Friday, September 24, 2010

Syawal: Majlis Raya Yang Aku Nanti, Tapi Aku Rasa Depa yang Menanti Aku...

Buat masa ini, memang aku masih lagi menerima keadaan kerja di hari Sabtu. Isunya bukan tak suka kerja, atau tak suka dengan company, cuma merasakan masa/rutin aku untuk Sabtu yang terpaksa dikorbankan. Cewahhh.. macam buat bisnes besar jer?

Pasal kerja takda masalah, lagipun bidang kerja yang bermain dengan dateline ni dah jadi lali dan darahdaging sejak bertahun lamanya. Kerja di hari Ahad pun pernah.

Ok, lupakanlah isu kerja hari Sabtu ni. Tak penting bagi setengah orang, tapi seboleh mungkin kalu ada peluang kat tempat lain yang tak kerja Sabtu, harus dicekup!

Esok pagi ada Majlis Raya SIM ini, tapi definitely aku tak leh pi. Bersambung pula dengan Majlis Raya AP.com sebelah petang.


Pun tak leh pi juga. Aduhhh sedih gak, sebab inilah peluang nak jumpa dengan kawan-kawan lama yang jarang-jarang dapat jumpa.


*****

Terdengar ayat "lelaki budiman" dari siri drama (Zehra) tajuk Ahmad Durrah. Lamanya tak dengar perkataan lelaki budiman tu, kan? Ada lagi ker lelaki budiman sekarang ni? Definisi lelaki budiman tu agak subjektif, tapi jika lelaki yang bertanggungjawab tapi ego besar macam gunung berapi, itu bukan budiman namanya, tapi BodyMan...hehehehehe!


~...SERI BULAN sungguh pilu lagi syahdu, bila HISYAM terus menjadi pita rakaman suara, setelah piring hitam retak berbunyi sumbang...~


**Tak dapat jengah blog kengkawan, or nak balas komen, letih sangat tadi kerja sampai senja. Nak tido awal ni...



14 comments:

  1. salam kak azie..

    waa...pad nyer jadual esok...
    ayu pun nak beraya ke blogger masak2

    pssstt.....tak apa....faham kak mesti penat, rehat yer..esok kn guna fizikal ngan mental y lebih...karang jalan2 ke blog kawan2 eik

    ReplyDelete
  2. org glamer mmg sentiasa sibuk manjang....

    ReplyDelete
  3. bz ye kak?? padan le acu sms akak tak reply..nanti dah free akak sms ya

    ReplyDelete
  4. salam,

    teringat lame dh tak mandi kat sg. congkak tu..

    ReplyDelete
  5. bestkan klu dlm seminggu dpt cuti 2 hari...klu ada peluang tu jgn lepaskan :)

    ReplyDelete
  6. saye..sabtu mmg cuti...mase untuk bersuke ria lebih2 lagi time raye ni...byk undangan..

    sabar ye kak zie...

    ReplyDelete
  7. patut kene ade hate group kat fesbuk
    'kami tak suka kerja hari sabtu'
    huhu

    ReplyDelete
  8. Salam,
    Mmmm daku masih lagi menanti lelaki BudiMan hu hu hu -----> dah pupus kot ;)

    ReplyDelete
  9. selamat hari raya kak azie azah, selamat makan2.

    ReplyDelete
  10. AYU > Kirim salam yer pada Tuan Rumah dan sapa-sapa blogger yang kenal Kak Azie. Hehehehe.. macam ler ada lak yg kenal.


    EELOBOR > Tak ke mananya glamer.

    ReplyDelete
  11. ACU > Program on seperti yang dirancang.!


    PENJEJAK MAYA > Itu sebab nak sangat pegi, mana tahu leh berendam sekali.

    ReplyDelete
  12. ANA > Salam kenal. Terimakasih.
    Memang best dapat 2 hari cuti. Balik kampung pun sempat.



    AIN NORAINI > Memang tengah dok sabar ler nih.

    ReplyDelete
  13. GADISBUNGA > Jom kita mulakan..!



    ANYSS > Harus dah pupus kot. Susah dah nak cari kecuali yang pemegang MyKad "Budiman bin Sudiman."

    ReplyDelete
  14. MiZZYN > Selamat Hari Raya to U too. Terimakasihhh...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails