Friday, May 27, 2011

“Aku rindukan kampung, kot....”

Salam.
Malam...



Letih terhimpun sejak 2 minggu yang tiada hari off. Mood merudum. Ditambah sedikit tekanan dan persekitaran yang tidak memberansangkan.

Bercampur dengan kisah-kisah remeh tentang hasut adu-domba, si kaki report jadi tukang spy baca blog kemudian rajin menyampai... Pinjam ayat boleh?: “lantak koranglah!”

Nak landing rehatkan badan dulu... Tadi cari MAAJUN pun dah tak kelih. Esok kena tepon Bidan Piah ujung baruh, mintak stok baru!

Terharu sebak pula dengar lagu OPICK.

Aku rindukan kan kampung kot...

Pic ehsan: seorang kawan dari AnakPerlis.com. Thanks.


~...tiada rumah seindah Teratak Nyatuh, tiada damai nyaman seindah Kampung Separuh Desa, tiada nilai platonik seunik SERI BULAN ~ HISYAM, dan semuanya terus menjadi kerinduan...~









11 comments:

  1. kakak.........

    kita sama2.. tapi, ayu dahj lepaskan rindu yang membara

    ReplyDelete
  2. Kita bakor je! Kita bakor! Kita bakor!

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,

    Balik kampung
    o,o,o, balik kampung,...

    ReplyDelete
  4. Best nya kan balik kampung. this year dah 2 kali balik kg.. kalau tak raya je..

    ReplyDelete
  5. Bila cuti sekolah bermula ramai orang yang balik kampung.Kadang2 kak Zai terasa rindu sangat dengan situasi begitu tapi apa kan daya kita dah tak ada kampung.

    ReplyDelete
  6. skrg org U cuti,budak skolah cuti,mari kita bercuti..weee....

    lagu opick zie suka lagu maha mendengar,feat. amanda..

    ReplyDelete
  7. Dah tak jumpa rumah camtu lagi. Kalau ada pun jadi rumah tinggal aje.

    ReplyDelete
  8. uwaaaaaaaaaaa...... andailah aku ada sayap..sudah tentu ku terbang jauh ke tanah air tercinta...

    Tiba-tiba teringat atuk yang sudah dimamah usia di kampung..:(

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails