Sunday, September 26, 2010

Syawal: Hajat di Hati Memang Ndak...

Sori Berlori, pada kengkawan yang jemput ke majlis jamuan raya@Open House masing-masing termasuk beberapa orang kawan skulah lama yang buat pada semalam dan hari ini.

LIA, di AU3 buat jemputan mengejut pagi semalam dan majlis pada tengahari, memang tak terkejar dah aku. 2 majlis di Sg Congkak pun tak terpegi.

Hari ini pun ada tapi tetap terpegi. TOKLAKI kerja dari pagi sampai tadi kul 3 lebih baru balik.
*InsyaAllah, yang malam ni harus pegi.

Aktiviti hari ini sungguh boring so masak makan, masak makan.

Semalam aku dah putar "anak-anak" CHAK yang besar-besar ni... Ada nama Betty, Kitty, Sarah...


Hari ini mandikan yang kecik-kecik plak.

Dah bersih wangi semua, dah taktau nak simpan kat mana lagi. Mata tak leh tengok semua ni semak menyepah, tapi CHAK suka susun sana susun sini. Tiap sudut ada jer...


~...HISYAM sedang bergumbira bercanda di tepian Sungai Jerneh bersama sekian ramai dayang, tapi kenapa masih mengenang SERI BULAN di daratan...?~


17 comments:

  1. tgk azie basuh anak2 patung tu...tiba2 terasa nak basuh la pulak. hehehehe

    ReplyDelete
  2. nasib baik sempat gak pegi 3 tempat siang tadi

    ReplyDelete
  3. saye...kat rumah tu..anak patung dah beranak-pinak...naik rimas pulak bile dah byk sgt...tapi tu la anak2suke mengumpulnye...

    ReplyDelete
  4. EN_ME > Macam biasa, bz dibuat-buat. hehehehe


    ANA > Setahun memang nak kena basuh 2 atau 3 kali NA.

    ReplyDelete
  5. KAKCIK > Thankssssss...!



    EELOBOR > Fuhhhh.. dapat 3 tu. Seronokkan. Kenyang sampai pagi lak.

    ReplyDelete
  6. AIN > Wahh tu baru kat rumah, kalu kat dalam keta? dalam almari? dalam beg sekulah? hehehehe

    ReplyDelete
  7. anak2 dah besar..
    anak-anak punya benda bulu-bulu-fluffy-fluffy tu saya hantar ke sri sinar recycle...
    moga ada yang gembira menerimanya..
    (saya laaagi gembira sebab dah tak semak..)

    ReplyDelete
  8. 'anak-anak' acu semua nye dah di 'sedekah' kan pada anak2 sedara acu..yg tinggal cuma pooh yg besar & doreamon yg acu menang masa nyanyi di OU dulu..

    ReplyDelete
  9. musim raya ni mmg bz ngalahkan pak menteri kan... hihi

    ReplyDelete
  10. Kesian anak-anak dia kena spin. hehehehe.... Banyaknya.., saya kecik-kecik dulu takde la banyak koleksi macam ni.

    ReplyDelete
  11. Dah penat2 tu, jangan lupa berehat ya Azie...

    ReplyDelete
  12. azie...
    bila ada anak-anak macam tu... sekali-sekali kena kasi putar sama dia biar dia mandi dan buang daki....
    bila wangi... sedap dipelok semula.....

    ReplyDelete
  13. DrSINGA > Saya pun teragak nak buat gitu, nanti kalu si bongsu ni leka, harus saya sorok kasi hantar.


    ACU > Bila dah besar, kita guna bear yang besar plakk..

    ReplyDelete
  14. GADISBUNGA > Menteri pun tak bz gitu..


    ZEZEBEL > Samalah kita, Kak Azie masa kecik dulu, main patung kertas jer.

    ReplyDelete
  15. CKLAH > Berehat cara kita, adalah bila time tido jer.



    AKAK > Betul tu. Wangi sampai tak sudah2 cium nyer.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails