Tuesday, May 10, 2011

Cuaca Panas, so Jangan Ganas...

Salam.
Isnin, 09-05-2011.
Cuaca: masih panas membahang.


Dah la membahang sejak Khamis lagi, tapi rasanya Ahad semalam suhu paling tinggi, kan? Paling hangat, sampaikan pegang barang-barang dalam bilik pun terasa hangat dan suamnya.

Jemurlah apa saja, kering garing belaka.
Kalu jemur diri pun, memang gerenti “tan” ler rupanya. Sawo matang yang sematang-matangnya.

Nak update story pun tersekat, sebab internet 2,3 hari ini slow ler teramat. Gamaknya kalu ajak si Kura-Kuri berlumba lari, haruslah Kura-Kuri yang menang besar! Cehhh...

So, nak upload gambor banyak pun dah tak kuasa nak layan.

Baik aku layan lagi ulangan Maharaja Lawak. Walaupun terbaru ritu, JOZAN kurang menyerlah minggu ini (JAMBU sentiasa di luar jangkaan), tapi undian tetap milik jantan berdua itu. Sorang selamba lawak, sorang lagi macam gedik sedikit over, kadang-kadang rasa macam nak pi sepak jer. Geram sebab dia bleh buat gaya yang “tak bleh blah!” Itulah untungnya, sudah mencipta nama (brand), masuk bertanding. Pengikut sudah ramai, dan ramai pula yang setia.

Esok je lah, upload gambar makan-makan.


Masih sempat nak tayang-tayang.
Kuey Teow Cantonese yang sentiasa menjadi paberet.


*EPL: ManU gerenti jadi juara!, kan? kan? hahahahaha...!



~...pohon JAMBU Air di tepi sungai sudah condong julainya tapi masih juga tidak berani HISYAM menarik pucuk mencapai putik, kerana SERI BULAN sudah tidak lagi mengidam, tetapi bila dia begitu kepingin Cermai muda, HISYAM terpinga tidak percaya...~















20 comments:

  1. kak.....
    samalah situasi kita.
    tapi ayu lagi PANAS ttg kes AIS..

    sabor jerlah.. mujur ayu tak GANAS!!!!

    KAK........... maharaja lawak, ayu mmg layan utk hilangkan tension

    ReplyDelete
  2. lamo doh sayo dok dgr "kering garing" tu..hehhee

    kat sini pom panas kak..berpeluh2 lepas mandi..huhu
    seb baik ada ekon..tidu best la jugok..hehe

    saya xlanggan citra..xle tgk..sabtu ritu tgk dlm utiub ajo..jambu mmg best..trademark kaler fink mmg menjadi..

    ReplyDelete
  3. AYU:
    Kalu cuaca dah panas, takyah lah kita pun ikut panas jugak, kan? hehehe sabor.

    Jommmm layan NABIL!




    MEK SARAH:
    Mujor tak tido terus dalam bilik air. hehehehe

    Maharaja Lawak dah ditukar ke Mustika. Kebetulan masa awal dulu, Kak Azie memang langgan Mustika. So terus jer sambung layan.

    ReplyDelete
  4. yer memang panas & bahang yang termata. dah hampir 2 bulan tidur tak berekon, tapi semalam terpaksa buka jugak ekon sebab panas teramat.

    ReplyDelete
  5. kak azie...
    sy tak minat sgt jozan...kl akak nak sepak,akak nak sepak sape?meh sy sepak lagik sorang...heheheh(suka2 hati je kan!!!?)

    i like bang bil!!!

    bayar bil tak mo...hehehhe

    epl???addeh kak azie...hgehehehe

    ReplyDelete
  6. jenuh la bayaq bil air lepas nie....dok kejer pi mandi jaaaaaa....
    sedapnya koew teow tue....kene lak dgn ayaq tembikai laici...layannnn

    ReplyDelete
  7. Kakcik tonton ML di youtube je.. suka tengok JAMBU. :)

    ReplyDelete
  8. salam Kak Azie..

    ada terbaca semalam suhu 36 degrees... kena byk minum air klu macam tu...

    p/s:terliurnya nmpk mi tu

    ReplyDelete
  9. kueh teaw cantonese tu buat ke ada org jual? kat ne yek?

    Jiran ooo jiran

    ReplyDelete
  10. Aircond kat rumah pun macam tak sejuk je..

    ReplyDelete
  11. kat sini hujan ..hari2 kak AA

    ReplyDelete
  12. Ayu panas,
    ayu belajar dari Guru mana? Buku apa? Tengok raja lawak lepas tension?.
    Undi sms, harga gula 20sen je

    ReplyDelete
  13. tu la kak..
    sekarang panas lain macam je..
    malam malam sebelum tdo mesti kena mandi..kalau tak, tak boleh nak tido..


    jambu boleh tahan.. balas... hehe
    tak sabo nak tunggu musim 7..hehe
    tapi tengok kat youtube je..hihi


    mintak sikit kuey teow tu kak..macam sedap je

    ReplyDelete
  14. Tidur malam kak Zai pasang aircond dan kipas sekali harung.

    ReplyDelete
  15. tido pun berpeluh2.. huhu..

    ReplyDelete
  16. apa nak jadi kita ni...

    sejuk pun tak tahan...
    panas pun tak tahan...

    asyik nak yang sedap2 jer ek....

    ReplyDelete
  17. wow! I like tajuk entri nih!! heheee

    ReplyDelete
  18. kak azie, dh la skrg panas, kt ofis lak, mcm sauna sbb aircond rosak... huhu....hr2 balik keje bau asham.....

    ReplyDelete
  19. ye betul...sangat panas...sanggup pergi mall dengan comot2 sebab nak air-cond feeling

    ReplyDelete
  20. ha, cepat habiskan kua teaw tu.. kang sejuk tak sedap!!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails