Monday, September 20, 2010

Tolong, Bantu. I need help!!

Salam pagi Senin.


Perkara: Masalah Virus

Tuan/Puan,

Seorang pembaca menghantar mesej, “Haiya, lu munya blog ala vilus maaaa....gua tatak boleh masuk, manyak mahaya ooo...itu vilus nama Malware....”

Terimakasih banyakkkk...!

So, ada sesiapa lagi yang bermasalah nak masuk my blog macam AMOI di atas? hehehehe. Sian. 

Yang lebih penting, ada sesiapa boleh tolong saya selesaikan masalah ini? Dari mana punca virus? From my PC or from gambar yang saya upload? atau dari side situ?

Sapa yang biasa, yang ada pengalaman or yang pandai dalam hal ini? Pleaseeee!

Abang HAMZAH al-LAVENDARI? EELOBOR? CEMOMOI? KAKCIK? AYIE? lagi.. lagi? yang lain?

Segala jasa baik tuan/puan saya dahulukan dengan setinggi-tinggi terimakasih.



Sekian,

yang benar,

.............................................
(Puan AZIE, pemegang blog dan pemegang amanah)



17 comments:

  1. Salam Pn Azie...

    dengan hormatnya saya merujuk kepada masalah yang sedang Puan hadapi. Dukacita dimaklumkan bahawa saya tidak dapat membantu Puan dalam masalah tersebut.

    Bukanlah bermakna saya kedekut ilmu, tetapi sesungguhnya saya sendiri tidak ada kepakaran dalam bidang tersebut.

    Sekian dimaklumkan. Semoga masalah Puan dapat diselesaikan dengan segera dan mendapat bantuan dari kawan-kawan maya kita.

    (Sengal betul kakcik ni, kan?)

    ReplyDelete
  2. ada jugak yang masalah macamtu ye?
    baru hari ni sya tahu..

    dan
    sya pun tak dapat membantu

    ReplyDelete
  3. Azie...

    kakcik terjumpa blog ini : http://akukeini2.blogspot.com/2010/09/baca-ini-kalau-anda-tidak-mahu-menjadi.html

    tak tahulah ada kaitan atau tidak...

    ReplyDelete
  4. ingatkan tadi nak mintak tolong perabeskan kuih raya kat umah tu... muahahahaa

    ReplyDelete
  5. KAKCIK > terimakasih banyak. Segala saranan PUAN akan saya cuba kaji dan pelajari dan semoga segalanya akan membantu. Terimakasih


    SSI > Marilah kita sama-sama belajar. :)

    ReplyDelete
  6. ICE > itu bab tak perlukan bantuan, sebab DAK AMOI sudah buatkan bagi pihak DAK TU.... hahahahahaha!

    ReplyDelete
  7. salam kak azie,

    dulu blog saya pn pernah gak terkena. boleh rujuk dalam entri saya yang lepas untuk bacaan

    http://www.eelobor.com/2010/08/malware-di-sebabkan-oleh-gengblogger.html

    kes saya di sebabkan oleh beberapa skrip yang mungkin telah di jangkiti. walaubagaimanapun ada sesetengahnya tidak merbahaya. untuk pengguna mozilla, boleh ubah pada setting Tools - Options - Security dan "uncheck" box block reported attacked site.

    ReplyDelete
  8. akak, eja pun tak dapat nak tolong... mintak maap banyak2..

    p/s: pic budak kecik dah taruk... ;)

    ReplyDelete
  9. EELOBOR > terimakasih ...! terimakasih ...! (wpun Kak Azie dah lama tak masuk kat web GengBlogger tuh)



    EJA > yesss!

    ReplyDelete
  10. AZIEAZAH

    baru-baru ini saya pernah kena sekali .. rupanya kerana saya ada letak kat side tu icon gengblogger. saya dinasihatkan untuk membuangnya. lepas saya buang, virus tu pun turut membawa diri.

    ReplyDelete
  11. Bang HAMZAH > Saya pernah letak beberapa bulan dulu, tapi sekejap saja, tak sampai pun seminggu. Dah berapa bulan dibuang, baru sekarang virus tu sampai ek? Adehhh..

    Takpa, saya harap ia akan pergi perlahan-lahan.

    ReplyDelete
  12. Kak...
    rasanya akak kena guna Google chrome untuk check. Lepas tu terpaksa delete blog link kawan2 yang ada masalah satu-satu.
    rasanya yang terlibat tu untuk blog link yang ada kaitan dengan gengblogger atau ada link gengblogger tu.

    dekat google chrome tu nanti, akan keluar link yang bermasalah tu, buang yang itu sahaja.

    Harap ini dapat membantu.

    ReplyDelete
  13. tulis laju laju sblm kena serang. Sy ada tulis entri tentag ni. Sila ke sana. tq

    ReplyDelete
  14. MAKSU > taktau samada ok ke tidak. Saya tak buat apa pun lagi.



    ZEZEBEL > Selamat ni Kak Azie dok guna Mozilla la. Pastu baru2 ni lepas raya, Kak Azie guna Google Chrome (tapi tak tau nak beza apa kelebihan). Bila di ofis lak, guna SAFARI.
    Jadi tak tau nak trace kat mana masalah tu.

    ReplyDelete
  15. CK LAH > terimakasih...! terimakasih...!

    ReplyDelete
  16. salam,

    saya pun kena serang gak td tp dh ok tp kalau ada masalah gak lebih baik bukak pakai mozilla..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails