Sunday, May 29, 2011

Hadiah dari Phnom Penh: Yang dijanji sudah sampai...

Salam.
28-05-2011
Sabtuday... yang memenatkan.


IKA dah pun berlepas balik semula ke Seri Iskandar. Bus jam 1 tengahari tadi. Isnin sekolah dia buka semula.

Ada sedikit kisah juga dia ni. Sudah berlalu satu semester, tapi PTPTN ni masih sangkut. Rupanya ada technical error, dan borang sangkut. Memang nak marah juga la bila pegawai yang call mula-mula tu macam tak tau apa-apa. Jawapan pun macam hafal skrip. Asyik ulang “nanti saya usulkan aduan Puan pada pegawai yang incharge”. Aku call 3 hari berturut.

Sehinggalah seorang pegawai bernama ZUE (singkatan nama dia), call dan minta maaf sebab masalah tu dari pihak mereka. Sejuk skit hati. Lepas bincang, terpaksa juga aku panjat bukit kat Damansara Heights, Wisma Chase Perdana.

Layanan best, urusan selesai cepat dan mudah. Terimakasih!

Citer lain.

Terimakasih kerana ini:

Bermula dari mencuba-cuba...


Tak sangka, betul pula jawapan.


Dan hadiah yang dijanji sudah pun sampai. Yesss! Terimakasih VIC DIANA. I like!


Cerita lain lagi...

Penat yang terhimpun sejak 3 minggu lalu ke hulu hilir tanpa rehat, benar-benar terasa semalam dan paling teruk adalah hari ini. Tapi ada saja kerja yang belum selesai dan tidak memuaskan hati.

Kesannya, aku tak larat nak masak hari ini. Sebab balik kerja pun dah kul 5 lebih...

Memburu yang bukan-bukan di pasar malam.

Selain dari yang dalam gambar, ada Cendol dari makcik yang biasa aku beli. Memang tiptop Cendol dia. Juga Meehoon Sup (tak perlu gambar, ni menu biasa). Untuk anak-anak, burger sorang sebijik!

Puas dapat makan sata tu. Tapi seperti lazim bila letih, aku makan tak banyak mana. 2 ketul jer walaupun dok idam lama dah.

Lepas ini nak layan cerekerama. Itupun kalu larat. Ntah-ntah aku pengsan sebelum citer lum abih. Kaum jantan semua dah plan nak pegi tengok bola ManU vs Barcelona di kedai-kedai paberet masing-masing dengan geng.

Tiada agenda merempit meronda-ronda blog malam ini.


~...antara ikan bakar dan ubi bakar serta jagung bakar, ternyata HISYAM hanya kenal arang bakar berbanding SERI BULAN yang juga tidak kenal mana maman, mana cekur manis kecuali umbut manis dari kelapa tumbang dipanah petir...~








18 comments:

  1. laa.. dah satu sem tapi masih sangkut ke.. kecian

    ReplyDelete
  2. PTPTPu mmg selalu bikin hangin masa zaman saya studi dulu.

    *tadi saya pun beli kat pasar malam. nasi ambeng. nyum!

    ReplyDelete
  3. tahniah....
    wah!! ayu nak gak hadiah yang kak AA selalu dapat.. hahahhaha (bunyi jeles eik!!)

    ReplyDelete
  4. byk cerita ni..hehe

    1. zmn saya loan JPA..hehe
    2. tahniah menang tuuu...
    3. kalu pi psr mlm..mende yg salu saya buru..laksam dan sayur segar..hehe

    ...laki saya pom kuar gak ngeteh..xtau tgk bola ke dok..heheh

    ReplyDelete
  5. CIK SU:
    Kes terpencil nih...



    GADISBUNGA:
    Nasi Ambeng? Wehhhhhhh tergoda weh!



    AYU:
    Tak la selalu, tapi ada la juga. Nanti kita share yerrrrr..
    Kak Azie cuma tingin nak makan kat kedai AYU, dengan bayaran 20 sen!

    ReplyDelete
  6. MEK SARAH:
    1. Kalu JPA, memang handal la nih. Sebab bukan calang orang bleh dapat JPA tau!

    2. Terimakasih.

    3. Laksam? Lamanya tak makannnnn.




    NORASHIKIN:
    Lapar dan lapar lagiii...!

    ReplyDelete
  7. "jawapan pun macam hafal skrip"... huhuhu cukup2 berminat ngan ayat nih. kelasss gitu akak

    ReplyDelete
  8. salam kenal kak azie... seronoknya dapat hadiah tu..xyah pi pnom phen dah...

    ReplyDelete
  9. kalau rajin meneka dan mencuba..pasti sangkut juga kan...tahniah..hadiah buat kenangan..

    pasal bola pagi ni sy tk bercakap dgn anak2 sebab geram mereka balik lewat..

    ReplyDelete
  10. Ika di Seri Iskandar rupanya. Anak buah ckLah ada mengajar di situ.

    Satah tu ada ka sini masa bulan puasa saja di Bazar Ramadhan. Pernah juga mencuba, tapi tak ingat macam ana rasanya sebab dicuba bersama beberapa juadah lain...kes tamak berbuka puasa!

    ReplyDelete
  11. EELOBOR:
    Amboiii... ayat pun boleh minat-minat yer. Silakan.


    SUE'S:
    Salam kenal. Sila masuk, terimakasih.
    Seronok sebab ada ingatan tu.


    DINAS ALDI:
    Ya cikgu. Saya pun memang banyak kunci. Termasuk kunci reban ayam. hehehe

    ReplyDelete
  12. NYANYISUNYI:
    Rajin tak rajin juga. Dah rezeki agaknya..


    CKLAH:
    Begitulah. Dah masuk semester 2 dah pun.

    ReplyDelete
  13. selamat berhujung minggu

    setiap kali pergi Mersing mesti beli sata jugak.. sedap makan semasa masih panas

    ReplyDelete
  14. tahniah sebab berjaya teka dgn tepat...acu cuba juga tapi tersasar jauh...heheheee

    ReplyDelete
  15. hehehe.... dah selamat sampai rupanya. Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  16. IBU INTAN:
    Wahhh saya pun teringin pergi Mersing. Dulu saya pernah pegi Johor, singgah juga makan Satar, direct dari atas api. Tak ingat apa nama tempat tu..



    ACU:
    Boleh cuba lain kali. Tunggu rezeki lain.:)



    VIC DIANA:
    Alhamdulillah. Terimakasih VIC. I like!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails