Sunday, May 15, 2011

Santai Ahad: Ada Janji Yang Hendak Dituntut...

Salam
15-05-2011
Ahad, yang santai



Seronok, kan hari minggu = hari cuti = hari berehat = hari makan-makan, lepak tidor siang.

Tapi bukan semua tu dapat dibuat pun. Mana yang sempat jer.

Malam tadi, IKA request buat Bihun Sup yang mesti ada Cili Kicap. So bersungguhlah aku buat malam tadi. Pujian setakat Kelas Kedua sahaja. Sup macam tak cukup umph! So, no pic.

Aku teringin nak ulang makan Bihun Sup yang ini:


Makan kat foodcourt area PWTC masa bertugas Pesta Buku tempohari. Makan sensorang penuh nikmat sambil baca suratkabar!

Selamat bersantai everyone!

Aku kena hadir di pejabat rasmi di Kajang pagi ini. Ada kerja luar. Kerja luar bermakna makan kat luar (agaknya). Tapi aku harus juga tuntut kerana ada janji yang “terlepas” dibuat di sini:

So, aku nak tuntut janji itu! AWAK jangan cuba nak lari ya..


*semasa aku menolong menyelesaikan satu tugasan seorang kawan (untuk tender besar yang berjaya direbut).

Tahniah!



~...musim mempelam sudah tiba, sentiasa membuatkan kecur liur seorang SERI BULAN dan dengan ini HISYAM sedia tahu dia bakal menjadi pemanjat pokok tanpa gaji demi rasa cinta kasih sejati kepada seorang sahabat setia...









19 comments:

  1. kita buat makaroni sup..hihi.
    kak azie...mempelam telur sedap oo..buat nyicah...adeh..kecur air liur aahhh...

    ReplyDelete
  2. HAZREY:
    bila hari cuti jer ko dapat first..:)



    SITI MURNI:
    amboiiiii.... makaroni.
    Pelam teloq cicah garam belacan.Perhhhh!

    ReplyDelete
  3. bila keluar , makan kat luar best menu boleh ikut kendak hati dan tekak sendiri... orde dan bayo

    ReplyDelete
  4. ADINDA AMY:
    Salam. Baik adanya AMY. Terimakasih.



    PANGLIMA MUDA:
    Salam. Jenguk la bang, jenguklah. :)



    IBU INTAN:
    Yang lagi best bila, bayo pun orang lain. Kita makan jerrr... Hehehehe

    ReplyDelete
  5. saya suka mihun sup tu..penah buat..
    tapi yg failed salu ttg sup jugak..huhu

    hepi2 weken kak..

    ReplyDelete
  6. Betoi kan, kalau tang sup tu kurang ummpphh, habis hancus tiada maaf bagimu, hehehe

    ReplyDelete
  7. MEK SARAH:
    Betul lah, kadang2 menjadi, kadang2 tak begitu menjadi. Sup yang terbaik, mesti cukup rempah ratusnya, kan?



    DINAS:
    Betul tu Cikgu. Kalu buat apa pun, sup kalu tak jadi, memang spoil abih semua.

    ReplyDelete
  8. tetiba terkecur mulut tengok gaambar tu
    pepanas dan pedas meletop best layan kan?

    ReplyDelete
  9. DRSINGA:
    Mangkuk tu memang saja dengki. Saja tak bagi I makan banyakkkk...



    SYA:
    Mujur yang awak terlior tu bukan saya yang buat. Itu kedai mari punya.



    MIECYBER:
    Jommmmmmm....!

    ReplyDelete
  10. ya ampun..
    kak........
    bestnya bila kena belanjer...
    tahniah ya.. mmg tender besor tu..

    ReplyDelete
  11. mkn bihun sup mmg best kak..lagi2 ada cili kicap...terbaekkk...

    ReplyDelete
  12. Sallam,

    Wah sedapnya, kalau malam2 gini
    makan bihun sup cili kicap, panas perut...tetiba lapo laa plak..

    ReplyDelete
  13. AYU:
    Orang yang dapat tender, Kak Azie dapat makan ayam jer. hehehehe syukur



    MUNNA:
    Memang nak kena ada cili kicap tu, baru lengkap.



    LIPISLADY:
    Amboiii... lapar lagi. Kena masak maggi la nampaknya. hehehe

    ReplyDelete
  14. Che mid pun susah sikit nak buat sup yang betul2 ummph... 3 kali buat sekali jadi kut..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails