lah..

    ReplyDelete
  15. ZEQZEQ > saya cerita pasal grafik ker? Tang mana yang grafiknya?


    SITI > ohhh ada kasi award yerr... terimakasihhh.. Nanti Kak AZIE pi amik...

    ReplyDelete
  16. masuk paper mokyang perjumpaan tu? time tu pun saya demam takleh nak attend...huhuhu...

    ReplyDelete
  17. Yup DINA... ada beberapa orang wartawan yg juga blogger yg hadir hari tu.

    Btw, CALUK pun tingat gathering kita dulu2.. Jom kita buat gathering lagi...

    ReplyDelete
  18. ular antara binatang yang aku tak gemar walau aku peminat haiwan

    ReplyDelete
  19. azie,
    hujan... ular...
    ada kaitan...
    cuba teka...

    ReplyDelete
  20. ehh terlambat plak perasan..kuar paper tuhh..
    wahh glemer lepas ni..

    sib baik duduk kat depan..konfem gambar kuar nye...kekekeke yaaa berjayaa! :D

    ReplyDelete
  21. MAMAI > agaknya kalu terserempak, bleh MAMAI seminggu tak? heheheh...

    AKAK > kalu nyanyi lagu dolu-dolu, “Katak oh Katak”


    FROM THE NEWS > sepatutnya orang NEWS ni tahu dulu.. Hikikhik!

    ReplyDelete
  22. Makin glamour & makin ramai peminat... ini yang dengki ni... dah macam artislah pulak!; muka besar kat paper kena masuk frem tu!.

    ReplyDelete
  23. Bang IDAN.. saya tak terfikir lak nak frame. Cukuplah simpan di blog sahaja..

    Dolu2 ada beberapa artikel kuar semasa saya deklamasi sajak, rajin gak ler simpan, pastu dah tak rajin lagi dah..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails