Wednesday, September 1, 2010

Ramadhan: Teringat pada Si KERET...

KERET, nama seorang kawan di alam maya yang tidak pernah aku jumpa, tidak pernah aku kenal. Tapi mungkin juga aku kenal, mungkin juga pernah aku jumpa tapi tidak tahu itu KERET kerana nama boleh ditukar bila-bila saja, terutama bila berbicara di ruang maya, di alam yang terawang-awang.

Tetiba teringat plak pada dia. Dan MAAFkan aku kerana semasa masih bersuka gumbira bercanda sakat menyakit-menyakat dulu, aku selalu kutuk-kutuk dia.

Di mana agaknya dia sekarang?

Masih ingatkah pada isi surat aku ini?


Mengarang surat buat KERET:
(dengan pen PURPLE dan tangan kiri, pada 05-12-2007)

“Dear KERET nan KEREK,
my motive write dis letter to giv know U something.
I WANT TO CUT CONNECTION between US.
I saw U play wood 3 in front my eyes.
So, I break connection to pull my body from dis luv.
I have think about dis very cook2.
I know I clap 1 hand only.
I don trust U again.
U ar really crocodile land!
I don want U to play2 with my liver.
I have been crying til no more eye water.
I don want banana to fruit 2 times.
Safe walk...”
Bai bai KERET.


23 comments:

  1. ECHAH > Aku harap pun begitu, so kuranglah rasa bersalah aku nih. hehehehe

    ReplyDelete
  2. Azie
    1. skandal kah?
    2. kekasih gelap kah?
    .
    .
    .
    cabut lari dgn selipar seretku, :-)

    ReplyDelete
  3. SOM >
    1. belum sampai tahap tu lagi. tak sempat. hehehehe
    2. Ntah ler, sbb I rasa dia tu pompuan. hahahaha

    Lari lah semahu mu, sampai putus seliper seret tu. Pasni ada harapan dapat terompah plak!

    ReplyDelete
  4. hehehe....best baca karangan tuh. lahir dari hati yg ikhlas

    ReplyDelete
  5. Sebenarnya mmg wujud tulisan begini.Saya tak tahan gelihati baca karangan murid bijak anak saya sendiri.Tu murid dah dipengajian tinggi...

    ReplyDelete
  6. CEMOMOI > itulah pasal.


    FIDDE > tekaan yang hampir... dah hampir...


    EELOBOR > hahahahaha

    ReplyDelete
  7. hahahahahhaha...make me tergelak sesorang...hahahahahhaaha

    ReplyDelete
  8. MOKJADEANDELL > Makcik, saya pun tak ingat dah kat mana saya copy text tu. heheheheh



    NAA > hehehehehe.. jom gelak sesama!

    ReplyDelete
  9. azie..
    i think that kerek now find somebody very new and already forget you now...
    this is my 2 cent opinion....
    u want to believe okay...
    u dont want also ok....

    ReplyDelete
  10. AKAK > okay. okay.
    I bilif U.
    I aysep your 2 kupang opion not onion.
    that KEREK memang sungguh KEREK...

    ReplyDelete
  11. Oooo AA putus cinta le... Kerek ni pun satu mengapa kau jadi land croc. jahat ye..play 3 stick

    ReplyDelete
  12. lain macam pulak surat utk kerek ek..."U ar really crocodile land!"
    hehehee

    ReplyDelete
  13. sori. sebab nak bagi komen tak relevan. just nak bagitau semua orang yang blog-ayie.com plagiat 10 entry blog kawan aku ijaicool.blogspot.com. semua penjelasan ada kat blog tersebut.

    adam

    ReplyDelete
  14. jeng...jeng....

    siapakah si karet itu>>>>>>>>>>

    ReplyDelete
  15. AZMIROY > AA putus cinta banyak kali dah. Bukan setakat dgn KERET jer, dgn TEMBIKAI, dgn LABU dgn SAYUNG...dll. hehehehe


    JMR > KERET yang sudah lama berKARAT. hahahaha

    ReplyDelete
  16. ACU SAYANG > Lain macam yang macam-macam. hehehe



    ADAM > thanks. Saya cuba memahami maksud awak.

    ReplyDelete
  17. AYU > Jeng! Jeng! Jeng!
    Kwang! Kwang! Kwang!

    ReplyDelete
  18. Hahaha... Crocodile Land!
    Think cook cook - siap masak sambil berfikir...

    ReplyDelete
  19. VIC > Bukan fikir sampai masak ker? hahaha

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails