Friday, September 3, 2010

Ramadhan: Tak sukerr..! Tak sukerr..!

Batuk mula munyik-munyik pagi ni. Alahai. Tak sukerr..!Tak sukerr..!
Mungkin kerana semalam, aku masak semua menu goreng untuk berbuka.
Ambikkkk....!


Untuk berbuka, masak Meehoon Goreng, dan Fries untuk CHAK tapi aku pun makan jugak.
Bersulam Air Asam Boi. Perhhhhh!



Pastu untuk bersahur buat lak Nasi Goreng Kampung yang tak berapa kampung, sebab ada hotdog.

Aku memang tak suka batuk. Tak selesa dan selalunya lambat nak cure. Alahai.

Raya dah nak dekat nih... cemana nanti nak makan Lemang, Nasi Impit dengan Kuah Kacang, Rendang Ayam Kampung, Laksa Asam, Pulut Kuning dengan Sambal Bilis... uhuhuhuhu!

Tak abih-abih nak citer pasal makan!
Sebab tu ada yang marah.
But...
takmo cakaplah.
Nanti lagi kena marah.
Har! Har! Har! Har! Har!


~...SERI BULAN sudah terlalu tua untuk menerima Duit Raya, tapi kerana HISYAM Pemurah Tahap GABAN, tua pun tetap tak malu nak mintak tiap tahun...!~




34 comments:

  1. azie...
    sedap2 menu raya you....
    ada buat rumah buka pintu ker?

    ReplyDelete
  2. cepat cari madu! raya dah dekat!
    alahai sedapnye ketupat cicah rendang...lalala.... :D

    ReplyDelete
  3. AKAK > Pintu selalu bukak, tingkap jugak bukak. Pagar juga tutup. hikhikhik!



    KAKCIK > Kita cakap sambil taip. :)

    ReplyDelete
  4. GADISBUNGA (FIDDE?) > jangan main-main sama MADU...hehehe

    ReplyDelete
  5. raya nie nk p beraya umah kak azie...heheheee

    ReplyDelete
  6. sedap citer bab2 makan time2 gini ni. hehehehe

    ReplyDelete
  7. ACU > Raya nanti tuan rumah selalunya pegi beraya...hehehehe


    CALUK > Ko memang sentiasanya laparrrr...

    ReplyDelete
  8. EELOBOR > mana mana time pun sedapppp...:)

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Ala siannya kak Azie.... nanti dah berbuka makan ubat batuk Cap Ibu dan Anak ye.
    Tak pun Cap Kelapa Laut Africa...

    Kak Azie tak biasa makan goreng2 ye? Vic kalau seminggu makan goreng je pun, InsyaAllah still x batuk... sbb pernah test dulu...
    Tapi tatau la kalau skang dah batuk plak.

    ReplyDelete
  11. Salam kak Azie..

    Rindunya kak akak!!!!!!

    Tak lama lagi Syawal menjelma, Nida nak minta maaf andai sepanjang kita mengenali satu sama lain, ada tutur kata dari Nida yg mengguris perasaan akak.. sesungguhnya mengenali akak adalah satu anugerah buat Nida,.....

    ReplyDelete
  12. Nasi ayam kampung ada hot dog?
    kena plak letak hot dog ayamas. Sedap tu.

    ReplyDelete
  13. LAILY AZWA > awat ler dok delete plakkk... Esok konpom balik tauuuu.. Nak ajak pi shopping. Ahaks!


    V.I.C > Agaknya dah tua-tua ni, antibodi dah susut..

    ReplyDelete
  14. NIDA > Dah ada di Kuantan yer? Beraya di Malaysia tahun ni?
    Sama-sama, maaf zahir dan batin. Selamat berhari raya bersama keluarga. Terimakasihhh...



    ZEZEBEL > Itu Nasi Goreng Kampung, :)

    ReplyDelete
  15. Saya pun ada membuat bihun goreng semalam.Pakai sedap tangan saja membuatnya...masa makan baru tau tak sedap mulut...hehe.
    Time sahur...baru tambah ramuan yg kurang.

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. sedapnya....ish lapaq la tgk gambaq2 tu...alahaiiiii...

    ReplyDelete
  18. kalu buat open house bbuka ni cantekkk jugakkk

    ReplyDelete
  19. MOKJADEANDELL > gitulah, kita masak time posa, takleh nak rasa rasa. Main agak-agak jer.


    NAA > Nak kene budak niiii....:)

    ReplyDelete
  20. MOKJADEANDELL > gitulah, kita masak time posa, takleh nak rasa rasa. Main agak-agak jer.


    NAA > Nak kene budak niiii....:)

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Petang ni nak pi cari bihun goreng lah... tengok gambak tu jadi teliok lah pulak

    ReplyDelete
  23. petua yg telah terbukti.. kekalkan makan khurma dan minum air putih jernih lebih.. supaya kerongkong tidak radang, gatal dan bersuara seperti biasa.. insyaallah...

    ReplyDelete
  24. kena ambik tindakan sebelum melarat... raya nanti lagi lah makan dan minum macam2 kan azie...

    ReplyDelete
  25. AZMIROY > Makan dengan Telur Mata Lumbu, sedap banggg...


    HAMZAH IAN > salam kenal. Kalu tengah lapar, tengok apa pun sedap.

    ReplyDelete
  26. MORASE > Salam Bang RAHMAN, lama tak dengar khabar. Family semua sihat? Terimakasih petua.



    CIKGU NORMAH > betul tu. Nanti raya, lagi nak makan macam-macam.

    ReplyDelete
  27. segerakan kak...

    telan ubat2 yang ada dipasaran;
    sebelum merebak..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails