Thursday, May 26, 2011

Cerita Biasa dalam Keadaan yang Tidak Biasa...

Salam
25-05-2011


Dah dua puluh lima haribulan Mei. Sekejap jer masa berlalu.

Minggu ini minggu akhir semester dua. Budak-budak tengah exam. Next week cuti sekolah bermula, tapi uni sudah memulakan pengajian.

Cuti sekolah nanti ada banyak kerja kahwin. So aku tiada plan untuk ke mana-mana yang jauh. Tiada plan bukan sahaja kerana susah nak apply cuti, tetapi juga kerana tiada budget khas buat masa sekarang.

Sebenarnya rindu juga nak ke Kelantan dan Terengganu. Lama betul tak melawat ke sana. Tapi tiada masa yang sesuai sekarang. Ada sahaja kerja yang hendak dibuat.

Jom kita tengok gambar ni sekejap.

Aku tak berapa faham, tapi jika benarlah traffic source tu maksudnya masuk ikut blog BRO MAZIDUL AKMAL, wahhh... terimakasih BRO.

Sejak pagi tadi, aku terus juga merasa berdebar-debar seperti hari itu. Sampai ke malam dada berdebar. Aduhhh... kenapa ek?


Tadi, result student (diploma) sudah keluar. Alhamdulillah, IKA lulus semua 8 subjectnya. Walaupun tidak dapat pecah rekod capai result DEKAN, tapi pointer dia 3.00 sudah cukup kuat. >> RIAK nya ko Azieeeee....! anak jiran kau lagi pandaiii laaarrr.!



~...HISYAM sendiri pernah merasai debaran bila kali pertama SERI BULAN berkata ada seseorang di hatinya, lalu HISYAM terasa seperti hendak melompat setinggi julai jambu...!~














18 comments:

  1. kami pun tak ada plan ke mana2....

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,
    Saya balik KB esok pagi dari Kuantan. Nak je angkut akak sama, tapi 3 hari saya di Kuantan dulu, esok baru gerak KB. kalau tak boleh sembang2, borak2, umpat2, komen2 dan canang2 apa yang patut sepanjang 400km lebih ke KB ;)

    PsssT: Nak riakkk dan BANGGA pun boleh. Mestilah boleh bangga...kalau bukan mak dia yang bangga, nak harap siapa lagi kan ;)

    ReplyDelete
  3. Tahniah buat semua ahli keluarga kak azie
    sya pun hari minggu biasa pun ada 2-3 jemputan, cuti sekolah lagi pulak
    tp nampak gaya pergi mana yang sempat saja, tak terkejarlah
    sbb lokasi jauh dan berbeza2.

    ReplyDelete
  4. normal untuk seorang ibu dia bangga dgn pencapainya, mcm mak saya jugak, ah rindu mak dah!

    ReplyDelete
  5. huhuhu, di persilakan melawat ke negeri saya. kalau boleh elakkan semasa cuti sekolah.

    mungkin biasa bagi orang lain namun istimewa buat yang lain.

    ReplyDelete
  6. ZINO:
    Mungkin belum sampai masa yang sesuai. Lain kali mungkin boleh.



    ANYSS:
    Salam.
    Wahhhh seronoknya dia kelik kampung. silakan, enjoy your trip. Semoga balik dengan selamat.

    ReplyDelete
  7. SYA:
    Kalu nak bercuti, dekat KL pun boleh juga melawat-lawat. Asal sahaja kita bersama keluarga, anak-anak. Dan cukup best dah tu...



    ZUL:
    Kalu rindu kena cepat-cepat habis belajar, dapat result cemerlang dan terbang balik!

    ReplyDelete
  8. EELOBOR:
    Terimakasih. Memang dah lama nak pergi Kelantan lagi. Dulu masa rajin berjalan jauh, Kak Azie suka cari makanan tradisi di sana. Keluar ronda malam-malam... lihat negeri orang yang unik dan lain dari yang lain.!

    ReplyDelete
  9. tahniah buat ika dan ibunya juga.. kalau ibu hebat tentu anak hebat juga!!

    ReplyDelete
  10. sy pun teringin nak pergi mana2, bercuti. tapi memandangkan tugas suami yg tak berapa senang nak cuti, hmmmmm...

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum,
    cuti2 sek mmg byk org majlis kahwin...skrg ni sy dah ada 5 kad.

    sabtu ni sy balik kg N9.

    salam ukhuwah.

    ReplyDelete
  12. Tahniah buat Ika.

    Kak Zai pun tak kemana2 cuti ni sebab banyak undangan walimatul urus.

    ReplyDelete
  13. perghhhh..hit drp mazidul tu...cayalah!!

    tahniah utk ika, saya tumpang bangga!!

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah Tahniah Ika. Kena sujud syukur biar next time dpt 4 flat ;).

    Dah abiz Diploma ke? Nak sambung Degree?

    ReplyDelete
  15. tahniah utk ika..

    bila anak kita cemerlang, mestilah kita rasa gembira.. sbb itulah anak kita, darah daging kita..
    kirim salam kat ika yer kak azie...

    PS: pi kelantan, jgn lupa ayu....ada cencermata tak??

    ReplyDelete
  16. wah, congrats IKA! result yang sangat membanggakan :)

    sejuk perut ibu yang kepanasan makan kambing tuh..haha

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails